autor:

gicuta

» » Torturi

Tort diplomat Mos Craciun

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 decembrie 2015

Ingrediente
5 oua, 250 g zahar, 200 g piscoturi, 500 ml frisca lichida, o cutie mica compot de ananas, 2 plicuri gelatina, 2 plicuri zahar vanilat, coaja de portocala (optional), 150 ml apa, pentru decor:, 500 ml frisca lichida, colorant rosu, jeleuri rosii si negre

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Punem ouale si zaharul intr-un vas la foc mic si le lasam sa fiarba pana devin ca o smantana.Aromam cu coaja de portocala si zaharul vanilat.Dupa ce crema s-a ingrosat ,dam cratita deoparte si adaugam gelatina hidratata in cei 150 ml apa.Cand se raceste adaugam 500 ml frisca batuta si ananasul scurs si taiat cubulete.
Tapetam o cratita de trei litri cu o punga de plastic(folie) si turnam jumatate din crema ,apoi asezam un rand de piscoturi inmuiate in siropul din compot,turnam cealalta jumatate de crema si iar un rand de piscoturi.
Dam cratita la frigider pentru cca 4 ore. Cand timpul s-a scurs,rasturnam tortul pe un platou.
Batem frisca , luam 3 linguri din ea le punem intr-un bol si adaugam un strop de colorant pentru o culoare rozalie (pentru faţa Mosului). In alt bol vom pune 5 linguri de frisca si vom adauga colorant pana ajungem la nuanta dorita Acum cand avem totul pregatit , incepem sa-l conturam pe Mos Craciun.Intindem cele trei linguri de frisca roz pe partea de deasupra tortului. Ochii ii facem din jeleu negru iar nasul din jeleu rosu.Pentru par, mustata si barba vom folosi frisca fara colorant. Din cele 5 linguri de frisca rosie ii vom “croseta” Mosului caciula si ii vom desena gura . Cand tortul este gata il dam la frigider si il servim in ziua de Craciun. Sarbatori fericite,dragilor!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort delicios cu ciocolata, fara faina, marca Jamie Oliver

Tort delicios cu ciocolata, fara faina, marca Jamie Oliver

Acest tort m-a uimit pur si simplu! Nu am crezut ca va creste atat de frumos deoarece nu contine

108 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tort de mere cu frisca si blat

Tort de mere cu frisca si blat

In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei.

181 voturi    22 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2015

    Ce frumos arata! Felicitari! Poate am sa fac acest tort de revelion, in amintinirea "tristului Mos Gerila" ! Ha, ha!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g piscoturi
  • 500 ml frisca lichida
  • o cutie mica compot de ananas
  • 2 plicuri gelatina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de portocala (optional)
  • 150 ml apa
  • pentru decor:
  • 500 ml frisca lichida
  • colorant rosu
  • jeleuri rosii si negre

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Ramona

Ramona (Chef de cuisine)

Ce frumos arata! Felicitari! Poate am sa fac acest tort de revelion, in amintinirea "tristului Mos Gerila" ! Ha, ha!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Bolo de ananas (Tort de ananas)