autor:

ruxandra

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: ruxandra (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ruxandra (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 februarie 2012

Ingrediente
fructe (3 portocale, 2-3 kiwi, compot de ananas), 3 pliculete gelatina,, 1kg frisca lichida,, 6 oua,, 10 linguri zahar,, 250ml lapte,, 1 pachet piscoturi,, cacao,, esenta de vanilie,, 1 plic intaritor frisca,, 1 pliculet zahar vanilat.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu zaharul, se pune laptele se omogenizeaza bine si se pun la foc mic(mestecandu-se tot timpul pana clocoteste). Se amesteca gelatina topita cu putina apa calduta si se toarna peste crema. In timp ce se raceste,se bate frisca lichida cu intaritorul de frisca. Cand s-a racit se amesteca cu zaharul vanilat. Se pune jumatate din compozitie intr-un caston punandu-se cacao si tapetandu-se fiecare vas cu fructe. Se pune crema alba(prima)si apoi crema maro. Se inmoaie fiecare piscot in zeama de compot si se pune deasupra cremei maro.Se acopera vasele si se baga la frigider pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Gelatina se inmoaie in siropul de la compotul de ananas (400ml), timp de 10 minute, apoi se pune

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Tort diplomat cu fructe

Tort diplomat cu fructe

Blat - incalzim apa putin. Intr-un bol adaugam galbenusurile, apa si mixam cca 2 min dupa care adaugam

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • fructe (3 portocale
  • 2-3 kiwi
  • compot de ananas)
  • 3 pliculete gelatina,
  • 1kg frisca lichida,
  • 6 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 250ml lapte,
  • 1 pachet piscoturi,
  • cacao,
  • esenta de vanilie,
  • 1 plic intaritor frisca,
  • 1 pliculet zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici

Blatul : Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu capsuni