autor:

A n d r e e a

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Torturi

Tort diplomat

Autor: A n d r e e a (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: A n d r e e a (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2012

Ingrediente
5 galbenusuri, 200 gr zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 500 ml lapte, 20 gr gelatina granule (2 plicuri), 250 gr frisca lichida, 2 portocale, 3 kiwi, 2 banane, 1 cutie compot de ananas (rondele), 200 gr piscoturi de sampanie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

46 voturi

Mod de preparare

Gelatina se pune la inmuiat in apa ca sa treaca putin peste ea. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc (cam 8-10 minute). Se toarna deasupra laptele caldut si se pune totul la bain-marie, amestecand continuu; cand compozitia se mai ingroasa se da deoparte si dupa 5 minute si se adauga gelatina inmuiata. Se amesteca bine si se lasa la racit. Se bate apoi frisca lichida cu zaharul vanilat si se incorporeaza compozitiei. Se tine la frigider pana cand se pregateste forma si fructele. Se tapeteaza cu folie transparenta o forma de tort rotunda, se curata fructele, se taie si se orneaza tava dupa imaginatia fiecaruia. Dupa primul strat de fructe se adauga jumatate de compozitie, se aseaza iar fructe, iar deasupra se adauga compozitia ramasa. Deasupra se aseaza piscoturile inmuiate putin in zeama de compot. Se tine la frigider cat mai mult timp (de preferat dupa o zi pe alta). Pofta buna! Reteta o am de pe blogul Laurei Sava! Multumesc, Laura!


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Ouale, zaharul si laptele se amesteca pana devin ca o smantana si se dau la rece. Zeama de la compotul

35 voturi    9 comentarii
1h
Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul si sarea pana

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii

  • madi , 04 iunie 2015

    am facut acest tort si este absolut delicios.iar de curand am gasit un site care in sfarsit iti aduce ce ceri www.em80.org

  • angela chirau , 13 aprilie 2015

    eu fac acest tort de multi ani,dar in loc de lapte pun branza de vaci si este absolut delicios

  • Liviu Si Alina Ciobanu , 21 martie 2015

    yummy

    • Ochi Albastri , 20 martie 2015

      este tortul casei de cativa ani

    • Sorin Coserea , 13 martie 2015

      daca se face in forma detasabila de tort nu se mai rastoarna, doar ca asamblarea se face in sens invers, adica se incepe cu piscoturile

    • Merilu Paul , 15 februarie 2015

      pt iuliana lepadatu

    • Luiza Maria Vasile Matache , 25 ianuarie 2015

      a iesit foarte bun,nu am mai asteptat de pe o zi pe alta sa il incerc...tentatia a fost prea mare

    • Sorin Gazdac , 22 ianuarie 2015

      Dupa ce se intareste se rastoarna cu piscoturile pe platou si fructele deasupra ?

    • Catalina Volosincu , 14 octombrie 2014

      E si mai bun.daca se face cu creme du patiserie,de la Meggle!

    • Corina_Simionescu

      Corina_Simionescu (Bucatar) , 15 iunie 2014

      deja ma gindesc sa il pregatesc.-am vazut ca arata bine .

    • DANIELA (Chef de cuisine) , 03 iunie 2014

      Super bun si racoros mai ales ca vin caldurile..

    • Symona Mona , 03 iunie 2014

      O SA INCERC ...banuiesc ca este deliciosss !!!!

    • Iuliana Lepadatu , 21 aprilie 2014

      DOVE VADO A PRENDERLO'?

    • Alina Nicoleta Peta , 24 ianuarie 2014

      Gata, l-am facut! L-am lasatin tava sa se intareasca. Sper sa fie super! Revin maine cu amanunte. Noapte buna!

    • Lucica Stoean , 30 noiembrie 2013

      I think it doen't matter how gelatin you can put in it! Merge si cu mai putina gelatina sau cu praf , it is jelly, though!

    • Lucica Stoean , 30 noiembrie 2013

      ffff buna si fff descurcata reteta merci!

    • Toanca Maria Cristina , 06 septembrie 2013

      O intrebare :20g gelatina granule poate sa fie inlocuita cu cate grame de gelatina praf?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

46 voturi

Ingrediente

  • 5 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 20 gr gelatina granule (2 plicuri)
  • 250 gr frisca lichida
  • 2 portocale
  • 3 kiwi
  • 2 banane
  • 1 cutie compot de ananas (rondele)
  • 200 gr piscoturi de sampanie

Raporteaza reteta

Retete
de A n d r e e a
Prajitura cu crema de vanilie

Prajitura cu crema de vanilie

Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie in care s-a dizolvat praful

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Intr-un castron punem galbenusurile, adaugam 100 g zahar pudra, cele 2 pliculete de zahar vanilinat

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Punem 6 galbenusuri intr-un bol si le batem pana se omogenizeaza. Punem 6 albusuri intr-un castron

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

madi

am facut acest tort si este absolut delicios.iar de curand am gasit un site care in sfarsit iti aduce ce ceri www.em80.org

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Fererro Rocher