autor:

gicuta

» » Torturi

Tort diplomat Mos Craciun

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 decembrie 2015

Ingrediente
5 oua, 250 g zahar, 200 g piscoturi, 500 ml frisca lichida, o cutie mica compot de ananas, 2 plicuri gelatina, 2 plicuri zahar vanilat, coaja de portocala (optional), 150 ml apa, pentru decor:, 500 ml frisca lichida, colorant rosu, jeleuri rosii si negre

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Punem ouale si zaharul intr-un vas la foc mic si le lasam sa fiarba pana devin ca o smantana.Aromam cu coaja de portocala si zaharul vanilat.Dupa ce crema s-a ingrosat ,dam cratita deoparte si adaugam gelatina hidratata in cei 150 ml apa.Cand se raceste adaugam 500 ml frisca batuta si ananasul scurs si taiat cubulete.
Tapetam o cratita de trei litri cu o punga de plastic(folie) si turnam jumatate din crema ,apoi asezam un rand de piscoturi inmuiate in siropul din compot,turnam cealalta jumatate de crema si iar un rand de piscoturi.
Dam cratita la frigider pentru cca 4 ore. Cand timpul s-a scurs,rasturnam tortul pe un platou.
Batem frisca , luam 3 linguri din ea le punem intr-un bol si adaugam un strop de colorant pentru o culoare rozalie (pentru faţa Mosului). In alt bol vom pune 5 linguri de frisca si vom adauga colorant pana ajungem la nuanta dorita Acum cand avem totul pregatit , incepem sa-l conturam pe Mos Craciun.Intindem cele trei linguri de frisca roz pe partea de deasupra tortului. Ochii ii facem din jeleu negru iar nasul din jeleu rosu.Pentru par, mustata si barba vom folosi frisca fara colorant. Din cele 5 linguri de frisca rosie ii vom “croseta” Mosului caciula si ii vom desena gura . Cand tortul este gata il dam la frigider si il servim in ziua de Craciun. Sarbatori fericite,dragilor!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort rapid

Tort rapid

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare (cand intorci castronul

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu cocos si crema de lamaie

Tort cu cocos si crema de lamaie

1. Pentru prepararea blatului de aluat, incalzeste cuptorul la 160ᵒC.Intr-un bol mare, amesteca

21 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2015

    Ce frumos arata! Felicitari! Poate am sa fac acest tort de revelion, in amintinirea "tristului Mos Gerila" ! Ha, ha!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g piscoturi
  • 500 ml frisca lichida
  • o cutie mica compot de ananas
  • 2 plicuri gelatina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de portocala (optional)
  • 150 ml apa
  • pentru decor:
  • 500 ml frisca lichida
  • colorant rosu
  • jeleuri rosii si negre

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

12 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

15 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Ramona

Ramona (Chef de cuisine)

Ce frumos arata! Felicitari! Poate am sa fac acest tort de revelion, in amintinirea "tristului Mos Gerila" ! Ha, ha!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese