autor:

Viziteu Mihaela

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: Viziteu Mihaela (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Viziteu Mihaela (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2014

Ingrediente
Crema:, 8 oua,, 500ml lapte,, 300 gr.zahar,, 1l frisca lichida,, 20 gr., gelatina, , Blat:, 8 oua,, 2 cani zahar,, 2 cani faina

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Crema:



Se bat ouale ca la scrob. Se adauga laptele si zaharul si se pune pe baia de aburi pana se leaga. Se da la o parte sa se raceasca. Gelatina se topeste pe baia de aburi si cand crema se mai raceste se adauga gelatina. Frisca se bate bine si 3 sferturi din ea se adauga la crema si un sfert se pastreaza pt ornat.



Blatul:



Se separa galbenusurile de albus. Se bat bine albusurile, se adauga zaharul, galbenusurile batute bine si apoi se adauga faina si se da la cuptor 40 minute.



Montarea tortului:



Intr-o cratita se pune o punga mai mare se aseaza fructele asa cum va place se pune apoi un strat de crema o felie de blat si tot asa pana se termina crema. Apoi se da la rece pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort diplomat cu pere

tort diplomat cu pere

blatul:Se separa albusurile de galbenusuri.Acestea din urma se bat bine cu zaharul,se adauga faina

3 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Tort diplomat Mos Craciun

Tort diplomat Mos Craciun

Punem ouale si zaharul intr-un vas la foc mic si le lasam sa fiarba pana devin ca o smantana.Aromam

4 voturi    1 comentariu
45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela Rozalia Trifescu , 27 aprilie 2014

    ....cu albusul batut spuma in crema si nu " ca la scrob' este, fara indoiala, mult mai aerat si mai fin...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Crema:
  • 8 oua,
  • 500ml lapte,
  • 300 gr.zahar,
  • 1l frisca lichida,
  • 20 gr.
  • gelatina
  • Blat:
  • 8 oua,
  • 2 cani zahar,
  • 2 cani faina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu iaurt si banane Tort cu iaurt si banane

Blat : Am mixat albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul, apoi galbenusurile, biscuitii Oreo si praful Creme Ole si am mixat

0 voturi    0 comentarii
3h 40 min
Dulciuri diverse
Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

1 vot    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema fiarta pe aburi