autor:

Viziteu Mihaela

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: Viziteu Mihaela (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Viziteu Mihaela (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2014

Ingrediente
Crema:, 8 oua,, 500ml lapte,, 300 gr.zahar,, 1l frisca lichida,, 20 gr., gelatina, , Blat:, 8 oua,, 2 cani zahar,, 2 cani faina

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Crema:



Se bat ouale ca la scrob. Se adauga laptele si zaharul si se pune pe baia de aburi pana se leaga. Se da la o parte sa se raceasca. Gelatina se topeste pe baia de aburi si cand crema se mai raceste se adauga gelatina. Frisca se bate bine si 3 sferturi din ea se adauga la crema si un sfert se pastreaza pt ornat.



Blatul:



Se separa galbenusurile de albus. Se bat bine albusurile, se adauga zaharul, galbenusurile batute bine si apoi se adauga faina si se da la cuptor 40 minute.



Montarea tortului:



Intr-o cratita se pune o punga mai mare se aseaza fructele asa cum va place se pune apoi un strat de crema o felie de blat si tot asa pana se termina crema. Apoi se da la rece pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Frisca se bate cu mixerul si se da la rece,intre timp se taie fructele cubulete si gelatina(cele

7 voturi    1 comentariu
40 min
Torturi
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

Sirop: Se prepara 1/2 litru de sirop de zahar ars astfel: -se pune 1/4 kg de zahar la ars (ca

13 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela Rozalia Trifescu , 27 aprilie 2014

    ....cu albusul batut spuma in crema si nu " ca la scrob' este, fara indoiala, mult mai aerat si mai fin...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Crema:
  • 8 oua,
  • 500ml lapte,
  • 300 gr.zahar,
  • 1l frisca lichida,
  • 20 gr.
  • gelatina
  • Blat:
  • 8 oua,
  • 2 cani zahar,
  • 2 cani faina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu fructe