autor:

Gabrielaolteanu

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 ianuarie 2012

Ingrediente
Pentru blat:, 3 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina, esenta vanilie, 1/2 lingurita praf de copt, 1 lingura ulei, , Crema:, 4 oua, 1 cana de zahar, 300ml lapte, 500ml frisca lichida, 2 plicuri gelatina, 1 compot de ananas sau orice fructe doriti in crema (taiate cuburi), alte fructe pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru blat am separat oualele.Albusurile le-am batut cu un praf de sare pana s-au facut ca o bezea tare.Galbenusurile le-am batut cu zaharul pana s-au albit.Am amestecat ingredientele.Peste galbenusuri am adaugat o lingura de faina amestecata cu praful de copt, una de albus si tot asa amestecand usor.La sfarsit uleiul.L-am copt la 180 grade cam 15 minute.

Cat blatul se cocea am facut crema.Am batut bine oualele intregi cu zaharul.Am pus compozitia rezultata din oua cu laptele pe baie de aburi pentru vreo 15-20 de minute amestecand cu telul continuu.O sa observati cum ea va lua textura unei creme pufoase.Am lasat-o la racit si intre timp am batut frisca pana s-a intarit.Am oprit o parte din frisca pentru ornat.Cand s-a racit compozitia de oua cu lapte am combinat-o cu gelatina lasata la inmuiat pentru 10 minute in sucul de la conserva de ananas si frisca.Se amesteca foarte bine compozitiile apoi o turnam in forma de tort.Eu am turnat pana la jumatatea formei, am adaugat fructele apoi cealalta jumatate.Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia, timp si dispozitie.
Forma mica am lasat-o fara blat caci nu ma asteptam sa-mi ramana atata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat cu portocale

Tort diplomat cu portocale

Razi coaja portocalelor, le cureti de pielita si le tai rondele cam de 3-4 mm grosime. Intr-un castron

10 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Tort diplomat cu dulceata de porumbe

Tort diplomat cu dulceata de porumbe

Se sparg ouale ca pentru omleta, se pun intr-un vas de metal, se adauga praful de sare, se bat bine

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • esenta vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingura ulei
  • Crema:
  • 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • 300ml lapte
  • 500ml frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 compot de ananas sau orice fructe doriti in crema (taiate cuburi)
  • alte fructe pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Gabrielaolteanu
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală: Am separat ouale.Am batut galbenusurile cu 4 linguri

2 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Cartofi copti

Cartofi copti

Cartofii au stat in cuptor 2 ore pentru ca au fost foarte mari.Mai aveam putin si muream de foame

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aperitive
Spaghete Bolognese

Spaghete Bolognese

Am tocat ceapa si usturoiul si le-am calit in putin unt.Am adaugat carnea pe care am calit-o pana

10 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor fara coacere Tort racoritor fara coacere

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit la bain marie, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecul obtinut se pune

2 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de clementine si cappucino Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu crema de ciocolata alba