autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Diplomat cu Fructe

Autor: ramona ramona (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ramona ramona (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2007

Ingrediente
500 ml lapte, 50 g gelatina alimentara, 400 g zahar, 10 pliculete de vanilie, 10 oua, 600 ml smantana dulce sau frisca hulala, 2 portocale, 2 kiwi, piscoturi

Dificultate: Medie Timp: 1h

101 voturi

Mod de preparare

Se pune gelatina in 100-200 ml apa rece la inmuiat pentru 20-30 minute. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul, zaharul vaniliat, laptele, se adauga coaja rasa de la cele 2 portocale (nu mai mult de 2 ca se amareste - e perfect 2) si se pune la fiert la foc mic, amestecand incontinuu, pana se ingroasa.
Se ia apoi de pe foc si se adauga gelatina, amestecand pana se topeste. Se lasa la racit. Intre timp se pregateste o oala cu marginile drepte si destul de mare, deoarece tortul e mare, usor si gustos. Se intinde o folie peste marginile si fundul oalei, se aseaza rondele de portocala si kiwi taiate subtire iar restul fructelor se taie marunt si lasa la scurs.
Se bat spuma cele 10 oua si se amesteca cu smantana batuta si ea cu mixerul.
Dupa ce crema este racita, dar nu complet, adica sa nu fie foarte rece ca se intareste gelatina, se amesteca cu spumele si putine fructe taiate marunt si se toarna in oala pregatita dinainte.
Deasupra se pun piscoturi, in loc de blat. Daca doresti poti pune piscoturi si pe marginile oalei - folosesti fantezia.
Se da la rece 6 - 7 ore, apoi se rastoarna pe un platou, se ia folia si ...gata.
Nu te speria daca compozitia e moale cand o torni in oala, e OK, se va intari. Nu e necesara mai multa gelatina, iar daca pui ananas in compozitie - mmh... mie nu mi-a placut.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu Fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat cu fructe

Tort diplomat cu fructe

Se taie ananasul bucatele si il punem la scurs intr-o sita peste un castron (fara sa aruncam siropul).

3 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort diplomat cu fructe

Tort diplomat cu fructe

Blat - incalzim apa putin. Intr-un bol adaugam galbenusurile, apa si mixam cca 2 min dupa care adaugam

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    O bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

    Banana da o aroma placuta.

Dificultate

Medie

Timp

1h

101 voturi

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 50 g gelatina alimentara
  • 400 g zahar
  • 10 pliculete de vanilie
  • 10 oua
  • 600 ml smantana dulce sau frisca hulala
  • 2 portocale
  • 2 kiwi
  • piscoturi

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chili la slow cooker Crock-Pot Prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chili la slow cooker Crock-Pot

Am lasat zmeura sa se dezghete peste noapte in frigider. Siropul lasat de zmeura l-am amestecat cu amidonul si zaharul brut. Am amestecat

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Merele rase le amestec?m mai întâi cu zaharul, apoi cu uleiul ?i apa mineral?. Trebuie sa men?ionez ca eu am avut mere

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Tort de lamaie