autor:

Stanciulescu Alina

» » Torturi

Tort Diplomat

Autor: Stanciulescu Alina (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 02 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Stanciulescu Alina (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 02 septembrie 2009

Ingrediente
- 3 pliculete de gelatina, - 1L lapte, - 3 oua, - 600 g zahar tos, - 1 pliculet zahar vanilat, - 1 kg frisca vegetala, - 1 pachet piscoturi, - 1 portocala, - 150 g stafide, - 1 compot de ananas (bucatele), -1 kiwi

Dificultate: Redusa Timp: 24h

1 vot

Mod de preparare

Un desert cu adevarat racoritor, usor si numai bun pentru a servi oaspetii, chiar si pe cei mai mofturosi de fel!
Incepem prin a pune laptele pe foc, dupa care adugam ouale, zaharul tos iar apoi zaharul vanilat. Amestecam compozitia cu tellul pana cand incepe sa se ingroase. Dupa ce o luam de pe foc adaugam cele 3 pliculete de gelatina si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Aceasta crema va trebui lasata la racit iar apoi veti observa ca gelatina isi va face treaba si va in grosa crema.
Intre timp curatam portocala ii indepartam pielitele si o taiem bucatele. Dupa ce am scurs-o de zeama o punem intr-un castronel impreuna cu stafidele si ananasul din compot care a fost si el scurs de zeama.
Trecem la pasul urmator: Frisca! Cel mai bine este sa alegi frisca vegetala la cutie deoarece isi mentine textura pufoasa chiar si dupa 2-3 zile de pastrat la frigider. Pe aceasta o preparam dupa cum scrie pe cutie: o punem intr-un castron inalt si o amestecam cu orce tip de mixer sau robot de bucatarie.
Dupa ce crema de lapte s-a racit, o punem intru-un castron mai maricel, adaugam 3 parti din frisca (restul oprim pentru ornat) fructele si 4-5 piscoturi faramitate. Ametecam cu o paleta de jos in sus.
Toata aceasta compozitie o punem in doua tavi de cozonac pregatite astfel: in fiecare tava asezam piscoturi unul langa celalalt astfel incat sa ajunga pe toata suprafata tavilor. Turnam compuzitia in tavi, si o lasam la frigider de azi pe maine. A 2-a zi scoatem tavile din frigider si vom observa ca este tare precum un blat. Trecem cu un cutit subtire, usor pe narginile tavilor pentru a se desprinde. Pe o tava intoarcem tavile de cozonac cu fata in jos si scoatem usurel astfel incat sa ramana in forma de dreptunghi si piscoturile sa ramana deasupra. Pe piscoturi o sa punem cu o lingurita putin sirop din compotul de ananas pentru a se inmuia. Orman cu risca si cu bucatele si feliute de kiwi! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT DIPLOMAT RECE

TORT DIPLOMAT RECE

Intr-o oala se pune laptele, zaharul si ouale pe foc si se amesteca cu telul continuu sa nu

116 voturi    16 comentarii
1h
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Se prepara o compozitia de blat obisnuita (se freaca galbenusurile cu zahar si se bat albusurile

62 voturi    22 comentarii
50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    nicoleta , 12 martie 2010

    cum sa fac frisca vegetala

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

    Foarte, foarte apetisant!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

    Arata foarte bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

24h

1 vot

Ingrediente

  • - 3 pliculete de gelatina
  • - 1L lapte
  • - 3 oua
  • - 600 g zahar tos
  • - 1 pliculet zahar vanilat
  • - 1 kg frisca vegetala
  • - 1 pachet piscoturi
  • - 1 portocala
  • - 150 g stafide
  • - 1 compot de ananas (bucatele)
  • -1 kiwi

Raporteaza reteta

nicoleta

cum sa fac frisca vegetala

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort de branza cu ciocolata si cappuccino