autor:

bubulina

» » , Retete de Craciun, Torturi

Tort diplomat cu piscoturi

Autor: bubulina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bubulina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 ianuarie 2012

Ingrediente
Ingrediente:, -20-25 g gelatina, -5 oua, -1 cutie compot ananas, orice alte fructe( ce aveti prin casa )in functie de sezon cirese,visine,piersici,kiwi,portocale etc.), -1/2 l lapte, -1 lingura faina -, -300 g zahar –, -2 plicuri zahar vanilat, -500 g frisca lichida, -coaja lamâie,portocala, -piscoturi de preferinta Savoiardi (pachet mare)

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

36 voturi

Mod de preparare

Se pune gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas sau putin lapte.
Trebuie sa stea chiar si o jumatate de ora.
Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, vanilie, faina, lapte si se fierbe la foc mic pe abur amestecand continuu pana se ingroasa ca o ciulama. Se ia de pe foc si se lasa la racit putin,se adauga gelatina cat crema este calda (sa se dizolve granulele de gelatina), apoi albusurile batute spuma si se pune la racit. Se mai amesteca din cand in cand. Cand e foarte bine racita crema (in frigider), se adauga frisca batuta spuma tare.Intre timp pregatiti o cratita. Se umezeste o bucata destul de mare de folie alimentara si se pune in cratita. Piscoturile se trec prin zeama de la compotul de ananas, insa nu trebuie lasate sa stea in zeama pentru ca se sfarama. Dupa ce le-am trecut prin compotul de ananas ,se aseaza in cratita. Se pot pune inclinate sau drepte, cum va place. pe fundul cratitei se aseaza fructe dupa modelul dorit. Apoi se pune jumatate din cantitatea de crema, se pun din nou fructe taiate marunt, apoi restul de crema si deasupra se acopera tot cu piscoturi. Se acopera cu folie si se tine in frigider pana a doua zi ,sa nu aveti surprize cand il rasturnati.
A doua zi cand crema s-a intarit, desfaceti folia, puneti o farfurie sau un platou si cu o miscare brusca rasturnati tortul, scoateti folia si e gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT DE SAMPANIE CU PERLE

TORT DE SAMPANIE CU PERLE

Cum procedezi pentru blat: Bati albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul adaugat treptat.

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Charlotte cu pavesini si panettone

Charlotte cu pavesini si panettone

pregatim crema ca la tiramisù: Mixam ouale cu zaharul pana devin o crema densa,incorporam mascarpone

4 voturi    2 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ramona Costel , 30 decembrie 2015

    este foarte bun il fac si eu mereu este un tort racoros

  • Fara foto

    Carmen Moldoveanu , 20 aprilie 2014

    L-am incercat si a iesit fffffffffff bun vi-l recomand si voua!!!!!!!!

  • Fara foto

    Carmen Moldoveanu , 16 aprilie 2014

    o sa-l incerc. Sa vedem ce o sa iasa.

    • Olivia_Toma

      Olivia_Toma (Bucatar) , 12 ianuarie 2014

      sbuna si usor de facut

    • Fara foto

      Ghitoi Natalia , 07 decembrie 2013

      Super bun si ff usor de facut!!!

    • Fara foto

      Costel Basa , 07 decembrie 2013

      AM S.O INCERC

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

36 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -20-25 g gelatina
  • -5 oua
  • -1 cutie compot ananas
  • orice alte fructe( ce aveti prin casa )in functie de sezon cirese,visine,piersici,kiwi,portocale etc.)
  • -1/2 l lapte
  • -1 lingura faina -
  • -300 g zahar –
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -500 g frisca lichida
  • -coaja lamâie,portocala
  • -piscoturi de preferinta Savoiardi (pachet mare)

Raporteaza reteta

Retete
de bubulina
Gogosari  in otet

Gogosari in otet

Se curata gogosarii de cotor si seminte,se spala bine si se taie sferturi.Peste gogosari se pun:otetul,zaharul

4 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi
Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Incingem cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava de la aragaz cu hartie de copt. Apoi separam

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală: Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Olivia_Toma

Olivia_Toma (Bucatar)

sbuna si usor de facut

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort usor de vara cu iaurt