autor:

liliana hristova

» » , Retete de Pasti, Torturi

tort diplomat

Autor: liliana hristova (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: liliana hristova (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 august 2010

Ingrediente
6 oua, 10 linguri de zahar, 400 ml frisca lichida, 3 plicuri gelatina(Dr Oerker-pt aspic), fructe (eu am pus din compot), 2 plicuri gelatina pt decor( in top)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

20 voturi

Mod de preparare

A fost ziua mamei mele si m-am gandit sa-i prepar tortul preferat.E pentru prima oara cand il fac,reteta am luat-o de la o prietena ....tortul a iesit delicios dar gelatina pe care am pus-o deasupra s-a taiat si nu arata prea bine...asa ca-mi cer scuze pt decor,data viitoare nu voi mai da gres.
Am separat galbenusurile de albusuri,albusurile le-am batut cu teleul si cu 6 linguri de zahar fff bine pana au devenit tapene si le-am bagat la frigider.Am mixat frisca si am bagat-o si pe ea la frigider.Galbenusurile le-am frecat cu 4 linguri de zahar iar apoi le-am pus intr-un tuci pe foc pana s-au incalzit putin iar dupa aceea am adaugat gelatina(cele 4 plicuri care au fost pregatite ca in instuctiuni eu folosind ca lichid sucul de la compoturi).Am tinut un minut pe foc,dupa ceas ca sa nu isi piarda gelatina proprietatile dupa care le-am lasat sa se racesca putin.Intre timp am taiat fructele,am avut ananas si un cocteil de fructe.Dupa ce s-a racit putin crema de galbenusuri si gelatina am adaugat pe rand albusurile batute urmate de frisca si am amestecat f bine totul pana la omogenizare(am fol mixerul).Am pregatit tava in care urma sa pun totul,am imracat-o in folie de plastic apoi am pus un rand de piscoturi inmuiate in compot ,fructe,compozitie iar fructe si iar compozitie.Se pune la frigider,eu am facut-o cu o zi inainte.Stiu ca ar fi trebuit sa pun mai intai crema si apoi piscoturile ca atunci cand o rastorn sa fie "normala" dar mie imi place munca asa ca am mai facut o rasturnare.Decorul l-am facut a doua zi,imi pare rau ca am taiat gelatina dar se mai intampla.....asa invatam din greseli.Tortul a iesit delicios si a fost apreciat de toata lumea
Daca ti-a placut reteta noastra "tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Pentru blat am separat ouăle și am bătut albușurile spumă tare împreună cu zahărul pe

2 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Diplomat special de sarbatori

Tort Diplomat special de sarbatori

 Se mixează gălbenuşurile, zahărul, făina până la omogenizare. Se adaugă laptele şi se

8 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2011

    Este foarte delicios o bunatate de tort

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    Ce bun trabuie sa fie.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    O bunatate !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      La multi ani !cu sanatate si fericire, mamei tale. Felicitari pentru minunatul tort. *****

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      Foarte frumos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 august 2010

      O minunatie tortuletul tau...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 august 2010

      La multi ani mamei! felicitãri pt. tort , super yummy :)

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 08 august 2010

      arata ff bine, eu am incercat o data tort diplomat si mi s.a taiat crema. de atunci mi.e teama sa mai incerc . felicitari

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 07 august 2010

      Parca,ne-am inteles;eu,am facut tort Diplomat,alaltaieri,dar,rotund. Voi posta si eu,reteta mea(miine,cred);reteta mea,e cu blat,nu cu piscoturi. Nu stiam ca gelatina se poate taia. Eu,nu folosesc gelatina,peste fructe;dar imi place ideea.

    • liliana hristova

      liliana hristova (Chef de cuisine) , 07 august 2010

      Multumesc pentru comentarii.Gelatina nu s-a taiat pe foc,arata f bine cand am luat-o de pe foc dar.........mi-a fost teama s-o pun asa calda peste fructe si am lasat-o sa se raceasca.Normal ca ea s-a inchegat iar eu am mestecat in ea si asa s-a intamplat.Mai bine nu o mai puneam dar asta e. Sidy-referitor la piscoturi am uitat sa scriu.nici nu stiu cate am pus ca numar(am pus un rand) iar tava se vede cam cat de mare era.Dar aici variaza nr de piscoturi depinzand in ce fel de forma vrei sa faci tortul.Prietena care mi-a dat reteta nu foloseste blat sau piscoturi.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 07 august 2010

      Arata foarte bine si sigur ca sa mancat tot......felicitari....*****

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 august 2010

      Desi esti nemultumita ca ti s-a taiat gelatina, sa stii ca tortul arata bine. Asa invata omul, incercand si perseverand! Sigur, data viitoare o sa-ti iasa si gelatina asa cum vrei! Pentru incurajare *****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 august 2010

      Felicitari , arata super !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 august 2010

      Arata foarte bine si sunt sigura ca a fost delicios tortul...! Bravo tie ! Dar de piscoturi nu spui nimic la ingrediente...de cate ai nevoie ? Am sa il fac si eu dupa ce ma lamuresti....

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 06 august 2010

      bun bun

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 06 august 2010

      ce bine arata felicitari si 5 stelute de la mine

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 august 2010

      Foarte frumos arata,si cred ca si tare bun a fost.Cred ca ai tinut pe foc prea mult geleatina,din cauza asta s-a taiat. LA MULTI ANI! mamei tale.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

20 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 400 ml frisca lichida
  • 3 plicuri gelatina(Dr Oerker-pt aspic)
  • fructe (eu am pus din compot)
  • 2 plicuri gelatina pt decor( in top)

Raporteaza reteta

Retete
de liliana hristova
ardei,dovlecei si rosii umplute cu carne pui

ardei,dovlecei si rosii umplute cu carne pui

Se amesteca carnea cu orezul,ceapa tocata,uliul si apa intr-un castronel.Se curata si se spala ardeii,rosiile

3 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ciuperci umplute cu piept de pui

Ciuperci umplute cu piept de pui

Se rade morcovul,ceapa si rosia pe razatoarea mica.Se toaca usturoiul marunt,mararul.Pieptul,morcovul,ceapa,usturoiul,rosia

4 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne
Salata de vara

Salata de vara

se spala legumele si se toaca,se pun intr-un castron se asezoneaza si se rade branza dupa preferinta.Mie

0 voturi    5 comentarii
30 min
Salate de legume

tatiana (Chef de cuisine)

Este foarte delicios o bunatate de tort

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec cu lamaie