autor:

Blogul lui Haplea

» » Torturi

Tort diplomat cu zmeura si afine

Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Blogul lui Haplea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2010

Ingrediente
- 1 kg de zmeură, - 200 gr de afine, - un blat de tort, - un compot de piersici, - 600 ml de lapte, - 250 gr de mascarpone, - 4 plicuri de frişcă, - 4 plicuri de gelatină, - 2 plicuri de tort Gelee’, - 100 gr de zahăr pudră (pentru frişcă)

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

- facem 2 plicuri de frişcă cu 300 ml de lapte, conform instrucţiunilor de pe ambalaj

- tăiem cubuleţe piersicile din compot

- vărsăm 2 plicuri de gelatină în 200 ml de compot , le lăsăm 10 minute să se cristalizeze, iar apoi topim pe pat de apă . Atenţie! Apa nu trebuie să apuce să fiarbă. Luăm gelatina de pe foc când este diluată complet. Turnăm gelatina peste piersicile tăiate , le amestecăm, iar apoi adăugăm frişca . Încorporăm uşor cu o lingură de lemn . Punem crema la frigider.

- trecem la următorul pas. Împărţim zmeura şi afinele: într-un castron pentru următoarea cremă şi separat, pe două farfurii, pentru ornarea tortului

- facem celelalte două plicuri de frişcă şi adăugăm mascarpone . Mixăm până obţinem o cremă omogenă

- repetăm procedeul de obţinere a gelatinei, din celelalte două plicuri, şi o turnăm peste fructele din castron . Amestecăm cu o lingură de lemn.

- începem să asamblăm tortul. Însiropăm prima foaie de blat (am folosit zeama de compot), iar apoi întindem peste ea jumătate din prima cremă, cea de piersici cu frişcă . Continuăm întinzând o treime din a doua cremă, de fructe de pădure

- punem a doua foaie de blat şi repetăm procedeul

- peste ultima foaie de blat întindem treimea rămasă din crema de fructe de pădure. Ornăm cu fructele puse deoparte, în farfurii

- preparăm cele două pliculeţe de tort gelee’ conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi turnăm peste tort

- lăsăm la frigider peste noapte, apoi ... poftă bună! . Este senzaţional de răcoritor, tocmai bun pentru vară.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu zmeura si afine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Chec cu smantana, nuci si scortisoara

Chec cu smantana, nuci si scortisoara

1. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC. 2. Pentru chec, se bate untul/margarina cu zaharul.Se adauga

15 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tort cu mousse de fructe de padure

Tort cu mousse de fructe de padure

Pentru tort m-am inspirat din reteta Laurei Adamache si l-am facut pentru ziua fetitei mele care

2 voturi    0 comentarii
4h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    La cate fructe are,nu poate fi decat bun.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Chiar ca l-as manca ca Haplea pe tot odata.

Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg de zmeură
  • - 200 gr de afine
  • - un blat de tort
  • - un compot de piersici
  • - 600 ml de lapte
  • - 250 gr de mascarpone
  • - 4 plicuri de frişcă
  • - 4 plicuri de gelatină
  • - 2 plicuri de tort Gelee’
  • - 100 gr de zahăr pudră (pentru frişcă)

Raporteaza reteta

Retete
de Blogul lui Haplea
Supă cremă de roşii

Supă cremă de roşii

Se curăţă şi se taie legumele. Punem apa şi uleiul într-o oală, la fiert, în care adăugăm

1 vot    3 comentarii
50 min
Spume si creme dulci
Pateuri cu ciocolata si alune

Pateuri cu ciocolata si alune

- tăiem foaia de aluat în 12 dreptunghiuri - punem în mijlocul fiecărui dreptunghi câte o

3 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Milkshake cu capsuni si inghetata de fructe de padure

Milkshake cu capsuni si inghetata de fructe de padure

- se pun căpşunile în blender , iar apoi se pasează - se adaugă laptele şi se omogenizează

3 voturi    3 comentarii
15 min
Cocktailuri si lichioruri

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

La cate fructe are,nu poate fi decat bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ombre Tort Ombre

Pentru blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pentru 2-3 minute, pana incep sa se spumeze. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,apoi adaugam galbenusurile, amestecand

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata alba cu banana