autor:

Stanciulescu Alina

» » Torturi

Tort Diplomat

Autor: Stanciulescu Alina (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 02 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Stanciulescu Alina (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 02 septembrie 2009

Ingrediente
- 3 pliculete de gelatina, - 1L lapte, - 3 oua, - 600 g zahar tos, - 1 pliculet zahar vanilat, - 1 kg frisca vegetala, - 1 pachet piscoturi, - 1 portocala, - 150 g stafide, - 1 compot de ananas (bucatele), -1 kiwi

Dificultate: Redusa Timp: 24h

1 vot

Mod de preparare

Un desert cu adevarat racoritor, usor si numai bun pentru a servi oaspetii, chiar si pe cei mai mofturosi de fel!
Incepem prin a pune laptele pe foc, dupa care adugam ouale, zaharul tos iar apoi zaharul vanilat. Amestecam compozitia cu tellul pana cand incepe sa se ingroase. Dupa ce o luam de pe foc adaugam cele 3 pliculete de gelatina si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Aceasta crema va trebui lasata la racit iar apoi veti observa ca gelatina isi va face treaba si va in grosa crema.
Intre timp curatam portocala ii indepartam pielitele si o taiem bucatele. Dupa ce am scurs-o de zeama o punem intr-un castronel impreuna cu stafidele si ananasul din compot care a fost si el scurs de zeama.
Trecem la pasul urmator: Frisca! Cel mai bine este sa alegi frisca vegetala la cutie deoarece isi mentine textura pufoasa chiar si dupa 2-3 zile de pastrat la frigider. Pe aceasta o preparam dupa cum scrie pe cutie: o punem intr-un castron inalt si o amestecam cu orce tip de mixer sau robot de bucatarie.
Dupa ce crema de lapte s-a racit, o punem intru-un castron mai maricel, adaugam 3 parti din frisca (restul oprim pentru ornat) fructele si 4-5 piscoturi faramitate. Ametecam cu o paleta de jos in sus.
Toata aceasta compozitie o punem in doua tavi de cozonac pregatite astfel: in fiecare tava asezam piscoturi unul langa celalalt astfel incat sa ajunga pe toata suprafata tavilor. Turnam compuzitia in tavi, si o lasam la frigider de azi pe maine. A 2-a zi scoatem tavile din frigider si vom observa ca este tare precum un blat. Trecem cu un cutit subtire, usor pe narginile tavilor pentru a se desprinde. Pe o tava intoarcem tavile de cozonac cu fata in jos si scoatem usurel astfel incat sa ramana in forma de dreptunghi si piscoturile sa ramana deasupra. Pe piscoturi o sa punem cu o lingurita putin sirop din compotul de ananas pentru a se inmuia. Orman cu risca si cu bucatele si feliute de kiwi! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Se bate frisca si se da la rece.Laptele se pune la fiert cu zaharul,coaja de la o portocala.Cand

39 voturi    16 comentarii
1h
Torturi
Tort diplomat special

Tort diplomat special

Este simplu de preparat si foarte delicios!! Pentru inceput bateti frisca si da-ti-o la rece.Apoi

3 voturi    1 comentariu
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    nicoleta , 12 martie 2010

    cum sa fac frisca vegetala

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

    Foarte, foarte apetisant!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

    Arata foarte bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

24h

1 vot

Ingrediente

  • - 3 pliculete de gelatina
  • - 1L lapte
  • - 3 oua
  • - 600 g zahar tos
  • - 1 pliculet zahar vanilat
  • - 1 kg frisca vegetala
  • - 1 pachet piscoturi
  • - 1 portocala
  • - 150 g stafide
  • - 1 compot de ananas (bucatele)
  • -1 kiwi

Raporteaza reteta

nicoleta

cum sa fac frisca vegetala

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort cu mousse de capsuni