Pregatim o forma rotunda sau patrata, asezam folie alimentara in interior, astfel ca atunci cand insiropam piscoturile sa nu curga din sirop.
Asezam pe marginea interioara a formei toate piscoturile, formand o bordura egala, iar daca ne raman piscoturi, le asezam deasupra dupa ce turnam crema. Desfacem conservele de fructe si le scurgem, insiropand astfel si piscoturile. Oprim putin suc pentru a hidrata gelatina.
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu un praf de sare si zahar. Amestecam energic cu un tel pana se albesc si se leaga, apoi transferam compozitia pe baie de aburi si amestecam pana se infierbanta si devine cremoasa. Adaugam gelatina hidratata si amestecam. Luam de pe foc ca sa nu fiarba gelatina, doar sa se topeasca.
Scoatem cam trei sferturi din cantitatea de smantana, o mixam cu ajutorul unui mixer. Incorporam compozitia de oua, si fructele scurse bine din conserve, coaja de portocale, eventual taiate mai marunt. Aceasta compozitie o turnam in forma cu piscoturi, asezam o folie alimentara peste ea, si dam la rece. Eu am pus-o in balcon, unde a fost destul de rece si s-a inchegat foarte bine. Lasam pana a doua zi sau minim 4 ore. Aici, am vazut ca nu a fost suficienta cantitatea de crema raportata la forma pe care am folosit-o eu ( 28 cm si inalta).
A doua zi, desfacem folia, asezam restul de piscoturi (daca raman).
Eu am curatat cateva banane pe care le-am asezat in strat egal pe toata suprafata de crema inchegata.
Restul de smantana il mixam cu putin zahar pudra vanilat si spritam peste tort.
Curatam fructele de kiwi, le feliem. Ornam tortul cu felii de fructe dupa bunul plac.
S-a incadrat perfect pana la marginea piscoturilor si a iesit si mai bun cu stratul de frisca si banane.
Se da la rece pana in momentul servirii.
TIPS-URI
1. nu folositi ananas proaspat in compozitie. Acest pont l-am aflat de la carismaticul bucatar Vladut, si tare mi-a prins bine.
2. atat ananasul proaspat, cat si fructul de kiwi contin o enzime care impiedica gelatina sa se inchege, rezultatul fiind un esec.
3. alt pont este valabil si pentru combinatia de ananas crud si crema de branza, ananasul conferindu-i un gust amarui. Eu am experimentat de doua ori aceasta situatie, iar acum am inteles de ce si nu mai fac greseala aceasta.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii