Se freaca galbenusurile spuma cu zaharul si vanilia; se adauga faina si 500 ml lapte si se fierbe pe baie de aburi pana a fiert si s-a ingrosat.
La ultimele clocote se adauga gelatina dizolvata intr-o lingura de apa fierbinte in cuptorul cu microunde.
Se lasa crema la racit.
Se bate frisca si se adauga treptat crema fiarta, pana s-a incorporat complet.
Se adauga la crema astfel obtinuta 250 grame capsuni proaspete taiate felii subtiri.
Se adauga esenta de rom la restul de lapte( 100 ml) si se inmoaie pe rand fiecare piscot.
Se tapeteaza forma de tort cu piscoturile , peretii laterali si baza.
Se umple mijlocul prajiturii cu crema si se orneaza cu restul de capsuni taiate in jumatati si frunzele de menta verde.
Se lasa la frigider 3-4 ore inainte de servire.
Pofta buna!
Aceasta reteta o am din revista” Click Pofta buna!” dar crema nu prevedea gelatina.
Am facut-o de doua ori cu diferite tipuri de frisca si nu s-a inchegat suficient crema.
Astfel am avut ideea sa adaug gelatina la crema fiarta si a iesit foarte bine.
Prajitura rapida cu capsuni, fara coacere, aromata si delicioasa! Un desert usor de preparat, cu piscoturi, crema de...
Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaDescopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....
Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparatRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii