Se freaca galbenusurile spuma cu zaharul si vanilia; se adauga faina si 500 ml lapte si se fierbe pe baie de aburi pana a fiert si s-a ingrosat.
La ultimele clocote se adauga gelatina dizolvata intr-o lingura de apa fierbinte in cuptorul cu microunde.
Se lasa crema la racit.
Se bate frisca si se adauga treptat crema fiarta, pana s-a incorporat complet.
Se adauga la crema astfel obtinuta 250 grame capsuni proaspete taiate felii subtiri.
Se adauga esenta de rom la restul de lapte( 100 ml) si se inmoaie pe rand fiecare piscot.
Se tapeteaza forma de tort cu piscoturile , peretii laterali si baza.
Se umple mijlocul prajiturii cu crema si se orneaza cu restul de capsuni taiate in jumatati si frunzele de menta verde.
Se lasa la frigider 3-4 ore inainte de servire.
Pofta buna!
Aceasta reteta o am din revista” Click Pofta buna!” dar crema nu prevedea gelatina.
Am facut-o de doua ori cu diferite tipuri de frisca si nu s-a inchegat suficient crema.
Astfel am avut ideea sa adaug gelatina la crema fiarta si a iesit foarte bine.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii