autor:

Viziteu Mihaela

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: Viziteu Mihaela (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Viziteu Mihaela (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2014

Ingrediente
Crema:, 8 oua,, 500ml lapte,, 300 gr.zahar,, 1l frisca lichida,, 20 gr., gelatina, , Blat:, 8 oua,, 2 cani zahar,, 2 cani faina

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Crema:



Se bat ouale ca la scrob. Se adauga laptele si zaharul si se pune pe baia de aburi pana se leaga. Se da la o parte sa se raceasca. Gelatina se topeste pe baia de aburi si cand crema se mai raceste se adauga gelatina. Frisca se bate bine si 3 sferturi din ea se adauga la crema si un sfert se pastreaza pt ornat.



Blatul:



Se separa galbenusurile de albus. Se bat bine albusurile, se adauga zaharul, galbenusurile batute bine si apoi se adauga faina si se da la cuptor 40 minute.



Montarea tortului:



Intr-o cratita se pune o punga mai mare se aseaza fructele asa cum va place se pune apoi un strat de crema o felie de blat si tot asa pana se termina crema. Apoi se da la rece pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Diplomat Aniversar

Tort Diplomat Aniversar

Preparare blat: Albusurile se bat bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat, sarea,esenta si zeama

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Se pun pachetele de gelatina intr`un bol se toarna peste siropul din compotul de ananas se amesteca

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela Rozalia Trifescu , 27 aprilie 2014

    ....cu albusul batut spuma in crema si nu " ca la scrob' este, fara indoiala, mult mai aerat si mai fin...

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Crema:
  • 8 oua,
  • 500ml lapte,
  • 300 gr.zahar,
  • 1l frisca lichida,
  • 20 gr.
  • gelatina
  • Blat:
  • 8 oua,
  • 2 cani zahar,
  • 2 cani faina

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata