autor:

gicuta

» » Torturi

Tort diplomat Mos Craciun

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 decembrie 2015

Ingrediente
5 oua, 250 g zahar, 200 g piscoturi, 500 ml frisca lichida, o cutie mica compot de ananas, 2 plicuri gelatina, 2 plicuri zahar vanilat, coaja de portocala (optional), 150 ml apa, pentru decor:, 500 ml frisca lichida, colorant rosu, jeleuri rosii si negre

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Punem ouale si zaharul intr-un vas la foc mic si le lasam sa fiarba pana devin ca o smantana.Aromam cu coaja de portocala si zaharul vanilat.Dupa ce crema s-a ingrosat ,dam cratita deoparte si adaugam gelatina hidratata in cei 150 ml apa.Cand se raceste adaugam 500 ml frisca batuta si ananasul scurs si taiat cubulete.
Tapetam o cratita de trei litri cu o punga de plastic(folie) si turnam jumatate din crema ,apoi asezam un rand de piscoturi inmuiate in siropul din compot,turnam cealalta jumatate de crema si iar un rand de piscoturi.
Dam cratita la frigider pentru cca 4 ore. Cand timpul s-a scurs,rasturnam tortul pe un platou.
Batem frisca , luam 3 linguri din ea le punem intr-un bol si adaugam un strop de colorant pentru o culoare rozalie (pentru faţa Mosului). In alt bol vom pune 5 linguri de frisca si vom adauga colorant pana ajungem la nuanta dorita Acum cand avem totul pregatit , incepem sa-l conturam pe Mos Craciun.Intindem cele trei linguri de frisca roz pe partea de deasupra tortului. Ochii ii facem din jeleu negru iar nasul din jeleu rosu.Pentru par, mustata si barba vom folosi frisca fara colorant. Din cele 5 linguri de frisca rosie ii vom “croseta” Mosului caciula si ii vom desena gura . Cand tortul este gata il dam la frigider si il servim in ziua de Craciun. Sarbatori fericite,dragilor!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma si adaugam galbenusurile batute. Amestecam

15 voturi    6 comentarii
3h
Torturi
Tort de cacao cu capsuni

Tort de cacao cu capsuni

Se bate bine untul cu zaharul si zaharul vanilat,apoi se pun ouale si praful de sare. Se presara

6 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2015

    Ce frumos arata! Felicitari! Poate am sa fac acest tort de revelion, in amintinirea "tristului Mos Gerila" ! Ha, ha!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g piscoturi
  • 500 ml frisca lichida
  • o cutie mica compot de ananas
  • 2 plicuri gelatina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de portocala (optional)
  • 150 ml apa
  • pentru decor:
  • 500 ml frisca lichida
  • colorant rosu
  • jeleuri rosii si negre

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Ramona

Ramona (Chef de cuisine)

Ce frumos arata! Felicitari! Poate am sa fac acest tort de revelion, in amintinirea "tristului Mos Gerila" ! Ha, ha!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu portocale