autor:

Mihaela11

» » , Retete de Pasti, Prajituri

Tort diplomat cu capsuni

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 martie 2010

Ingrediente
-28 piscoturi de sampanie, -500 grame capsuni proaspete, -2 galbenusuri, -1 lingura de faina, -2 linguri de zahar, -1/2 lingurita esenta de vanilie, -1/2 lingurita esenta de rom, -600 ml lapte, -300 ml frisca, -20 grame gelatina, -frunza de menta verde pentru decor, -o forma de tort cu peretii detasabili cu diametrul de 23 cm

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

25 voturi

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile spuma cu zaharul si vanilia; se adauga faina si 500 ml lapte si se fierbe pe baie de aburi pana a fiert si s-a ingrosat.
La ultimele clocote se adauga gelatina dizolvata intr-o lingura de apa fierbinte in cuptorul cu microunde.
Se lasa crema la racit.
Se bate frisca si se adauga treptat crema fiarta, pana s-a incorporat complet.
Se adauga la crema astfel obtinuta 250 grame capsuni proaspete taiate felii subtiri.
Se adauga esenta de rom la restul de lapte( 100 ml) si se inmoaie pe rand fiecare piscot.
Se tapeteaza forma de tort cu piscoturile , peretii laterali si baza.
Se umple mijlocul prajiturii cu crema si se orneaza cu restul de capsuni taiate in jumatati si frunzele de menta verde.
Se lasa la frigider 3-4 ore inainte de servire.
Pofta buna!
Aceasta reteta o am din revista” Click Pofta buna!” dar crema nu prevedea gelatina.
Am facut-o de doua ori cu diferite tipuri de frisca si nu s-a inchegat suficient crema.
Astfel am avut ideea sa adaug gelatina la crema fiarta si a iesit foarte bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Bucuresti

Bucuresti

batem albusurile spuma tare, adaugam treptat 16 linguri de zahar si batem maideparte ,apoi adaugam

4 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    anna (Bucatar sef):

    am incercat reteta dar nu am inteles cand se pun ouale si nici crema nu mi-a iesit

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 23 august 2012

    absolut delicios

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 18 mai 2011

    Si eu am incercat ceva si nu mi-a iesit, de atunci mizez pe flerul meu si adaptez retetele de la preieteni, sau recomandate... Ti-a iesit superb, cred ca a fost si bun. Daca ii faceai poza mai de aproape nu se pierdea prea mult din frumusetea tortului tau....Te pup si iti doresc o zi execelenta!

  • zbiggi

    zbiggi (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Arata super tortul! Am citit cu mare atentie reteta si am constatat ca acea confuzie cu gemul a venit de la faptul ca grame nu se prescurteaza gm (confundat cu gem) ci simplu g sau gr.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

      Superb,imi lasa gura apa***** Felicitari.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Felicitari,e super !

    • Fara foto

      Mihaela11 , 20 aprilie 2010

      Draga Ana, Niciunde in reteta nu apar 500 g gem de capsuni; am indicat clar 500 gm capsuni care se taie felii si se pastreaza cateva care se taie in jumatati pentru decor !!!!!!!!!!!! Inainte de a comenta reteta te rog citeste-o cu atentie!

    • Fara foto

      ana , 08 aprilie 2010

      Super interesanta reteta, chiar sunt in cautare de un asemenea tort, dar, am o mica nedumerire: n-am inteles unde pui cele 500 g gem de capsuni. Multumesc mult!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Ai fost insistenta si ti-a iesit foarte frumos si banuiesc ca si bun ca nu insistai tu atata pe el.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      I-mi place,si eu am cateva reviste Click,nu am incercat inca nici o reteta..mi-ai dat o idee buna cu tortuletul!Felicitari!

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Mihaela si tortuletul tau arata tare bine, micut si cochet. Vad ca l-ai facut din revista click pofta buna, este revista mea preferata nu am pierdut niciun numar pana acum. Am fost premiata in doua numere si o cumpar in continuare. Sa-mi spui si mie te rog cum a iesit?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

25 voturi

Ingrediente

  • -28 piscoturi de sampanie
  • -500 grame capsuni proaspete
  • -2 galbenusuri
  • -1 lingura de faina
  • -2 linguri de zahar
  • -1/2 lingurita esenta de vanilie
  • -1/2 lingurita esenta de rom
  • -600 ml lapte
  • -300 ml frisca
  • -20 grame gelatina
  • -frunza de menta verde pentru decor
  • -o forma de tort cu peretii detasabili cu diametrul de 23 cm

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

absolut delicios

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii Prajitura Valurile Dunarii

Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua, datand de la inceputul anilor

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere