autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: lucia (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 06 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lucia (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 06 februarie 2014

Ingrediente
-6 lingurite gelatina, -6 galbenusuri, -250 g zahar, -1 l frisca lichida(600 g pentru compozitie si 400 g pentru ornat), -stafide, -1 plic zahar vanilat, -1 pahar lapte, -300 g piscoturi, -coaja rasa de la 2 portocale, -2 cutii de ananas(rondele si cuburi)

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Inainte de toate punem gelatina la inmuiat intr-o cana si turnam apa peste si o lasam asa. Intre timp, se pune intr-o oala coaja de la cele 2 portocale, se freaca cu galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat si laptele. Se pune la fiert (la foc mic) pana devine ca o ciulama. Luam oala de pe foc si punem gelatina peste si amestecam. Preparam frisca, dupa ce s-a racit compozitia amestecam cele 600 g frisca, o cutie de ananas cuburi si stafidele. Intr-o oala punem folie de aluminiu si incepem asamblarea tortului, punem ananasul rondele, apoi un strat de compozitie, punem un rand de piscoturi inmuiate in siropul de la ananas, apoi din nou compozitie si din nou piscoturi. Lasam tortul peste noapte in frigider ca sa se inchege bine. Dupa ce l-am scos din frigider il rasturnam pe o tava si ornam cu frisca si dupa preferinta cu ce mai doriti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Se pune gelatina la inmuiat in apa rece (daca folositi foite de gelatina, le rupeti in jumatate si

2 voturi    4 comentarii
1h 18 min
Prajituri
Tort diplomat

Tort diplomat

Pentru blat am separat oualele.Albusurile le-am batut cu un praf de sare pana s-au facut ca o bezea

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • -6 lingurite gelatina
  • -6 galbenusuri
  • -250 g zahar
  • -1 l frisca lichida(600 g pentru compozitie si 400 g pentru ornat)
  • -stafide
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 pahar lapte
  • -300 g piscoturi
  • -coaja rasa de la 2 portocale
  • -2 cutii de ananas(rondele si cuburi)

Raporteaza reteta

Retete
de lucia
Negresa de post

Negresa de post

Intr-un castron mai adanc amestecam apa, zaharul, cacaua, uleiul, gemul si bicarbonatul, apoi le

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe