autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Diplomat special de sarbatori

Autor: SERGENTU DELIA (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SERGENTU DELIA (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 decembrie 2009

Ingrediente
6 gălbenuşuri, 400 g zahăr, 2 linguri de făină, 400 ml lapte, 2 pliculeţe de zahăr vanilinat Dr. Oetker, 2 pliculeţe întăritor pentru frişcă Dr. Oetker, Coajă de lămâie rasă, Esenţe de vanilie, migdale şi rom Dr. Oetker (1 căpăcel din fiecare), 20 g gelatină Dr. Oetker (2 pliculeţe de 10g fiecare), 1 pachet de pişcoturi pentru şampanie, 1 cutie compot de ananas ( rondele ), 1 cutie de compot coktail de fructe, 100 g stafide aurii, 1 banană, 2 kiwi, 1 portocală, 1 l frişcă Hulala

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

8 voturi

Mod de preparare

 Se mixează gălbenuşurile, zahărul, făina până la omogenizare. Se adaugă laptele şi se mai mixează până la omogenizare. Se dă la foc mic amestecând continuu, până când se îngroaşă (cu consistenţa unei şarlote). Se lasă la răcit amestecând din când în când pentru a nu se întări.
 Înainte de a realiza compoziţia de mai sus se dizolvă gelatina în 200 ml de apă caldă (paharul se aşează lângă o sursă de căldură şi se amestecă periodic pentru ca gelatina să nu se coaguleze pe pereţii paharului).
 Când crema devine \"călâie\" se adaugă gelatina şi esenţele amestecând permanent. Frişca adusă la consistenţa necesară (inclusiv prin adăugarea întăritorului) se împarte în două vase adăugând şi fructele din compotul coktail pe care le-am stors foarte bine + stafidele (pentru ca fructele să se integreze mai uşor).
 Se adaugă peste crema tip \"şarlotă\" frişca cu fructe şi stafide, pe rând, din cele două vase, mixând până la omogenizarea lor totală ( este necesar un vas suficient de mare).
 Se îmbracă o cratiţă de 3 l cu o folie de celofan; pe margini se aşează pişcoturile care au fost trecute rapid ( o singură scufundare în sirop este suficientă pentru că se însiropează prea mult şi se pot rupe) prin siropul de la cele două cutii de compot. La baza cratiţei se aşează felii de ananas (cele din compotul de ananas rondele), portocală, kiwi şi banană sub forma unui model creat de fiecare conform simţului estetic. (vezi foto tort realizat de mine). După ce am realizat acest model ( care atunci când tortul se va răci şi-l vom răsturna pe platou va reprezenta partea de sus a tortului ) se toarnă jumătate din compoziţia mixată în întregime, apoi se aşează un strat de pişcoturi însiropate peste care se pot aşeza şi restul de fructe tăiate separat de cele din compotul coktail, după care se toarnă şi restul de compoziţie, în final se mai aşază un rând de pişcoturi (însiropate) ce vor forma suportul de la partea inferioară a tortului. Se închide folia de celofan la mijloc (ca la un cadou). Se dă la rece în frigider. A doua zi se răstoarnă pe un platou rotund mare (înainte de a-l răsturna se taie celofanul cu foarfeca la nivelul marginilor pereţilor cratiţei), se scoate celofanul şi tortul va arăta ca cel din foto.
 Dacă doriţi un tort mai mic puteţi reduce cantităţile la jumătate!
Succesul este garantat dacă respectaţi reţeta!
Poftă Bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat special de sarbatori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Un desert cu adevarat racoritor, usor si numai bun pentru a servi oaspetii, chiar si pe cei mai mofturosi

1 vot    4 comentarii
24h
Torturi
Tort cu blat de cacao si crema de ciocolata

Tort cu blat de cacao si crema de ciocolata

Pentru Blatul de cacao 1. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Unge cu unt si tapeaza cu faina o tava

30 voturi    12 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • lumi

    lumi (Chef de cuisine):

    il fac deseori si adaug smantana, nu frisca sintetica!

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Foarte fin si elegant!***** Am salvat reteta.

  • Fara foto

    cosmina , 12 iunie 2010

    daca pun smantana, imi mai trebuie intaritor de frisca? si pt jumatate de ingrediente, cam cat e necesara smantana. a si in smantana trebuie zahar si cat

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

    pregatesc si eu acest tort dar am renuntat la frisca sintetica si pun smantana Iese delicios si natural!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

      Foarte frumos arată! Cred că e şi foarte bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

8 voturi

Ingrediente

  • 6 gălbenuşuri
  • 400 g zahăr
  • 2 linguri de făină
  • 400 ml lapte
  • 2 pliculeţe de zahăr vanilinat Dr. Oetker
  • 2 pliculeţe întăritor pentru frişcă Dr. Oetker
  • Coajă de lămâie rasă
  • Esenţe de vanilie
  • migdale şi rom Dr. Oetker (1 căpăcel din fiecare)
  • 20 g gelatină Dr. Oetker (2 pliculeţe de 10g fiecare)
  • 1 pachet de pişcoturi pentru şampanie
  • 1 cutie compot de ananas ( rondele )
  • 1 cutie de compot coktail de fructe
  • 100 g stafide aurii
  • 1 banană
  • 2 kiwi
  • 1 portocală
  • 1 l frişcă Hulala

Raporteaza reteta

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte fin si elegant!***** Am salvat reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort special