autor:

bubulina

» » , Retete de Craciun, Torturi

Tort diplomat cu piscoturi

Autor: bubulina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bubulina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 ianuarie 2012

Ingrediente
Ingrediente:, -20-25 g gelatina, -5 oua, -1 cutie compot ananas, orice alte fructe( ce aveti prin casa )in functie de sezon cirese,visine,piersici,kiwi,portocale etc.), -1/2 l lapte, -1 lingura faina -, -300 g zahar –, -2 plicuri zahar vanilat, -500 g frisca lichida, -coaja lamâie,portocala, -piscoturi de preferinta Savoiardi (pachet mare)

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

35 voturi

Mod de preparare

Se pune gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas sau putin lapte.
Trebuie sa stea chiar si o jumatate de ora.
Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, vanilie, faina, lapte si se fierbe la foc mic pe abur amestecand continuu pana se ingroasa ca o ciulama. Se ia de pe foc si se lasa la racit putin,se adauga gelatina cat crema este calda (sa se dizolve granulele de gelatina), apoi albusurile batute spuma si se pune la racit. Se mai amesteca din cand in cand. Cand e foarte bine racita crema (in frigider), se adauga frisca batuta spuma tare.Intre timp pregatiti o cratita. Se umezeste o bucata destul de mare de folie alimentara si se pune in cratita. Piscoturile se trec prin zeama de la compotul de ananas, insa nu trebuie lasate sa stea in zeama pentru ca se sfarama. Dupa ce le-am trecut prin compotul de ananas ,se aseaza in cratita. Se pot pune inclinate sau drepte, cum va place. pe fundul cratitei se aseaza fructe dupa modelul dorit. Apoi se pune jumatate din cantitatea de crema, se pun din nou fructe taiate marunt, apoi restul de crema si deasupra se acopera tot cu piscoturi. Se acopera cu folie si se tine in frigider pana a doua zi ,sa nu aveti surprize cand il rasturnati.
A doua zi cand crema s-a intarit, desfaceti folia, puneti o farfurie sau un platou si cu o miscare brusca rasturnati tortul, scoateti folia si e gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Bezea cu peltea de gutui

Bezea cu peltea de gutui

Cum procedam: 1. Preincalzeste cuptorul la 130 grade Celsius. 2. Pune pelteaua intr-un vas neaderent

0 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
Tort cu mac si glazura de lamaie

Tort cu mac si glazura de lamaie

1. Se incince cuptorul la 180°C.Se unge cu unt o tava rotunda pentru torturi. 2. Coaja rasa de

2 voturi    5 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ramona Costel , 30 decembrie 2015

    este foarte bun il fac si eu mereu este un tort racoros

  • Fara foto

    Carmen Moldoveanu , 20 aprilie 2014

    L-am incercat si a iesit fffffffffff bun vi-l recomand si voua!!!!!!!!

  • Fara foto

    Carmen Moldoveanu , 16 aprilie 2014

    o sa-l incerc. Sa vedem ce o sa iasa.

    • Olivia_Toma

      Olivia_Toma (Bucatar) , 12 ianuarie 2014

      sbuna si usor de facut

    • Fara foto

      Ghitoi Natalia , 07 decembrie 2013

      Super bun si ff usor de facut!!!

    • Fara foto

      Costel Basa , 07 decembrie 2013

      AM S.O INCERC

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

35 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -20-25 g gelatina
  • -5 oua
  • -1 cutie compot ananas
  • orice alte fructe( ce aveti prin casa )in functie de sezon cirese,visine,piersici,kiwi,portocale etc.)
  • -1/2 l lapte
  • -1 lingura faina -
  • -300 g zahar –
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -500 g frisca lichida
  • -coaja lamâie,portocala
  • -piscoturi de preferinta Savoiardi (pachet mare)

Raporteaza reteta

Retete
de bubulina
Gogosari  in otet

Gogosari in otet

Se curata gogosarii de cotor si seminte,se spala bine si se taie sferturi.Peste gogosari se pun:otetul,zaharul

4 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi
Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Incingem cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava de la aragaz cu hartie de copt. Apoi separam

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală: Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Olivia_Toma

Olivia_Toma (Bucatar)

sbuna si usor de facut

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de Valentine's Day