autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: lucia (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 06 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lucia (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 06 februarie 2014

Ingrediente
-6 lingurite gelatina, -6 galbenusuri, -250 g zahar, -1 l frisca lichida(600 g pentru compozitie si 400 g pentru ornat), -stafide, -1 plic zahar vanilat, -1 pahar lapte, -300 g piscoturi, -coaja rasa de la 2 portocale, -2 cutii de ananas(rondele si cuburi)

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Inainte de toate punem gelatina la inmuiat intr-o cana si turnam apa peste si o lasam asa. Intre timp, se pune intr-o oala coaja de la cele 2 portocale, se freaca cu galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat si laptele. Se pune la fiert (la foc mic) pana devine ca o ciulama. Luam oala de pe foc si punem gelatina peste si amestecam. Preparam frisca, dupa ce s-a racit compozitia amestecam cele 600 g frisca, o cutie de ananas cuburi si stafidele. Intr-o oala punem folie de aluminiu si incepem asamblarea tortului, punem ananasul rondele, apoi un strat de compozitie, punem un rand de piscoturi inmuiate in siropul de la ananas, apoi din nou compozitie si din nou piscoturi. Lasam tortul peste noapte in frigider ca sa se inchege bine. Dupa ce l-am scos din frigider il rasturnam pe o tava si ornam cu frisca si dupa preferinta cu ce mai doriti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Se freaca galbenusurile spuma cu zaharul si vanilia; se adauga faina si 500 ml lapte si se fierbe

25 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort diplomat special

Tort diplomat special

Este simplu de preparat si foarte delicios!! Pentru inceput bateti frisca si da-ti-o la rece.Apoi

3 voturi    1 comentariu
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • -6 lingurite gelatina
  • -6 galbenusuri
  • -250 g zahar
  • -1 l frisca lichida(600 g pentru compozitie si 400 g pentru ornat)
  • -stafide
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 pahar lapte
  • -300 g piscoturi
  • -coaja rasa de la 2 portocale
  • -2 cutii de ananas(rondele si cuburi)

Raporteaza reteta

Retete
de lucia
Negresa de post

Negresa de post

Intr-un castron mai adanc amestecam apa, zaharul, cacaua, uleiul, gemul si bicarbonatul, apoi le

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

Tort cu două foi de pandişpan, un strat de pişcoturi, cremă de mascarpone cu cafea, cremă de ciocolată albă, glazură oglindă

0 voturi    0 comentarii
4h 25 min
Torturi
Tort cu iaurt si banane Tort cu iaurt si banane

Blat : Am mixat albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul, apoi galbenusurile, biscuitii Oreo si praful Creme Ole si am mixat

0 voturi    0 comentarii
3h 40 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat