autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort "Dobos"

Autor: Alex (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alex (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Ingrediente
Blatul: oua 6 buc, zahar 150 g, faina 150 g, zahar vanilat 1 plic, unt 40 g. Crema: oua 4 buc, zahar 150 g, cacao 40 g, unt 250 g. Glazura: zahar 75 g

Dificultate: Medie Timp: 1h 5 min

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma. Din aceasta compozitie se coc 7-8 foi, in tava de tort, unsa cu unt si pudrata cu faina. Crema : untul se amesteca cu zaharul, se adauga galbenusurile, unul cate unul, iar la sfarsit se pune cacaua si se omogenizeaza bine compozitia. Se umplu foile si se asaza una peste alta afara de ultima foaie, peste care se toarna zaharul, care a fost caramelizat usor, se intinde caramelul pe intreaga suprafata a foii, se traseaza cu cutitul in caramel feliile de tort si se asaza foaia peste celelalte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Dobos"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Dobos

Tort Dobos

In primul rand scoatem untul sa stea la temperatura camerei, si decupam cate sase foi rotunde,de

8 voturi    3 comentarii
3h
Torturi
Tort Dobos

Tort Dobos

Prepararea cremei: Am fiert zaharul cu 50 ml apa, apoi am lasat sa se racoreasca. Untul l-am frecat

41 voturi    22 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 5 min

1 vot

Ingrediente

  • Blatul: oua 6 buc
  • zahar 150 g
  • faina 150 g
  • zahar vanilat 1 plic
  • unt 40 g. Crema: oua 4 buc
  • zahar 150 g
  • cacao 40 g
  • unt 250 g. Glazura: zahar 75 g

Raporteaza reteta

Retete
de Alex
Placinta cu doua umpluturi

Placinta cu doua umpluturi

Fierbi carnea în apă cu sare, iar ardeii îi speli şi îi coci pe o tablă pe aragaz. După ce

0 voturi    5 comentarii
55 min
Salate de legume
Prajitura cu caise si bezea

Prajitura cu caise si bezea

Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, adaugi apa minerală lingură cu lingură,

19 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Briose cu visine

Briose cu visine

amestecam bine oule ce zaharul cu mixerul pana isi dubleaza compozitia volumul -adaugam uleiul

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici

Blatul : Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Marquise de ciocolată cu mentă