autor:

Laura_Nechita

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 februarie 2016

Ingrediente
1 pachet piscoturi pentru bordura, 5 galbenusuri, 10 linguri zahar brut, 1,2 kg smantana grasa (30%), 1 conserva ananas, 1 conserva mandarine, 4-5 kiwi, coaja confiata de portocale, 10 gr gelatina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

21 voturi

Mod de preparare

Pregatim o forma rotunda sau patrata, asezam folie alimentara in interior, astfel ca atunci cand insiropam piscoturile sa nu curga din sirop.

Asezam pe marginea interioara a formei toate piscoturile, formand o bordura egala, iar daca ne raman piscoturi, le asezam deasupra dupa ce turnam crema. Desfacem conservele de fructe si le scurgem, insiropand astfel si piscoturile. Oprim putin suc pentru a hidrata gelatina.

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu un praf de sare si zahar. Amestecam energic cu un tel pana se albesc si se leaga, apoi transferam compozitia pe baie de aburi si amestecam pana se infierbanta si devine cremoasa. Adaugam gelatina hidratata si amestecam. Luam de pe foc ca sa nu fiarba gelatina, doar sa se topeasca.

Scoatem cam trei sferturi din cantitatea de smantana, o mixam cu ajutorul unui mixer. Incorporam compozitia de oua, si fructele scurse bine din conserve, coaja de portocale, eventual taiate mai marunt. Aceasta compozitie o turnam in forma cu piscoturi, asezam o folie alimentara peste ea, si dam la rece. Eu am pus-o in balcon, unde a fost destul de rece si s-a inchegat foarte bine. Lasam pana a doua zi sau minim 4 ore. Aici, am vazut ca nu a fost suficienta cantitatea de crema raportata la forma pe care am folosit-o eu ( 28 cm si inalta).

A doua zi, desfacem folia, asezam restul de piscoturi (daca raman).

Eu am curatat cateva banane pe care le-am asezat in strat egal pe toata suprafata de crema inchegata.

Restul de smantana il mixam cu putin zahar pudra vanilat si spritam peste tort.

Curatam fructele de kiwi, le feliem. Ornam tortul cu felii de fructe dupa bunul plac.

S-a incadrat perfect pana la marginea piscoturilor si a iesit si mai bun cu stratul de frisca si banane.

Se da la rece pana in momentul servirii.

TIPS-URI
1. nu folositi ananas proaspat in compozitie. Acest pont l-am aflat de la carismaticul bucatar Vladut, si tare mi-a prins bine.
2. atat ananasul proaspat, cat si fructul de kiwi contin o enzime care impiedica gelatina sa se inchege, rezultatul fiind un esec.
3. alt pont este valabil si pentru combinatia de ananas crud si crema de branza, ananasul conferindu-i un gust amarui. Eu am experimentat de doua ori aceasta situatie, iar acum am inteles de ce si nu mai fac greseala aceasta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

1.albusurile se bat spuma 2.galbenusurile cu zaharul si laptele se pun la foc mic si se amesteca

0 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu portocale

Tort diplomat cu portocale

Blatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul pana cand

4 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet piscoturi pentru bordura
  • 5 galbenusuri
  • 10 linguri zahar brut
  • 1,2 kg smantana grasa (30%)
  • 1 conserva ananas
  • 1 conserva mandarine
  • 4-5 kiwi
  • coaja confiata de portocale
  • 10 gr gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

41 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu cesti