autor:

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: lucia (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 06 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lucia (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 06 februarie 2014

Ingrediente
-6 lingurite gelatina, -6 galbenusuri, -250 g zahar, -1 l frisca lichida(600 g pentru compozitie si 400 g pentru ornat), -stafide, -1 plic zahar vanilat, -1 pahar lapte, -300 g piscoturi, -coaja rasa de la 2 portocale, -2 cutii de ananas(rondele si cuburi)

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Inainte de toate punem gelatina la inmuiat intr-o cana si turnam apa peste si o lasam asa. Intre timp, se pune intr-o oala coaja de la cele 2 portocale, se freaca cu galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat si laptele. Se pune la fiert (la foc mic) pana devine ca o ciulama. Luam oala de pe foc si punem gelatina peste si amestecam. Preparam frisca, dupa ce s-a racit compozitia amestecam cele 600 g frisca, o cutie de ananas cuburi si stafidele. Intr-o oala punem folie de aluminiu si incepem asamblarea tortului, punem ananasul rondele, apoi un strat de compozitie, punem un rand de piscoturi inmuiate in siropul de la ananas, apoi din nou compozitie si din nou piscoturi. Lasam tortul peste noapte in frigider ca sa se inchege bine. Dupa ce l-am scos din frigider il rasturnam pe o tava si ornam cu frisca si dupa preferinta cu ce mai doriti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Ouale, zaharul si laptele se amesteca pana devin ca o smantana si se dau la rece. Zeama de la compotul

35 voturi    9 comentarii
1h
Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul si sarea pana

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • -6 lingurite gelatina
  • -6 galbenusuri
  • -250 g zahar
  • -1 l frisca lichida(600 g pentru compozitie si 400 g pentru ornat)
  • -stafide
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 pahar lapte
  • -300 g piscoturi
  • -coaja rasa de la 2 portocale
  • -2 cutii de ananas(rondele si cuburi)

Raporteaza reteta

Retete
de lucia
Negresa de post

Negresa de post

Intr-un castron mai adanc amestecam apa, zaharul, cacaua, uleiul, gemul si bicarbonatul, apoi le

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu mascarpone si capsuni