autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT DIPLOMAT CU IAURT

Autor: rotariu luminita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: rotariu luminita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Ingrediente
800 ml lapte, 2 iaurturi bifidus (450g), 2 plicuri de frisca, 4 pliculete de gelatina fin maruntita alba, 150 g stafide, 1 cana zahar, 2 pachete de biscuiti petit beure sau un blat din pandispan, fructe (portocale, kiwi...)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se pun fructele feliate pe fundul oalei sau tavii potrivit de inalta asezate frumos sub forma de floare. Gelatina se dizolva intr-o cana de lapte rece. Se pune la fiert o cana de lapte cu o cana de zahar 2 min (amestecand continuu). Se lasa la racit 1 min. Se amesteca cu cana in care s-a dizolvat geletina amestecand bine cu o paleta din lemn. Se da la rece. Se prepara frisca cu 300 ml lapte. Cand compozitia s-a racit se amesteca cu iaurtul si frisca (cu mixerul). Se pun stafidele si toata compozitia se toarna peste fructe. Se aseaza biscuitii sau blatul din pandispan deasupra si se da la rece pana a doua zi. Se desprind marginile cu un cutit usor si se rastoarna pe platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DIPLOMAT CU IAURT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat dietetic cu iaurt

Tort diplomat dietetic cu iaurt

Se amesteca iaurtul si frisca cu zaharul. Se adauga gelatina,vanilia,coaja si zeama de lamaie. Se

9 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Un tort de ciocolata, care e usor de preparat, cu o glazura de ciocolata delicioasa, care este destul

10 voturi    2 comentarii
1h 25 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Gustos si racoritor!Al meu e ornat cu frisca...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 800 ml lapte
  • 2 iaurturi bifidus (450g)
  • 2 plicuri de frisca
  • 4 pliculete de gelatina fin maruntita alba
  • 150 g stafide
  • 1 cana zahar
  • 2 pachete de biscuiti petit beure sau un blat din pandispan
  • fructe (portocale
  • kiwi...)

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Gustos si racoritor!Al meu e ornat cu frisca...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe Tort cu fructe

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Bomba de ciocolata cu zmeura si rodie