Tort Diplomat special de sarbatori

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Tort Diplomat special de sarbatori

Ingrediente

  •  6 gălbenuşuri
  •  400 g zahăr
  •  2 linguri de făină
  •  400 ml lapte
  •  2 pliculeţe de zahăr vanilinat Dr. Oetker
  •  2 pliculeţe întăritor pentru frişcă Dr. Oetker
  •  Coajă de lămâie rasă
  •  Esenţe de vanilie, migdale şi rom Dr. Oetker (1 căpăcel din fiecare)
  •  20 g gelatină Dr. Oetker (2 pliculeţe de 10g fiecare)
  •  1 pachet de pişcoturi pentru şampanie
  •  1 cutie compot de ananas ( rondele )
  •  1 cutie de compot coktail de fructe
  •  100 g stafide aurii
  •  1 banană
  •  2 kiwi
  •  1 portocală
  •  1 l frişcă Hulala

Mod de preparare

 Se mixează gălbenuşurile, zahărul, făina până la omogenizare. Se adaugă laptele şi se mai mixează până la omogenizare. Se dă la foc mic amestecând continuu, până când se îngroaşă (cu consistenţa unei şarlote). Se lasă la răcit amestecând din când în când pentru a nu se întări.

 Înainte de a realiza compoziţia de mai sus se dizolvă gelatina în 200 ml de apă caldă (paharul se aşează lângă o sursă de căldură şi se amestecă periodic pentru ca gelatina să nu se coaguleze pe pereţii paharului).

 Când crema devine \"călâie\" se adaugă gelatina şi esenţele amestecând permanent. Frişca adusă la consistenţa necesară (inclusiv prin adăugarea întăritorului) se împarte în două vase adăugând şi fructele din compotul coktail pe care le-am stors foarte bine + stafidele (pentru ca fructele să se integreze mai uşor).

 Se adaugă peste crema tip \"şarlotă\" frişca cu fructe şi stafide, pe rând, din cele două vase, mixând până la omogenizarea lor totală ( este necesar un vas suficient de mare).

 Se îmbracă o cratiţă de 3 l cu o folie de celofan; pe margini se aşează pişcoturile care au fost trecute rapid ( o singură scufundare în sirop este suficientă pentru că se însiropează prea mult şi se pot rupe) prin siropul de la cele două cutii de compot. La baza cratiţei se aşează felii de ananas (cele din compotul de ananas rondele), portocală, kiwi şi banană sub forma unui model creat de fiecare conform simţului estetic. (vezi foto tort realizat de mine). După ce am realizat acest model ( care atunci când tortul se va răci şi-l vom răsturna pe platou va reprezenta partea de sus a tortului ) se toarnă jumătate din compoziţia mixată în întregime, apoi se aşează un strat de pişcoturi însiropate peste care se pot aşeza şi restul de fructe tăiate separat de cele din compotul coktail, după care se toarnă şi restul de compoziţie, în final se mai aşază un rând de pişcoturi (însiropate) ce vor forma suportul de la partea inferioară a tortului. Se închide folia de celofan la mijloc (ca la un cadou). Se dă la rece în frigider. A doua zi se răstoarnă pe un platou rotund mare (înainte de a-l răsturna se taie celofanul cu foarfeca la nivelul marginilor pereţilor cratiţei), se scoate celofanul şi tortul va arăta ca cel din foto.

 Dacă doriţi un tort mai mic puteţi reduce cantităţile la jumătate!

Succesul este garantat dacă respectaţi reţeta!

Poftă Bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise