autor:

autor

» » Torturi

Tort Diplomat cu fructe

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
8 oua, 500 gr. zahar, 400 ml lapte, 2 pachete frisca, 60 gr. gelatina, 2 pachete zahar vanilat,, 2 linguri esenta de rom, fructe multe taiate marunt

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

54 voturi

Mod de preparare

Se pune gelatina in laptele rece la inmuiat si se lasa o ora. In acest timp, se bate frisca si apoi se da la frigider. Se bat albusurile spuma cu 400 gr. zahar si se pun la rece. Se freaca galbenusurile cu 100 gr. zahar si se amesteca cu gelatina inmuiata in lapte. Se fierb pe baie de abur pina se face ca smintina ( sa nu se ingroase prea tare). Se lasa putin la racit. Se ia un castron mare de plastic si se rastoarna acolo gelatina cu restul, jumatate din frisca, albusurile, fructele, zaharul vanilat si esenta de
rom. Inainte de toate acestea, se pregateste o cratita cam de 4 litri cu pereti inalti, in care se pune o punga de plastic cu care se imbraca peretii si fundul. Se amesteca toate ingredientele
repede in castron si se toarna amestecul in cratita cu punga. Se lasa in frigider aproximativ o ora, apoi se rastoarna pe un platou.
Se orneaza cu frisca (si/sau confetti alimentare)
Se pune gelatina in laptele rece la inmuiat si se lasa o ora. In acest timp, se bate frisca si apoi se da la frigider. Se bat albusurile spuma cu 400
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Torturi
Tort diplomat cu fructe

Tort diplomat cu fructe

Blat - incalzim apa putin. Intr-un bol adaugam galbenusurile, apa si mixam cca 2 min dupa care adaugam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort  gen diplomat cu fructe

Tort gen diplomat cu fructe

Am frecat galbenusele cu zaharul si am adaugat sucul de la compot si l-am pus la foc mic. Am amestecat

60 voturi    31 comentarii
12h
Torturi

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Gustos si racoritor!Al meu e ornat cu frisca...

  • patronik

    patronik (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

    Pare interesant...

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

54 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 500 gr. zahar
  • 400 ml lapte
  • 2 pachete frisca
  • 60 gr. gelatina
  • 2 pachete zahar vanilat,
  • 2 linguri esenta de rom
  • fructe multe taiate marunt

Raporteaza reteta

Tort Pavlova cu ciocolata

Tort Pavlova cu ciocolata

Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Incepem experienta noastra pregatind cel mai simplu si mai bun blat de tort. Pornim cuptorul la

4 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
Tort cu fructe de padure

Tort cu fructe de padure

Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul

3 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

mirey (Chef de cuisine)

Gustos si racoritor!Al meu e ornat cu frisca...

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort Ou de Paste Tort Ou de Paste

Oul de ciocolata se desface in jumatati, cu grija sa nu se strice. Eu am folosit un cutit de bucatarie cu lama foarte subtire si zimtata. Blat: Batem

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort cu kranz insiropat Tort cu kranz insiropat

Se bat albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc la consistenta unei bezele. Se incorporeaza si galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Pasti