autor:

Viziteu Mihaela

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: Viziteu Mihaela (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Viziteu Mihaela (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2014

Ingrediente
Crema:, 8 oua,, 500ml lapte,, 300 gr.zahar,, 1l frisca lichida,, 20 gr., gelatina, , Blat:, 8 oua,, 2 cani zahar,, 2 cani faina

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Crema:



Se bat ouale ca la scrob. Se adauga laptele si zaharul si se pune pe baia de aburi pana se leaga. Se da la o parte sa se raceasca. Gelatina se topeste pe baia de aburi si cand crema se mai raceste se adauga gelatina. Frisca se bate bine si 3 sferturi din ea se adauga la crema si un sfert se pastreaza pt ornat.



Blatul:



Se separa galbenusurile de albus. Se bat bine albusurile, se adauga zaharul, galbenusurile batute bine si apoi se adauga faina si se da la cuptor 40 minute.



Montarea tortului:



Intr-o cratita se pune o punga mai mare se aseaza fructele asa cum va place se pune apoi un strat de crema o felie de blat si tot asa pana se termina crema. Apoi se da la rece pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat personalizat

Tort diplomat personalizat

Blat: albusurile se separa de galbenus si se bate spuma se adauga si zaharul ,galbenusul se amesteca

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Mod de preparare: 1)cele 4 plicuri de gelatina le pui in 150 ml apa rece...si mai amesteci din

9 voturi    8 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela Rozalia Trifescu , 27 aprilie 2014

    ....cu albusul batut spuma in crema si nu " ca la scrob' este, fara indoiala, mult mai aerat si mai fin...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Crema:
  • 8 oua,
  • 500ml lapte,
  • 300 gr.zahar,
  • 1l frisca lichida,
  • 20 gr.
  • gelatina
  • Blat:
  • 8 oua,
  • 2 cani zahar,
  • 2 cani faina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Cheesecake cu lamaie si fructe de padure Cheesecake cu lamaie si fructe de padure

Cred că sunt puţini cei cărora să nu le placă cheesecake-ul.Cu siguranţă noi nu ne numărăm printre ei. De obicei,eu prefer

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Tort cu spuma de zmeura si ciocolata Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

Se prepară întâi crema de ciocolată care trebuie să stea la frigider până pregătim blatul şi spuma de zmeură. Se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata, capsuni si maioneza