autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
Pentru blat :, 8 oua,8 linguri zahar,8 linguri faina,8 linguri ulei, 1 praf de copt, esenta de rom., Crema:, -20g gelatina, -5 oua, -1 conserva de fructe exotice, -100 g faina, -300 g zahar, -300 g frisca batuta, Pentru ornat, -2 tablete ciocolata albe, -700 g frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 24h

6 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga uleiul pe rand cate putin,se adauga esenta de rom, 1 plic de zahar vaniliat,apoi se pune faina amestecata in prealabil cu praful de copt. La sfarsit punem albusurile batute tare si amestecam de sus in jos cu lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o tava in care am pus pe fund hartie de copt iar peretii i-am uns cu margarina. Dam la cuptor 25-30 min. Se incerca cu scobitoarea. Blatul rece se taie in 3.
Crema:
Gelatina se pune la inmuiat in jumatate cana apa rece,10 minute
Laptele cu galbenusurile si faina se pun intr-un bol si mixam 2 minute dupa care se pune compozitia pe foc. Amestecam pana se ingroasa.Trebuie sa amestecam cu lingura de lemn si sa fim atenti sa nu se prinda, nu e voie sa se faca cocoloase sau sa se stranga oul. Cand s-a ingrosat dam deoparte si punem gelatina inmuiata si amestecam sa se dizolve gelatina umflata. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand.
Batem frisca. Apoi batem si albusurile.Cand crema e rece se amesteca cu frisca si albusurile spuma.
Urmeaza fructele scurse din conserva. Cu zeama de la compotul de fructe puteti insiropa blatul.
Asamblarea tortului:
Se pune intr-o tava mai mare: blat+crema+fructe+blat+crema+fructe+blat
apoi se da la frigider de pe o zi pe alta..
Se scoate din frigider a doua zi, si se orneaza.
-punem intr-o cratita 350 ml frisca cu ciocolata rupta patratele,le punem pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata. Atentie: nu trebuie sa fiarba ca se distruge frisca.
Apoi dam la frigider 1 h. Amestecam frisca ramsa 350 ml cu comp. de ciocolata si le batem normal cu mixerul pana se intareste. Cu acesta crema se orneaza tortul.
Deasupra am pus flori din pasta de lapte praf albastrii si frunze.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu afine de padure si crema de iaurt

Tort cu afine de padure si crema de iaurt

Crema: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si zeama de lime,apoi se adauga smantana

27 voturi    13 comentarii
1h 45 min
Torturi
Tort Vis de ciocolata

Tort Vis de ciocolata

Pentru a prepara blatul se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu putina sare,

11 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

24h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • 8 oua,8 linguri zahar,8 linguri faina,8 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom.
  • Crema:
  • -20g gelatina
  • -5 oua
  • -1 conserva de fructe exotice
  • -100 g faina
  • -300 g zahar
  • -300 g frisca batuta
  • Pentru ornat
  • -2 tablete ciocolata albe
  • -700 g frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
ciorba de pui cu legume

ciorba de pui cu legume

Se curata legumele se taie cubulete si se pun la fiert. Pieptul de pui de taie se se pune impreuna

6 voturi    4 comentarii
40 min
Supe de carne
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumos tortul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat