Din 4 oua se face un piscot astfel:
se bat albusurile spuma, se adauga incet zaharul, apoi 6 linguri de apa una cate una, galbenusurile si apoi faina in ploaie amestecand cu grija sa nu cada spuma.Se coace ca un piscot obisnuit.
Crema:
Galbenusurile se freaca cu zaharul,faina, laptele.Se fierb pe aburi amestecad mereu pana se ingroasa.
Gelatina cu 100 g apa se fierbe pana se topeste.Se toarna in crema fiarta.Se mai fierbe putin pana se ingroasa.
Albusurile se bat spuma cu 2 linguri de zahar si se adauga in crema calduta.La urma se adauga frisca batuta.
Se taie din piscot o bucata ca un capac pe forma de chec.Restul de piscot se insiropeaza bine.
Se imbraca forma de chec in folie.Se toarna crema, se pun fructe, bucatele de piscot.Se pune capacul de piscot si se da la congelator 5-6 ore.
Se scoate din forma rasturnat pe blat,se ia jos folia si se imbraca in frisca.Deasupra se poate orna cu sirop de ciocolata.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii