autor:

silviana maftei

» » Torturi

Tort diplomat cu capsuni

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Ingrediente
pandispanul Sodoul de capsuni, 2 oua 2 oua, 2 linguri zahar 5 linguri zahar, 2 linguri faina 1 lingura gelatina, 100 ml apa, 100 ml lapte, razatura de lamaie, 200 ml iaurt, 300 ml frisca, pentru decor 300 g capsuni taiate, 200 g capsuni, 200 g frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

prepararea pandispanului
se bat albusele cu zaharul se adauga galbenusele se amesteca usor cu mina ,se pune faina in ploaie,se amesteca.Compozitia se toarna in forma tapetata cu hirtie de copt.se coace la foc mediu 10 15 minute(blatul este subtire)

Prepararea sodoului de capsuni cu gelatina
-gelatina se pune in apa la hidratat
-zaharul +ouale +laptele +razatura de lamaie se pun la foc si se amesteca cu telul para pina se dizolva zaharul,se va pune si gelatina si se mai amesteca de citeva ori cu telul se lasa deoparte pina ajunge la 36-37 grade celsius
-iaurtul + capsunile + sodoul se amesteca cu frisca batuta
-fundul si pereti laterali ai formei in care s-a copt pandispanul se imbraca cu hirtie (cerc si o fisie circulara de hirtie)
-compozitia de mai sus se toarna in forma -peste compozitie se pune pandispanul.
-se tine la congelator pt 3 ore.

Decorarea
cind se aseaza pe platou pandispanul va fi baza,se scoate fisia de hirtie cercul de hirtie ,se decoreaza cu frisca batuta si capsuni in functie de fantezia fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Se freaca galbenusurile spuma cu zaharul si vanilia; se adauga faina si 500 ml lapte si se fierbe

25 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tort spiralat

Tort spiralat

Inainte de pregatire se spala ouale! Blatul: 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de apa rece,

60 voturi    16 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Gustos si racoritor!Al meu e ornat cu frisca...

  • silviana maftei

    silviana maftei (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

    Se poate face cu o multitudine de fructe dupa placerea bucatarului

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • pandispanul Sodoul de capsuni
  • 2 oua 2 oua
  • 2 linguri zahar 5 linguri zahar
  • 2 linguri faina 1 lingura gelatina
  • 100 ml apa
  • 100 ml lapte
  • razatura de lamaie
  • 200 ml iaurt
  • 300 ml frisca
  • pentru decor 300 g capsuni taiate
  • 200 g capsuni
  • 200 g frisca

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
socata

socata

intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa rece,sucul

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

mirey (Chef de cuisine)

Gustos si racoritor!Al meu e ornat cu frisca...

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu mousse de piersici.