autor:

Cristina_Vintu

» » , Retete de Pasti, Torturi

Tort divin

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2014

Ingrediente
Blat: 1+3/4 cup făină(400gr), 2cup zahăr(400gr.), 3/4cup cacao(5linguri mari), 1lingurițe cu virf praf de copt, o jumătate linguriță bicarbonat de soda, 1cup lapte bătut(240ml), 1/2cup ulei(120ml), 2 ouă mari, esență vanilie, 1cup cafea neagra firbinte(o cafea mare), , Crema de unt: 200gr unt la temperatura camerei, 500gr zahar pudră, 120ml lapte, un albus de ou, esență vanilie, zeama de la o lamaie, Ganache de ciocolata: 150gr ciocolata, 80ml smantana lichidă

Dificultate: Medie Timp: 2h

34 voturi

Mod de preparare

Ulala...ce bunatate de tort..divin..e putin spus..credeti-mă pe cuvint...dar să trecem la prajiturit...



Pentru inceput pornim cuptorul la 180”C să aibă timp să se incalzeasca..Apoi, intr-un bol mare amestecam ingredientele uscate, adică făina, zaharul, cacaua, praful de copt si bicarbonatul. Cu ajutorul unui tel manual, le amestecam fff bine. Separat amestecam ingredientele lichide, laptele batut, uleiul, ouale si esența de vanilie. Adaugam ingredientele lichide in bolul cu cele uscate si amestecam pina la incorporare totala. Acum e momentul sa punem cafeaua fierbinte usor pina se incorporeaza perfect.



Tapetam o forma de tort mare, fie cu hartie de copt fie unt si faina si turnam compoziția. Dam la cuptor pentru aprox 35-40minute (atentie, nu deschieti cuptorul mai devreme de 30 minute) si normal, nu uitati sa faceti testul cu scobitoarea..nu toate cuptoarele sunt la fel, daca scobitoarea iese uscata, blatul e gata. Lăsăm la racit complet si intre timp facem ganachul de ciocolata si crema.



Ganache-ul e fff simplu de facut, adică punem pe aburi ciocolata la topit si adaugam smantina lichida. Cind ciocolata s-a topit, amestecam ff bine si lasam la racit, tineti cont ca in aproximativ jumatate de ora trebuie sa il folositi ca altfel se intareste si trebuie sa il topiti iar..(eu am facut de cu seara blatul si a doua zi m-am ocupat de crema si ganache..:)). Crema de unt e foarte simplu de facut și trebuie sa va spun ca e absolut delicioasa, nu foarte grea, soft, insa dulce..:) Asadar..se mixeaza untul pina devine moale si apoi treptat adaugam zaharul pudra alternind cu laptele si zeama de lamaie. La sfarsit adaugam albusul batut spuma si esenta de vanilie.



Ornarea e extrem de simpla..asta daca va place cum am ales eu sa il ornez...:) adică taiem blatul in doua părti egale, punem pe primul blat un strat generos de ciocolata, apoi cu ajutorul unui pos punem crema, iar blat, iar ganache si ornam cu crema...si rezultatul..tadaaa....e diviiiinnn.



Spor la prajiturit, dragii mei si ginduri bune va trimit. :*
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort divin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Se pun la scurs fructele din compot.Dupa ce se scurg le taiem cubulete. Se bat ouale cu zaharul putin,apoi

3 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
Tarta cu iaurt si picaturi de ciocolata amara

Tarta cu iaurt si picaturi de ciocolata amara

Amestecam faina cu praful de copt si cu sarea! In robotul de bucatarie mixam untul cu zaharul;Amestecand

2 voturi    1 comentariu
50 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mirabela (Maestru bucatar) , 21 noiembrie 2014

    Buna! Poti sa imi spui,te rog frumos, ce diametru avea forma de tort?

  • Fara foto

    Cicio Vlad , 09 iulie 2014

    wow! e suuuuuuuupeeeeeeeeerrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Fara foto

    Courtney_Diamond99 (Maestru bucatar) , 09 iulie 2014

    este super!!!!!!!! l-am facut si e ffffffff bun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! love u <3

    • Cristina_Vintu

      Cristina_Vintu (Chef de cuisine) , 06 iulie 2014

      Dragă Georgeta poți folosii fie frișca lichida, fie smântina lichidă, e bun oricum. Iți mulțumesc de intrebare, spor :*

    • Fara foto

      Deloreanu Georgeta , 04 iulie 2014

      Poti sa-mi spui daca atunci cand te referi la smantana te referi la frisca lichida sau la smantana???Multumesc anticipat!!! :*

    • Fara foto

      Cristina Vintu , 08 mai 2014

      imi pare tare rau draga mea...care crema nu ți-a ieșit?cea de unt?? ori ganach-ul de ciocolata??? la crema de unt e imposibil sa nu iasădaca untul e moale și la ganache e doar ca trebuie sa fii ff atentă la timpul pe care il lași la racit......Spor si ginduri bune :*

    • Fara foto

      Alina Shafir , 08 mai 2014

      f bun tortul dar crema nu mi-a iesit

    • Cristina_Vintu

      Cristina_Vintu (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2014

      Sunteti foarte draguti si tu Rodica Geogescu si tu Viorel Vio, va multumesc pentru comenturi. Va doresc un Paste fericit!...

    • Fara foto

      Cristina Vintu , 17 aprilie 2014

      Wooow, bravoo Ioan Costin, cu siguranță Gioconda ta va fi fericită de rezultatul final. Felicitări si Paște fericit familiei tale! :*

    • Fara foto

      Ioan Costin , 17 aprilie 2014

      Ha ! Fara sa stie Gioconda mea, am facut azi blatul, a iesit perfect !! Imi vine sa-l maninc chiar acum...Miine dimineata ma ocup de partea ''dulce''.Norocul meu ca merge la serviciu, altfel, in bucatarie este razboi !

    • Fara foto

      Chivu Ciprian , 14 aprilie 2014

      cu siguranta am sa l fac

    • gicuta

      gicuta (Chef de cuisine) , 27 martie 2014

      mult prea mult zahar pentru un tort? aproape 1 kg de zahar??

    • Fara foto

      Voican Andreea Si Ady , 25 februarie 2014

      Foaaarte bun,doar ca eu am folosit mai putin zahar eeee dieta

    • Fara foto

      Cristina Vintu , 16 februarie 2014

      multumesc de aprecieri dragele mele,va imbratisez cu drag :*

    • Cristina_Vintu

      Cristina_Vintu (Chef de cuisine) , 14 februarie 2014

      va multumesc de aprecieri si sunt incintata sa aud ca ai facut tortul draga Carmen si ca a iesit f.bun. Va imbratisez cu drag :*

    • Fara foto

      Fodor Carmen , 14 februarie 2014

      l-am facut ieri,este f.bun,multumim pt.reteta...

    • Vacariu_Fabiana

      Vacariu_Fabiana (Chef de cuisine) , 14 februarie 2014

      si eu folosesc parf de copt in combinatie cu bicarbonat... e super tortul :) te felicit :* pare extrem de gustos :)

    • Fara foto

      Cristina Vintu , 10 februarie 2014

      bicarbonat de sodiu am vrut sa scriu...sorry...da sunt convinsa ca v=ati dat seama despre ce e vorba..:) si da..se foloseste impreuna cu praful de copt deoarece e un blat cu putine oua.neaerat..nu inteleg de ce va minunati asa...nu ati mai intilnit pina acum acesta combinatie???? si nu e insiropat pentru ca e un blat umed...si daca nu ma credeti puteti ”risca” sa in faceti sa vedeti cit e de divin...Va imbratisez cu drag pe toti, chiar daca unii au fost un pic ”acizi”...:* E un tort minunat, si sincer daca nu va place nu e nici o suparare..eu oricum o sa il fac iar si iar..:)

    • Fara foto

      Cristina Vintu , 10 februarie 2014

      bicarbonat de sodiu am vrut sa zic..sorry..si da e ff bine pus impreuna cu praful de copt..nu inteleg de ce va minunati asa tare..sa inteleg ca nu ati mai intilnit pina acum aceasta combinatie??...dragii mei, atunci cind in blat se pun putine ouă si folosesc ambele pentru a fii aerat...si nu e insiropat pentru ca e un blat umed de la laptele batut...si daca nu ma credeti puteti ”risca” sa vedeti cit e de divin facindu-l...va imbratisez cu drag chiar daca unii dintre voi ati fost un pic ”acizi” ca sa zic asa..oricine poate gresii.....

    • Fara foto

      Raluca Dengel , 10 februarie 2014

      ..'bicarbonat de soda'?(sa zicem ca e o gresala de scriere),folosit in acelasi timp si cu praf de copt?Ceva nu e bine!!!

    • Fara foto

      Dica Dika , 10 februarie 2014

      fara a fi insiropat??

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

34 voturi

Ingrediente

  • Blat: 1+3/4 cup făină(400gr)
  • 2cup zahăr(400gr.)
  • 3/4cup cacao(5linguri mari)
  • 1lingurițe cu virf praf de copt
  • o jumătate linguriță bicarbonat de soda
  • 1cup lapte bătut(240ml)
  • 1/2cup ulei(120ml)
  • 2 ouă mari
  • esență vanilie
  • 1cup cafea neagra firbinte(o cafea mare)
  • Crema de unt: 200gr unt la temperatura camerei
  • 500gr zahar pudră
  • 120ml lapte
  • un albus de ou
  • esență vanilie
  • zeama de la o lamaie
  • Ganache de ciocolata: 150gr ciocolata
  • 80ml smantana lichidă

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

8 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse

mirabela (Maestru bucatar)

Buna! Poti sa imi spui,te rog frumos, ce diametru avea forma de tort?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
tiramisu