autor:

Gabrielaolteanu

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 ianuarie 2012

Ingrediente
Pentru blat:, 3 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina, esenta vanilie, 1/2 lingurita praf de copt, 1 lingura ulei, , Crema:, 4 oua, 1 cana de zahar, 300ml lapte, 500ml frisca lichida, 2 plicuri gelatina, 1 compot de ananas sau orice fructe doriti in crema (taiate cuburi), alte fructe pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru blat am separat oualele.Albusurile le-am batut cu un praf de sare pana s-au facut ca o bezea tare.Galbenusurile le-am batut cu zaharul pana s-au albit.Am amestecat ingredientele.Peste galbenusuri am adaugat o lingura de faina amestecata cu praful de copt, una de albus si tot asa amestecand usor.La sfarsit uleiul.L-am copt la 180 grade cam 15 minute.

Cat blatul se cocea am facut crema.Am batut bine oualele intregi cu zaharul.Am pus compozitia rezultata din oua cu laptele pe baie de aburi pentru vreo 15-20 de minute amestecand cu telul continuu.O sa observati cum ea va lua textura unei creme pufoase.Am lasat-o la racit si intre timp am batut frisca pana s-a intarit.Am oprit o parte din frisca pentru ornat.Cand s-a racit compozitia de oua cu lapte am combinat-o cu gelatina lasata la inmuiat pentru 10 minute in sucul de la conserva de ananas si frisca.Se amesteca foarte bine compozitiile apoi o turnam in forma de tort.Eu am turnat pana la jumatatea formei, am adaugat fructele apoi cealalta jumatate.Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia, timp si dispozitie.
Forma mica am lasat-o fara blat caci nu ma asteptam sa-mi ramana atata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Se pune la inmuiat gelatina in 100 ml. apa rece timp de 10 minute. Cand geletina este gata se pune

1 vot    1 comentariu
50 min
Dulciuri diverse
Tort  Diplomat

Tort Diplomat

Pt.cantitatile scrise,folosesc o forma rotunda,cu diametrul de 25 cm. Blatul se face asa:albusurile

91 voturi    23 comentarii
5h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • esenta vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingura ulei
  • Crema:
  • 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • 300ml lapte
  • 500ml frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 compot de ananas sau orice fructe doriti in crema (taiate cuburi)
  • alte fructe pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Gabrielaolteanu
Tiramisu

Tiramisu

Am separat ouale.Am batut galbenusurile cu 4 linguri de zahar pana s-au albit bine.Albusurile le-am

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Cartofi copti

Cartofi copti

Cartofii au stat in cuptor 2 ore pentru ca au fost foarte mari.Mai aveam putin si muream de foame

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aperitive
Spaghete Bolognese

Spaghete Bolognese

Am tocat ceapa si usturoiul si le-am calit in putin unt.Am adaugat carnea pe care am calit-o pana

10 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu portocale