Ingrediente
Pentru blat:, 3 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina, esenta vanilie, 1/2 lingurita praf de copt, 1 lingura ulei, , Crema:, 4 oua, 1 cana de zahar, 300ml lapte, 500ml frisca lichida, 2 plicuri gelatina, 1 compot de ananas sau orice fructe doriti in crema (taiate cuburi), alte fructe pentru decor
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
1 vot
Mod de preparare
Cat blatul se cocea am facut crema.Am batut bine oualele intregi cu zaharul.Am pus compozitia rezultata din oua cu laptele pe baie de aburi pentru vreo 15-20 de minute amestecand cu telul continuu.O sa observati cum ea va lua textura unei creme pufoase.Am lasat-o la racit si intre timp am batut frisca pana s-a intarit.Am oprit o parte din frisca pentru ornat.Cand s-a racit compozitia de oua cu lapte am combinat-o cu gelatina lasata la inmuiat pentru 10 minute in sucul de la conserva de ananas si frisca.Se amesteca foarte bine compozitiile apoi o turnam in forma de tort.Eu am turnat pana la jumatatea formei, am adaugat fructele apoi cealalta jumatate.Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia, timp si dispozitie.
Forma mica am lasat-o fara blat caci nu ma asteptam sa-mi ramana atata.