autor:

autor

» » Torturi

Tort Diplomat Excelent

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
20 piscoturi, , 5 plicuri de gelatina de cate 5 g, , o cana cu zahar, , 1 litru de frisca vegetala, , 2 oua, , un compot de ananas, , 100 g stafide, , o esenta rom, , fructe pentru ornat.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

294 voturi

Mod de preparare

Se pune gelatina la inmuiat, cu sucul din compotul de ananas, intr-o craticioara mica, astfel incat sucul sa acopere stratul de gelatina uscata. Se pun ouale, zaharul si cana de lapte sa se fiarba la baie de abur pina aproape de consistenta unei budinci. Se da la rece.



1/2 l frisca rece se bate si se amesteca cu budinca, esenta de rom si stafidele si cu gelatina care s-a lichefiat pe o baie de abur.



O cratita de tort se captuseste cu o folie de plastic si se pun la baza piscoturile astfel sa se formeze un blat, se insiropeaza cu restul de suc din compot si se pun peste ele si bucatile de ananas. Se adauga frisca cu geletina.



Se da la frigider cam o ora si dupa aceea se scoate cu ajutorul foliei din cratita si se pune pe un platou. Se orneaza cu restul de frisca si se pun la alegere fructe, ciocolata, etc. Se mai da la rece un pic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat Excelent" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu blat de nuci macinate

Tort cu blat de nuci macinate

Separam albusurile de galbenusuri si punem la mixat albusurile cu 6 linguri de zahar si zaharul vanilat,mixam

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tarta cu visine

Tarta cu visine

Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si uleiul turnat in fir subtire ca la maioneza. Separat,

20 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    alina valcea , 03 aprilie 2010

    tortul diplomat e chiar excelent l-am facut de cel putin 50 de ori si mi-a iesit de fiecare data adaugand inclusiv cana de lapte. va ramane reteta mea de suflet in materie de torturi. multumesc celei care a postato.

  • Fara foto

    Laura , 31 ianuarie 2010

    Intr-adevar reteta e scrisa in graba, cana de lapte lipseste de la ingrediente. Dar, cine are idee despre gatit, stie cum s-o modifice ca sa iasa ca lumea. Am facut-o de cel putin 4 ori pana acum (adaugand inclusiv cu cana de lapte :)) si mi-a iesit super. Am mai adaugat coaja de portocala zaharisita si am redus numarul de plicuri de gelatina. De fiecare data imi iasa un tort nemaipomenit!

  • Fara foto

    alina , 26 aprilie 2009

    Reteta e o mare greseala. sa nu o urmati ... am vrut si eu sa fac un tort diplomat, am respectat reteta exact asa si mi`a iesit o branza .. Cred ca trebuia mai multa gelatina ... nu stiu ... Oricum sunt dezamagita rau de tot mai ales ca era pt ziua unei persoane dragi.

    • Fara foto

      Nini , 11 ianuarie 2009

      Nu e corect! Din zeama de la compot, oua (5 galbenusuri), zahar, se firbe la foc mic pana se face ca o smantana groasa,se adauga gelatina dizolvata in putina apa calda si se amesteca pana se omogenizeaza,apoi se lasa la racit dupa care se amesteca cu frisca facuta din 2 plicuri, se adauga fructele din compot taiate marunt, si se rastoarna in forma care se vrea, tapetata cu folie de plastic . Se lasa de seara pana dimineata, apoi se rastoarna pe platou, se orneaza cu frica si cu fructe, kivi de preferat, ciocolata rasa,etc.Succes si o sa-mi multumiti! Nicoleta.

    • Fara foto

      ana , 23 decembrie 2008

      Se poate ınlocui gelatina si cu altceva? Ca de ex. cu tort-geele (transparent sau ıntaritor pt frisca? Nu locuim ın Romania si nu pot gasi gelatina si nici frisca lichida. Dar frisca lichida o pot ınlocui cu cea de dr. oetker? Vreau un rasp. urgent. Multumesc!

    • Fara foto

      arabela , 14 decembrie 2008

      Din cate se vede, reteta nu e corecta, pt ca ati scris ca la modul de preparare se pune lapte o cana si nu ati mentionat asta la ingrediente. Aveti grija ce ingrediente ne spuneti!

    • Fara foto

      ali , 12 decembrie 2008

      Reteta e corecta si dak te uiti mai bn pliculetele au 5 gr, nu 10 gr ...

    • Fara foto

      alexia , 29 noiembrie 2008

      Daca tot va apucati sa postati retete macar scrieti-le corect. N-a observat nimeni ca pliculetele de gelatina au 10 gr. nu 5 gr. ??? Evident ca torutul nu se va face numai cu atat cat scrie in retata !!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

294 voturi

Ingrediente

  • 20 piscoturi
  • 5 plicuri de gelatina de cate 5 g
  • o cana cu zahar
  • 1 litru de frisca vegetala
  • 2 oua
  • un compot de ananas
  • 100 g stafide
  • o esenta rom
  • fructe pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

alina valcea

tortul diplomat e chiar excelent l-am facut de cel putin 50 de ori si mi-a iesit de fiecare data adaugand inclusiv cana de lapte. va ramane reteta mea de suflet in materie de torturi. multumesc celei care a postato.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu piersici si capsuni -2-