Mod de preparare
Se face un blat de tort din: 3 albusuri se bat spuma,se adauga 3 linguri de zahar, cele 3 galbenusuri si la urma se adauga treptat 3 linguri de faina. Se unge o tava rotunda cu un pic de ulei si se toarna compozitia de mai sus .Se coace la foc potrivit. Crema se face in felul urmator:stafidele se pun la inmuiat intr-un pic de sirop cu zahar si cu rom..,peste gelatina se toarna un pi de apa cit sa-l acopere,coaja unei portocale se taie marunt se pune peste ea 4 linguri de zahar si o canita de apa [100ml] la fiert,trebuie sa fiarba bine,sa fie coaja moale apoi se da la rece .Cind le ai toate acestea pregatite pui intr-o cratita de 1l si jumate: 3 oua, 250gr. zahar si le amesteci la foc foarte mic si amesteci incontinu pina obtii o crema ca smintina,atunci vei adauga stafidele,coaja de portocala,gelatina pe care o sfarimi un pic si mai amesteci 10-15 min.se da la rece .Se amesteca intre timp ca sa nu faca pojghita.Atentie! nu se lasa sa se raceasca de tot,trebuie sa fie dezmortit cind il folosesti. Se bate 750gr. de frisca tare si se amesteca cu crema de oua astfel:SE AMESTECA CU MINA CA SI CIND FRAMINTI,SE PUNE DIN CREMA DE OUA IN PUMN APOI SE IMPRASTIE PE FRISCA SI SE AMESTECA DE JOS IN SUS ,SE REPETA OPERATIA PINA SE TERMINA TOATA CREMA DE OUA .
Blatul se taie in doua ,o parte se pune inapoi in tava in care sa copt si se insiropeaza cu siropul in care am pus stafidele adaugind in el mai intai esenta de rom.Se pune crema peste blat ,toata ,se pune celalalt blat insiropat si se da la rece 3-4 ore .Frisca care a ramas se bate tare . Se scoate torta din forma taind cu cutitul roata ,se rastoarna pe o forma si se orneaza dupa fantezia fiecaruia

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii