Ingrediente
6 oua, 10 linguri de zahar, 400 ml frisca lichida, 3 plicuri gelatina(Dr Oerker-pt aspic), fructe (eu am pus din compot), 2 plicuri gelatina pt decor( in top)
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
20 voturi
Mod de preparare
Am separat galbenusurile de albusuri,albusurile le-am batut cu teleul si cu 6 linguri de zahar fff bine pana au devenit tapene si le-am bagat la frigider.Am mixat frisca si am bagat-o si pe ea la frigider.Galbenusurile le-am frecat cu 4 linguri de zahar iar apoi le-am pus intr-un tuci pe foc pana s-au incalzit putin iar dupa aceea am adaugat gelatina(cele 4 plicuri care au fost pregatite ca in instuctiuni eu folosind ca lichid sucul de la compoturi).Am tinut un minut pe foc,dupa ceas ca sa nu isi piarda gelatina proprietatile dupa care le-am lasat sa se racesca putin.Intre timp am taiat fructele,am avut ananas si un cocteil de fructe.Dupa ce s-a racit putin crema de galbenusuri si gelatina am adaugat pe rand albusurile batute urmate de frisca si am amestecat f bine totul pana la omogenizare(am fol mixerul).Am pregatit tava in care urma sa pun totul,am imracat-o in folie de plastic apoi am pus un rand de piscoturi inmuiate in compot ,fructe,compozitie iar fructe si iar compozitie.Se pune la frigider,eu am facut-o cu o zi inainte.Stiu ca ar fi trebuit sa pun mai intai crema si apoi piscoturile ca atunci cand o rastorn sa fie "normala" dar mie imi place munca asa ca am mai facut o rasturnare.Decorul l-am facut a doua zi,imi pare rau ca am taiat gelatina dar se mai intampla.....asa invatam din greseli.Tortul a iesit delicios si a fost apreciat de toata lumea
Lia Maria (Chef de cuisine) , 09 august 2010
La multi ani !cu sanatate si fericire, mamei tale. Felicitari pentru minunatul tort. *****
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2010
Foarte frumos!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 august 2010
O minunatie tortuletul tau...
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 august 2010
La multi ani mamei! felicitãri pt. tort , super yummy :)
doru simona (Chef de cuisine) , 08 august 2010
arata ff bine, eu am incercat o data tort diplomat si mi s.a taiat crema. de atunci mi.e teama sa mai incerc . felicitari
husni (Chef de cuisine) , 07 august 2010
Parca,ne-am inteles;eu,am facut tort Diplomat,alaltaieri,dar,rotund. Voi posta si eu,reteta mea(miine,cred);reteta mea,e cu blat,nu cu piscoturi. Nu stiam ca gelatina se poate taia. Eu,nu folosesc gelatina,peste fructe;dar imi place ideea.
liliana hristova (Chef de cuisine) , 07 august 2010
Multumesc pentru comentarii.Gelatina nu s-a taiat pe foc,arata f bine cand am luat-o de pe foc dar.........mi-a fost teama s-o pun asa calda peste fructe si am lasat-o sa se raceasca.Normal ca ea s-a inchegat iar eu am mestecat in ea si asa s-a intamplat.Mai bine nu o mai puneam dar asta e. Sidy-referitor la piscoturi am uitat sa scriu.nici nu stiu cate am pus ca numar(am pus un rand) iar tava se vede cam cat de mare era.Dar aici variaza nr de piscoturi depinzand in ce fel de forma vrei sa faci tortul.Prietena care mi-a dat reteta nu foloseste blat sau piscoturi.
mia (Chef de cuisine) , 07 august 2010
Arata foarte bine si sigur ca sa mancat tot......felicitari....*****
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 august 2010
Desi esti nemultumita ca ti s-a taiat gelatina, sa stii ca tortul arata bine. Asa invata omul, incercand si perseverand! Sigur, data viitoare o sa-ti iasa si gelatina asa cum vrei! Pentru incurajare *****
constanta proca (Chef de cuisine) , 06 august 2010
Felicitari , arata super !
Sidy (Chef de cuisine) , 06 august 2010
Arata foarte bine si sunt sigura ca a fost delicios tortul...! Bravo tie ! Dar de piscoturi nu spui nimic la ingrediente...de cate ai nevoie ? Am sa il fac si eu dupa ce ma lamuresti....
Catalina (Chef de cuisine) , 06 august 2010
bun bun
joly-gina (Chef de cuisine) , 06 august 2010
ce bine arata felicitari si 5 stelute de la mine
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 august 2010
Foarte frumos arata,si cred ca si tare bun a fost.Cred ca ai tinut pe foc prea mult geleatina,din cauza asta s-a taiat. LA MULTI ANI! mamei tale.