Ingrediente
20 piscoturi, , 5 plicuri de gelatina de cate 5 g, , o cana cu zahar, , 1 litru de frisca vegetala, , 2 oua, , un compot de ananas, , 100 g stafide, , o esenta rom, , fructe pentru ornat.
Dificultate: Medie | Timp: 45 min
294 voturi
Mod de preparare
1/2 l frisca rece se bate si se amesteca cu budinca, esenta de rom si stafidele si cu gelatina care s-a lichefiat pe o baie de abur.
O cratita de tort se captuseste cu o folie de plastic si se pun la baza piscoturile astfel sa se formeze un blat, se insiropeaza cu restul de suc din compot si se pun peste ele si bucatile de ananas. Se adauga frisca cu geletina.
Se da la frigider cam o ora si dupa aceea se scoate cu ajutorul foliei din cratita si se pune pe un platou. Se orneaza cu restul de frisca si se pun la alegere fructe, ciocolata, etc. Se mai da la rece un pic.
Nini , 11 ianuarie 2009
Nu e corect! Din zeama de la compot, oua (5 galbenusuri), zahar, se firbe la foc mic pana se face ca o smantana groasa,se adauga gelatina dizolvata in putina apa calda si se amesteca pana se omogenizeaza,apoi se lasa la racit dupa care se amesteca cu frisca facuta din 2 plicuri, se adauga fructele din compot taiate marunt, si se rastoarna in forma care se vrea, tapetata cu folie de plastic . Se lasa de seara pana dimineata, apoi se rastoarna pe platou, se orneaza cu frica si cu fructe, kivi de preferat, ciocolata rasa,etc.Succes si o sa-mi multumiti! Nicoleta.
ana , 23 decembrie 2008
Se poate ınlocui gelatina si cu altceva? Ca de ex. cu tort-geele (transparent sau ıntaritor pt frisca? Nu locuim ın Romania si nu pot gasi gelatina si nici frisca lichida. Dar frisca lichida o pot ınlocui cu cea de dr. oetker? Vreau un rasp. urgent. Multumesc!
arabela , 14 decembrie 2008
Din cate se vede, reteta nu e corecta, pt ca ati scris ca la modul de preparare se pune lapte o cana si nu ati mentionat asta la ingrediente. Aveti grija ce ingrediente ne spuneti!
ali , 12 decembrie 2008
Reteta e corecta si dak te uiti mai bn pliculetele au 5 gr, nu 10 gr ...
alexia , 29 noiembrie 2008
Daca tot va apucati sa postati retete macar scrieti-le corect. N-a observat nimeni ca pliculetele de gelatina au 10 gr. nu 5 gr. ??? Evident ca torutul nu se va face numai cu atat cat scrie in retata !!!!