autor:

mia

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: mia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 octombrie 2011

Ingrediente
6- oua., 250g-zahar,, 500ml-lapte,, 4, plicuri gelatina(10g plicul),, 1l-frisca,, fructe de care aveti sau de care doriti,, 1-pachet de piscoturi sau biscuiti,, 500ml-frisca pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Asaaa sa incepem...........
Batem spuma albusurile cu zaharul,intr-un alt bol amestecam galbenusurile cu laptele,acestea din urma le punem peste albusurile cu zaharul si se amesteca usor cu o paleta. Toata aceasta compozitie se pune la baie de aburi,se amesteca usor pana devine de cosinstenta smantanei,se ia dupa aburi si se lasa se raceasca.Intre timp taiem cubulete fructele,batem 1l de frisca si topim gelatina cu 100ml de apa se pune la baie de aburi si mestecam continu pana se topeste. Cand este gata gelatina se pune in conpozitia de mai sus,daca este rece amestecam cu litrul de frisca batut in prealabil. Se monteaza in diferite forme,se pune pe fundul formei ceolofan fin si se pune un rand de fructe un rand de compozitie,deasupra formei se pun piscoturi sa biscuiti dupa preferinta. Se da la rece doua ore, se scoate se rastoarna pe o tava si se orneaza dupa gustul fiecaruia.Pofta buna.....
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Punem geletina la hidratat in 50 ml suc de la compot(8-10 min). Intr-un vas cu fund dublu punem

5 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 iulie 2012

    Ce delicios!

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2011

    Multumesc mult pentru aprecieri......

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2011

    arata intr-un mare fel! bravo!

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2011

      E prima data cand vad tort diplomat cu biscuiti...arata foarte bine!!Felicitari!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 6- oua.
  • 250g-zahar,
  • 500ml-lapte,
  • 4
  • plicuri gelatina(10g plicul),
  • 1l-frisca,
  • fructe de care aveti sau de care doriti,
  • 1-pachet de piscoturi sau biscuiti,
  • 500ml-frisca pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de mia
Tortilla de patatas (omleta cu cartofi)

Tortilla de patatas (omleta cu cartofi)

Se curata cartofii si se taie in cubulete,se pun la prajit,in pralabil se bat oale cu sarea si piperul

22 voturi    9 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Rulada cu dulceata de piersici

Rulada cu dulceata de piersici

Se separa galbenusurile de albusuri,peste galbenusuri se pune zaharul si se bate cu mixerul pana

15 voturi    8 comentarii
30 min
Prajituri
Placinta cu carne

Placinta cu carne

Incepem cu aluatul: Punem toate igredientele intr-un vas si le amestecam pana devine un aluat elastic.

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
TORT CU FULGI DE MIGDALE SI FRISCA