autor:

» » Torturi

Tort Diplomat

Autor: Mariana Moraru (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mariana Moraru (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Ingrediente
Piscot:, 4 oua, 200g zahar, 200g faina, 6 linguri apa, Crema:, 8 oua, 300 g zahar, 2 linguri faina, 350 g lapte, 30 g gelatina granule, 100 g apa, Portocale,kiwi,coaja de lamaie,banane, 1/2 litru frisca sau un plic de praf de frisca

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Din 4 oua se face un piscot astfel:
se bat albusurile spuma, se adauga incet zaharul, apoi 6 linguri de apa una cate una, galbenusurile si apoi faina in ploaie amestecand cu grija sa nu cada spuma.Se coace ca un piscot obisnuit.
Crema:
Galbenusurile se freaca cu zaharul,faina, laptele.Se fierb pe aburi amestecad mereu pana se ingroasa.
Gelatina cu 100 g apa se fierbe pana se topeste.Se toarna in crema fiarta.Se mai fierbe putin pana se ingroasa.
Albusurile se bat spuma cu 2 linguri de zahar si se adauga in crema calduta.La urma se adauga frisca batuta.
Se taie din piscot o bucata ca un capac pe forma de chec.Restul de piscot se insiropeaza bine.
Se imbraca forma de chec in folie.Se toarna crema, se pun fructe, bucatele de piscot.Se pune capacul de piscot si se da la congelator 5-6 ore.
Se scoate din forma rasturnat pe blat,se ia jos folia si se imbraca in frisca.Deasupra se poate orna cu sirop de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Ouale, zaharul si laptele se amesteca pana devin ca o smantana si se dau la rece. Zeama de la compotul

35 voturi    9 comentarii
1h
Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul si sarea pana

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Gustos si racoritor!Si al meu e ornat cu frisca...

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Piscot:
  • 4 oua
  • 200g zahar
  • 200g faina
  • 6 linguri apa
  • Crema:
  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 350 g lapte
  • 30 g gelatina granule
  • 100 g apa
  • Portocale,kiwi,coaja de lamaie,banane
  • 1/2 litru frisca sau un plic de praf de frisca

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Gustos si racoritor!Si al meu e ornat cu frisca...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu bezea si capsuni