autor:

Viziteu Mihaela

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: Viziteu Mihaela (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Viziteu Mihaela (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2014

Ingrediente
Crema:, 8 oua,, 500ml lapte,, 300 gr.zahar,, 1l frisca lichida,, 20 gr., gelatina, , Blat:, 8 oua,, 2 cani zahar,, 2 cani faina

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Crema:



Se bat ouale ca la scrob. Se adauga laptele si zaharul si se pune pe baia de aburi pana se leaga. Se da la o parte sa se raceasca. Gelatina se topeste pe baia de aburi si cand crema se mai raceste se adauga gelatina. Frisca se bate bine si 3 sferturi din ea se adauga la crema si un sfert se pastreaza pt ornat.



Blatul:



Se separa galbenusurile de albus. Se bat bine albusurile, se adauga zaharul, galbenusurile batute bine si apoi se adauga faina si se da la cuptor 40 minute.



Montarea tortului:



Intr-o cratita se pune o punga mai mare se aseaza fructele asa cum va place se pune apoi un strat de crema o felie de blat si tot asa pana se termina crema. Apoi se da la rece pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat cu mure si afine

Tort diplomat cu mure si afine

Se pune gelatina la inmuiat in suc de la compot.Separam ouale,galbenusurile le amestecam cu zaharul,budinca,laptele

9 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Se freaca galbenusurile spuma cu zaharul si vanilia; se adauga faina si 500 ml lapte si se fierbe

25 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela Rozalia Trifescu , 27 aprilie 2014

    ....cu albusul batut spuma in crema si nu " ca la scrob' este, fara indoiala, mult mai aerat si mai fin...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Crema:
  • 8 oua,
  • 500ml lapte,
  • 300 gr.zahar,
  • 1l frisca lichida,
  • 20 gr.
  • gelatina
  • Blat:
  • 8 oua,
  • 2 cani zahar,
  • 2 cani faina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars tort