autor:

A n d r e e a

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Torturi

Tort diplomat

Autor: A n d r e e a (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: A n d r e e a (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2012

Ingrediente
5 galbenusuri, 200 gr zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 500 ml lapte, 20 gr gelatina granule (2 plicuri), 250 gr frisca lichida, 2 portocale, 3 kiwi, 2 banane, 1 cutie compot de ananas (rondele), 200 gr piscoturi de sampanie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

46 voturi

Mod de preparare

Gelatina se pune la inmuiat in apa ca sa treaca putin peste ea. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc (cam 8-10 minute). Se toarna deasupra laptele caldut si se pune totul la bain-marie, amestecand continuu; cand compozitia se mai ingroasa se da deoparte si dupa 5 minute si se adauga gelatina inmuiata. Se amesteca bine si se lasa la racit. Se bate apoi frisca lichida cu zaharul vanilat si se incorporeaza compozitiei. Se tine la frigider pana cand se pregateste forma si fructele. Se tapeteaza cu folie transparenta o forma de tort rotunda, se curata fructele, se taie si se orneaza tava dupa imaginatia fiecaruia. Dupa primul strat de fructe se adauga jumatate de compozitie, se aseaza iar fructe, iar deasupra se adauga compozitia ramasa. Deasupra se aseaza piscoturile inmuiate putin in zeama de compot. Se tine la frigider cat mai mult timp (de preferat dupa o zi pe alta). Pofta buna! Reteta o am de pe blogul Laurei Sava! Multumesc, Laura!


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Se pune gelatina la inmuiat asa cum indica pe ambalaj. Se mixeaza galbenusurile cu zahar,pana

4 voturi    3 comentarii
24h
Torturi
Tort  gen diplomat cu fructe

Tort gen diplomat cu fructe

Am frecat galbenusele cu zaharul si am adaugat sucul de la compot si l-am pus la foc mic. Am amestecat

60 voturi    31 comentarii
12h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    madi , 04 iunie 2015

    am facut acest tort si este absolut delicios.iar de curand am gasit un site care in sfarsit iti aduce ce ceri www.em80.org

  • Fara foto

    angela chirau , 13 aprilie 2015

    eu fac acest tort de multi ani,dar in loc de lapte pun branza de vaci si este absolut delicios

  • Fara foto

    Liviu Si Alina Ciobanu , 21 martie 2015

    yummy

    • Fara foto

      Ochi Albastri , 20 martie 2015

      este tortul casei de cativa ani

    • Fara foto

      Sorin Coserea , 13 martie 2015

      daca se face in forma detasabila de tort nu se mai rastoarna, doar ca asamblarea se face in sens invers, adica se incepe cu piscoturile

    • Fara foto

      Merilu Paul , 15 februarie 2015

      pt iuliana lepadatu

    • Fara foto

      Luiza Maria Vasile Matache , 25 ianuarie 2015

      a iesit foarte bun,nu am mai asteptat de pe o zi pe alta sa il incerc...tentatia a fost prea mare

    • Fara foto

      Sorin Gazdac , 22 ianuarie 2015

      Dupa ce se intareste se rastoarna cu piscoturile pe platou si fructele deasupra ?

    • Fara foto

      Catalina Volosincu , 14 octombrie 2014

      E si mai bun.daca se face cu creme du patiserie,de la Meggle!

    • Corina_Simionescu

      Corina_Simionescu (Bucatar) , 15 iunie 2014

      deja ma gindesc sa il pregatesc.-am vazut ca arata bine .

    • Fara foto

      DANIELA (Chef de cuisine) , 03 iunie 2014

      Super bun si racoros mai ales ca vin caldurile..

    • Fara foto

      Symona Mona , 03 iunie 2014

      O SA INCERC ...banuiesc ca este deliciosss !!!!

    • Fara foto

      Iuliana Lepadatu , 21 aprilie 2014

      DOVE VADO A PRENDERLO'?

    • Fara foto

      Alina Nicoleta Peta , 24 ianuarie 2014

      Gata, l-am facut! L-am lasatin tava sa se intareasca. Sper sa fie super! Revin maine cu amanunte. Noapte buna!

    • Fara foto

      Lucica Stoean , 30 noiembrie 2013

      I think it doen't matter how gelatin you can put in it! Merge si cu mai putina gelatina sau cu praf , it is jelly, though!

    • Fara foto

      Lucica Stoean , 30 noiembrie 2013

      ffff buna si fff descurcata reteta merci!

    • Fara foto

      Toanca Maria Cristina , 06 septembrie 2013

      O intrebare :20g gelatina granule poate sa fie inlocuita cu cate grame de gelatina praf?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

46 voturi

Ingrediente

  • 5 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 20 gr gelatina granule (2 plicuri)
  • 250 gr frisca lichida
  • 2 portocale
  • 3 kiwi
  • 2 banane
  • 1 cutie compot de ananas (rondele)
  • 200 gr piscoturi de sampanie

Raporteaza reteta

Retete
de A n d r e e a
Prajitura cu crema de vanilie

Prajitura cu crema de vanilie

Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie in care s-a dizolvat praful

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Intr-un castron punem galbenusurile, adaugam 100 g zahar pudra, cele 2 pliculete de zahar vanilinat

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Punem 6 galbenusuri intr-un bol si le batem pana se omogenizeaza. Punem 6 albusuri intr-un castron

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

madi

am facut acest tort si este absolut delicios.iar de curand am gasit un site care in sfarsit iti aduce ce ceri www.em80.org

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
La Tour Eiffel Cake