autor:

» » Torturi

Tort diplomat II

Autor: Roses (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Roses (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
5 oua, 400 g zahar, 400 ml lapte, Gelatina 60-70 g, Apa rece 250 ml, Frisca un kg, Fructe: banane, portocale, mere, stafide, Piscoturi, Ness (cacao)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Gelatina se dizolva in apa rece (30 min)
Lapte + zahar+ oua se pun pe foc, peste care se rastoarna gelatina si se fierbe pana se ingroasa.
Se lasa la rece amestecand din cand in cand, pana ajunge la o temperatura ca in camera.
Se bate frisca
Jumatate din crema se coloreaza cu cacao, iar jumatate ramane alba
Se pune aluat cu frisca, aluat alb+frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat II" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Ouale, zaharul si laptele se amesteca pana devin ca o smantana si se dau la rece. Zeama de la compotul

35 voturi    9 comentarii
1h
Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul si sarea pana

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Torturi

  • 1 comentariu

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Gustos si racoritor!Al meu e ornat cu frisca...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 400 g zahar
  • 400 ml lapte
  • Gelatina 60-70 g
  • Apa rece 250 ml
  • Frisca un kg
  • Fructe: banane
  • portocale
  • mere
  • stafide
  • Piscoturi
  • Ness (cacao)

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Gustos si racoritor!Al meu e ornat cu frisca...

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort de ciocolata cu smochine si ardei iute