autor:

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: Daniela Tudura (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 martie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela Tudura (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 martie 2008

Ingrediente
11 oua, 300 g zahar, 2 linguri faina, 15 g gelatina, 500 g lapte, 1kg frisca, coaja de la o portocala, 500 g frisca.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Se fac 2 blaturi din 3 oua fiecare. Crema din: 5 galbenuse, 300g zahar, 2 linguri faina,15 g gelatina alimentara, 500g lapte, 1kg frisca, coaja rasa de la o portocala. Galbenusele se amesteca cu zaharul, se adauga faina, gelatina si laptele, se pun la fiert pana se face un sos, se pune la rece. Se amesteca cu 500g frisca si coaja de portocala. Se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Ouale, zaharul si laptele se amesteca pana devin ca o smantana si se dau la rece. Zeama de la compotul

35 voturi    9 comentarii
1h
Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul si sarea pana

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • L (Chef de cuisine) , 07 august 2008

    Cred ca daca se orneaza cu fructe (inainte de a fi pus la rece) in loc de frisca acest tort ar fi mult mai bun si ar avea un design mai interesant .

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

22 voturi

Ingrediente

  • 11 oua
  • 300 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 15 g gelatina
  • 500 g lapte
  • 1kg frisca
  • coaja de la o portocala
  • 500 g frisca.

Raporteaza reteta

L (Chef de cuisine)

Cred ca daca se orneaza cu fructe (inainte de a fi pus la rece) in loc de frisca acest tort ar fi mult mai bun si ar avea un design mai interesant .

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort Frozen