autor:

mihaela idriceanu

» » , Retete de Craciun, Torturi

tort diplomat cu pere

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 februarie 2010

Ingrediente
pt blat:, 6 oua, 6 linguri faina, 6 linguri zahar, 1 lingurita praf de copt, pt crema:, o cutie mare compot de pere, 50 g budinca, 550 ml lapte, 100 g ciocolata alba, 18 g gelatina, 300 ml frisca lichida, 3 lg zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

blatul:Se separa albusurile de galbenusuri.Acestea din urma se bat bine cu zaharul,se adauga faina amestecata cu praful de copt si la urma albusurile batute spuma,amestecand usor de sus in jos cu o spatula.Se pune in tava(patrata in cazul meu)unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptorul preincalzit la 160-180 de grade pt cca 30 min(faceti testul cu scobitoarea).Se lasa la racit si se taie in 2.
Pt crema:
se pune gelatina in apa rece pt minim 10 min si se scurg perele de sucul din compot(aceasta nu se arunca).
se face budinca conform instructiunilor de pe plic,iar cand e fierbinte se adauga ciocolata bucati.se amesteca pana cand se topeste.
100 ml suc de pere (din compot) se pune pe foc si fierbinte se toarna peste gelatina stoarsa,amestecand pana cand aceasta se dizolva.Se toarna peste budinca.Frisca batuta cu cele 3 linguri de zahar se amesteca apoi cu budinca rece si perele din compot taiate bucati.
Forma in care s-a facut blatul,se imbraca in folie transparenta,punem o foaie de blat,toata crema si acoperim cu cea de-a doua foaie de blat.Se lasa la frigider peste noapte,se rastoarna pe platou si se decoreaza dupa plac si imaginatie.
Daca ti-a placut reteta noastra "tort diplomat cu pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Raw cu zmeura, caise si frisca din seminte de floarea soarelui

Tort Raw cu zmeura, caise si frisca din seminte de floarea soarelui

Sa va spun si de ce am ales tocmai o asa delicatesa gatita fara foc: 1. e foarte cald afara, iar

4 voturi    0 comentarii
15 min
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se incalzeste cuptorul la 180 g C, se ung cu unt si se tapeteaza cu faina 2 forme de tort cu fundul

4 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • pt blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • pt crema:
  • o cutie mare compot de pere
  • 50 g budinca
  • 550 ml lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 18 g gelatina
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 lg zahar

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicios...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
TORT CU CAPSUNI