Autor:
Alex (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 25 iunie 2008
Ingrediente
Blatul: oua 6 buc, zahar 150 g, faina 150 g, zahar vanilat 1 plic, unt 40 g. Crema: oua 4 buc, zahar 150 g, cacao 40 g, unt 250 g. Glazura: zahar 75 g
Dificultate: Medie | Timp: 1h 5 min
Mod de preparare
Se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma. Din aceasta compozitie se coc 7-8 foi, in tava de tort, unsa cu unt si pudrata cu faina. Crema : untul se amesteca cu zaharul, se adauga galbenusurile, unul cate unul, iar la sfarsit se pune cacaua si se omogenizeaza bine compozitia. Se umplu foile si se asaza una peste alta afara de ultima foaie, peste care se toarna zaharul, care a fost caramelizat usor, se intinde caramelul pe intreaga suprafata a foii, se traseaza cu cutitul in caramel feliile de tort si se asaza foaia peste celelalte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Dobos"" nu uita sa-i faci un
review
Foile de Doboș:
Se separa ouale.
Gălbenusurile se mixeaza bine cu 15 linguri cu zahăr pana
Tort Doboș fără coacere (cu biscuiți), ușor de făcut și perfect pentru vara când cuptorul
1 vot
0 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate