autor:

Violeta 30

» » Torturi

Tort diplomat cu dulceata de porumbe

Autor: Violeta 30 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Violeta 30 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Ingrediente
4 oua, 200 ml lapte, 200 gr zahar, 2 plicuri gelatina, 1 cana de lapte cald pentru gelatina, 2 plicuri zahar vanilat, 500 ml frisca lichida, 1 borcan de 400 g dulceata de porumbe sau visine, un praf de sare, 2 pachete de piscoturi, 1 plic tort gelee si 200 ml apa pentru glazura + 2 linguri de zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se sparg ouale ca pentru omleta, se pun intr-un vas de metal, se adauga praful de sare, se bat bine si se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca pana se topeste zaharul. Adaugam laptele si punem pe baie de aburi pana se lichefiaza amestecul de oua si se ingroasa bine.



Intre timp punem plicurile de gelatina in laptele caldut (sa nu fie fierbinte) si amestecam cu o furculita pentru a se topi granulele de gelatina. Punem acest amestec peste crema de oua, dar dupa ce se raceste bine.



Frisca lichida se pune peste crema de oua cu gelatina si se bate bine, dar sa nu fie foarte tare, trebuie sa arate ca o smantana groasa. Apoi inglobam si dulceata cu o lingura.

Punem folie alimentara intr-o forma rotunda (daca preferati puteti imbraca si forme de cozonac sau chiar patrate, dupa preferinta) si apoi insiram piscoturile asa cum sunt (nu se insiropeaza). Punem si pe fundul formei si turnam amestecul de frisca, dulceata si oua.



Deasupra punem jeleu - tort gelee (se amesteca plicul cu 2 linguri de zahar, apoi punem 200 ml apa si punem la foc exact 1 minut. Trebuie sa ne miscam repede pentru ca se intareste foarte repede). Se pune asa caldut cum e.



Lasam cel putin 24 ore la frigider pentru a se intari bine, iar piscoturile se vor inmuia, vor absorbi excesul de umiditate din crema.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu dulceata de porumbe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 29 %
239.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 cana de lapte cald pentru gelatina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 borcan de 400 g dulceata de porumbe sau visine
  • un praf de sare
  • 2 pachete de piscoturi
  • 1 plic tort gelee si 200 ml apa pentru glazura + 2 linguri de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Violeta 30
Aperitiv "Morisca" cu salam si cascaval

Aperitiv "Morisca" cu salam si cascaval

Se taie aluatul in patratele si apoi colturile patratului ca in poza. Se pune in mijloc o feliuta

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort cu crema ganache si capsuni

Tort cu crema ganache si capsuni

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se amesteca

1 vot    0 comentarii
24h
Torturi
Briose aperitiv

Briose aperitiv

Taiem cubulete mezelurile, ciupercile si ardeiul. Dam cascavalul pe razatoarea. Adaugam ouale batute

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort tiramisu cu biscuiti digestivi si nutella