autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT DIPLOMAT CU IAURT

Autor: rotariu luminita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: rotariu luminita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Ingrediente
800 ml lapte, 2 iaurturi bifidus (450g), 2 plicuri de frisca, 4 pliculete de gelatina fin maruntita alba, 150 g stafide, 1 cana zahar, 2 pachete de biscuiti petit beure sau un blat din pandispan, fructe (portocale, kiwi...)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se pun fructele feliate pe fundul oalei sau tavii potrivit de inalta asezate frumos sub forma de floare. Gelatina se dizolva intr-o cana de lapte rece. Se pune la fiert o cana de lapte cu o cana de zahar 2 min (amestecand continuu). Se lasa la racit 1 min. Se amesteca cu cana in care s-a dizolvat geletina amestecand bine cu o paleta din lemn. Se da la rece. Se prepara frisca cu 300 ml lapte. Cand compozitia s-a racit se amesteca cu iaurtul si frisca (cu mixerul). Se pun stafidele si toata compozitia se toarna peste fructe. Se aseaza biscuitii sau blatul din pandispan deasupra si se da la rece pana a doua zi. Se desprind marginile cu un cutit usor si se rastoarna pe platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DIPLOMAT CU IAURT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat dietetic cu iaurt

Tort diplomat dietetic cu iaurt

Se amesteca iaurtul si frisca cu zaharul. Se adauga gelatina,vanilia,coaja si zeama de lamaie. Se

9 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Tort bustiera

Tort bustiera

Blatul 1 Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga

2 voturi    0 comentarii
3h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Gustos si racoritor!Al meu e ornat cu frisca...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 800 ml lapte
  • 2 iaurturi bifidus (450g)
  • 2 plicuri de frisca
  • 4 pliculete de gelatina fin maruntita alba
  • 150 g stafide
  • 1 cana zahar
  • 2 pachete de biscuiti petit beure sau un blat din pandispan
  • fructe (portocale
  • kiwi...)

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Gustos si racoritor!Al meu e ornat cu frisca...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Saint Honore Tort Saint Honore

Tort Saint Honoré (sfântul-patron al bucătarilor şi patiserilor) cu aluat opărit, decorat cu cremă de vanilie şi cremă

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tort tiramisu cu capsune Tort tiramisu cu capsune

Punem intr-un vas capsunile adaugam si doua linguri de zahar, sucul de lamiie si de la portocale. Le lasam peste noapte, apoi a doua

31 voturi    7 comentarii
15 min
Torturi
Tort aromat