autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: Lia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 decembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente:, , , 4 plicuri de gelatina granulata, , 6 oua, , 2 plicuri de zah vanilat, , o cana de zahar, , 1 pachet de piscoturi, , 1 compot de ananas, , -1 iaurt cu fructe- 400 ml, , fructe, dupa preferinta( eu folosesc kiwi, mandarine), , 750 ml frisca, , 1/2 l lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:

1)cele 4 plicuri de gelatina le pui in 150 ml apa rece...si mai amesteci din cand in cand..

2)Omogenizezi cele 6 galbenusuri cu o cana de zahar..apoi le adaugi in 1/2 l lapte, treptat...precum uleiul la maioneza, si fierbi la baie/marine sau la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa...

o lasi sa se racoreasca...si adaugi gelatina, dupa care o mai fierbi putin...si iarasi o dai la racit...

Intre timp, bati albusurile cu 2 plicuri de zah vanilat...bati si frisca...

3) Amesteci galbenusurile cu albusurile si 500 ml frisca...restul de 250 ml o folosesti a doua zi la ornat)

4)in functie de preferinte...poti sa procedezi astfel:

---imparti compozitia in 2 parti egale...in una adaugi esenta de vanilie, in cealalta un plic de cacao si o ciocolata rasa...si ai obtinut 2 creme...
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

- Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de compot, coktail si zeama de lamaie si se lasa sa se intareasca; -

7 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri
Tort diplomat de Paste

Tort diplomat de Paste

Crema: Ouale se freaca cu zaharul pe foc mic , pana devin ca o smantana groasa.Se aromeaza cu coaja

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • violette

    violette (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Cred ca a fost un deliciu.....

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Excelent din toate punctele de vedere...

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Foarte bun!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Fac si eu in acest ge, tare gustoase, apreciate de familie.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Delicios, arata bine! Al meu tot in genul acesta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Ce bine arata!!!

    • Shari

      Shari (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      O sa fac si eu intr-o zi un tort diplomat...dupa amandine :)))....Bravo, Liuta, ai postat niste retete minunate!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

      Bun,bun,bun....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 4 plicuri de gelatina granulata
  • 6 oua
  • 2 plicuri de zah vanilat
  • o cana de zahar
  • 1 pachet de piscoturi
  • 1 compot de ananas
  • -1 iaurt cu fructe- 400 ml
  • fructe
  • dupa preferinta( eu folosesc kiwi
  • mandarine)
  • 750 ml frisca
  • 1/2 l lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Lia
Prajitura cu mere si nuci

Prajitura cu mere si nuci

Se amesteca faina+nuci+gris+zahar+cacao, obtinadu-se un amestec uscat. Merele se rad si se amesteca

9 voturi    4 comentarii
1h
Retete de post
Sarmalute cu nuci si seminte de dovleac

Sarmalute cu nuci si seminte de dovleac

Se macina samburii, legumele..si se amesteca cu condimentele, orezul... Se invelesc sarmalutele,

10 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Retete de post
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

Dizolvam drojdia in laptele caldut..amestecam cu faina, oul, coaja de lamaie si sarea, framantam.

11 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

violette (Chef de cuisine)

Cred ca a fost un deliciu.....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fundita