autor:

LALY

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 aprilie 2010

Ingrediente
* un pachet piscoturi mari, * 5 oua, * 1 cana zahar, * 30 gr gelatina(adica 3 pliculete )de la Dr Oetker, * fructe din compot:ananas,piersici,visine,etc, * 500 ml frisca Hulala,o esenta de lamaie, , , Pentru ornat:, , * 200 ml frisca, * kiwi,piersici,ananas,visine din compot

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se pun la scurs fructele din compot.Dupa ce se scurg le taiem cubulete. Se bat ouale cu zaharul putin,apoi se pun pe baie de abur.Se mesteca continuu pana cand crema devine ca o smantana groasa. Se pune gelatina la inmuiat in 4-5 linguri de suc din compot.Frisca se bate bine,apoi se da la rece. Cand crema s-a legat,se da jos de pe foc.



Se lasa putin la racit si cand este calduta, nu fierbinte, se amesteca cu gelatina. Frisca se scoate din frigider,se adauga esenta de lamaie si fructele taiate. Se adauga si crema si se omogenizeaza bine. Se tapeteaza o forma de tort sau orice tava cu o folie alimentara de plastic. Se pune un rand de piscoturi date prin sucul ramas de la compot,unul de crema,piscoturi,crema si ultimul rand piscoturi.



Se da la rece cateva ore,sau cine are rabdare pana a doua zi. Se scoate pe un platou si se orneaza cu frisca si fructe din compot.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Crema: Se bat ouale ca la scrob. Se adauga laptele si zaharul si se pune pe baia de aburi pana

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Gelatina se pune intr-o cescuta cu o parte din zeama de compot, sa se umfle minim 10 minute.[nu va

11 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Arata foarte bine.

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • * un pachet piscoturi mari
  • * 5 oua
  • * 1 cana zahar
  • * 30 gr gelatina(adica 3 pliculete )de la Dr Oetker
  • * fructe din compot:ananas,piersici,visine,etc
  • * 500 ml frisca Hulala,o esenta de lamaie
  • Pentru ornat:
  • * 200 ml frisca
  • * kiwi,piersici,ananas,visine din compot

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

2 voturi    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

5 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Arata foarte bine.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort de mere