Mod de preparare:
1)cele 4 plicuri de gelatina le pui in 150 ml apa rece...si mai amesteci din cand in cand..
2)Omogenizezi cele 6 galbenusuri cu o cana de zahar..apoi le adaugi in 1/2 l lapte, treptat...precum uleiul la maioneza, si fierbi la baie/marine sau la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa...
o lasi sa se racoreasca...si adaugi gelatina, dupa care o mai fierbi putin...si iarasi o dai la racit...
Intre timp, bati albusurile cu 2 plicuri de zah vanilat...bati si frisca...
3) Amesteci galbenusurile cu albusurile si 500 ml frisca...restul de 250 ml o folosesti a doua zi la ornat)
4)in functie de preferinte...poti sa procedezi astfel:
---imparti compozitia in 2 parti egale...in una adaugi esenta de vanilie, in cealalta un plic de cacao si o ciocolata rasa...si ai obtinut 2 creme...

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii