Punem ouale si zaharul intr-un vas la foc mic si le lasam sa fiarba pana devin ca o smantana.Aromam cu coaja de portocala si zaharul vanilat.Dupa ce crema s-a ingrosat ,dam cratita deoparte si adaugam gelatina hidratata in cei 150 ml apa.Cand se raceste adaugam 500 ml frisca batuta si ananasul scurs si taiat cubulete.
Tapetam o cratita de trei litri cu o punga de plastic(folie) si turnam jumatate din crema ,apoi asezam un rand de piscoturi inmuiate in siropul din compot,turnam cealalta jumatate de crema si iar un rand de piscoturi.
Dam cratita la frigider pentru cca 4 ore. Cand timpul s-a scurs,rasturnam tortul pe un platou.
Batem frisca , luam 3 linguri din ea le punem intr-un bol si adaugam un strop de colorant pentru o culoare rozalie (pentru faţa Mosului). In alt bol vom pune 5 linguri de frisca si vom adauga colorant pana ajungem la nuanta dorita Acum cand avem totul pregatit , incepem sa-l conturam pe Mos Craciun.Intindem cele trei linguri de frisca roz pe partea de deasupra tortului. Ochii ii facem din jeleu negru iar nasul din jeleu rosu.Pentru par, mustata si barba vom folosi frisca fara colorant. Din cele 5 linguri de frisca rosie ii vom “croseta” Mosului caciula si ii vom desena gura . Cand tortul este gata il dam la frigider si il servim in ziua de Craciun. Sarbatori fericite,dragilor!!
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii