autor:

I. Mircescu

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 decembrie 2009

Ingrediente
300 ml lapte, 3 galbenusuri, 1 cutie compot ananas, stafide, 250 g zahar, 30 g gelatina, 1 litru frisca, piscoturi, esente

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu zaharul. Se adauga laptele si se pun intr o cratita la foc mic. Se amesteca mereu pana se ingroasa putin. Nu se fierbe!
Gelatina se dizolva in sucul de la ananas. Se adauga peste lapte si se mai lasa la foc mic pana se dizolva.
Cand crema s a racit putin se amesteca cu trei sferturi din cantitatea de frisca,se adauga aromele, stafidele(care s au lasat la inmuiat de seara intr un pahar cu apa si esenta de rom), ananasul taiat cubulete mici. Se amesteca bine.
Se ia o forma si se inveleste cu folie de plastic. Piscoturile inmuiate in lapte sau suc de fructe se aseaza pe fundul formei si se toarna peste ele compozitia. Se da la rece 2-3 ore. Se rastoarna pe un platou, se orneaza cu restul de frisca si fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

1)Se pun cele 3 plicuri de gelatina in 200ml apa rece la \"inmuiat\" 2)Se prepara crema de galbenus

15 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Un desert cu adevarat racoritor, usor si numai bun pentru a servi oaspetii, chiar si pe cei mai mofturosi

1 vot    4 comentarii
24h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 02 ianuarie 2010

    este foarte bun si racoritor daca pui si zeama de la o portocala Eu nu folosesc frisca sintetica ci smantana ; iese foarte cremoasa crema !

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 300 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1 cutie compot ananas
  • stafide
  • 250 g zahar
  • 30 g gelatina
  • 1 litru frisca
  • piscoturi
  • esente

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

7 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

36 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
lumi

lumi (Chef de cuisine)

este foarte bun si racoritor daca pui si zeama de la o portocala Eu nu folosesc frisca sintetica ci smantana ; iese foarte cremoasa crema !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe Tort cu fructe

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
TORT DE SAMPANIE CU PERLE