autor:

Adela Zilahi

» » , Retete de Craciun, Torturi

Tort Dobos

Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2012

Ingrediente
Foi cu diametrul 24:, 6 oua, 6 linguri apa, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 1 praf de copt, , Foi cu diametrul 18:, 4 oua, 4 linguri apa, 4 linguri zahar, 4 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, , Crema:, 350 gr unt, 4 oua, 80 gr ciocolata amaruie, 200 gr zahar, 30 gr cacao, , Ornat:, 200 gr zahar, 1 lingura de unt, 3 bucati de biscuiti macinati/ nuca/ alune macinate

Dificultate: Medie Timp: 3h

8 voturi

Mod de preparare

In primul rand scoatem untul sa stea la temperatura camerei, si decupam cate sase foi rotunde,de hartie de copt ( 6 bucati cu diametrul 24 si 6 cu diametrul 18).
Apoi, incepem cu foile de 24, mixam albusurile cu apa si zaharul spuma, apoi adaugam praful de copt si galbenusurile. Se mixeaza in continuare, apoi se adauga pe rand faina.
Impartim compozitia , cu o lingura pe fiecare bucata de hartie de copt si intindem cu cutitul, este foarte simplu :). Apoi asezam pe dosul unei tavi si coacem in cuptorul incalzit cca 10 min, pe fiacare in parte.
Pentru foile de 18 , procedam la fel, batem albusurile cu apa si zaharul spuma, adaugam praful de copt si galbenusurile, apoi faina. Se procedeaza la fel ca si cu foile de 24 (sper ca a-ti inteles, este foarte simplu si merge ca pe banda rulanta, asa :) )
Cand sunt gata foile, pregatim crema, mixam ouale cu zaharul, pe baie de abur pana ce se ingroasa, apoi adaugam cacao si ciocolata rupta bucatele. Mixam in continuare pana ce se topeste ciocolata, apoi lasam la racit. Intre timp, mixam untul spuma, apoi adaugam pe rand crema de oua.
Pentru asamblare, pastram 1 foaie cu diametrul de 24 si unul de 18 si 2-3 linguri de crema pentru ornat iar restul foilor se unge cu crema si se suprapun. Se unge marginea tortului cu crema si se presara marginea cu biscuiti macinati (nu am mai avut nuca si era tarziu sa mai iau alune, mi-a venit ideea cand am vazut biscuitii Brigittei).
Topim zaharul cu untul, si turnam peste foile pastrate, apoi taiem cu un cutit umezit (recomand sa taieti foarte repede sa nu se intareasca zaharul, pentru ca dupa acea se zdrobeste si sa umeziti tot timpul cutitul in apa fierbinte)
Foile taiate cu diametrul 18 se aseaza deasupra tortului si se orneaza dupa imaginatie, eu am ornat dupa cum se vede in imagine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Dobos cu ursuleti

Tort Dobos cu ursuleti

Ursuletii i-am facut din compozitie de salam de biscuiti. Biscuitii i-am macinat cu cacao si nuca.

10 voturi    3 comentarii
3h
Prajituri
Tort Dobos

Tort Dobos

Prepararea cremei: Am fiert zaharul cu 50 ml apa, apoi am lasat sa se racoreasca. Untul l-am frecat

40 voturi    22 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Luminita Dobre , 09 iulie 2013

    nu inteleg ce faci see you foi de 2 dimensiuni?

  • Fara foto

    Hajnal Rozalia Dongo , 04 iulie 2013

    ESTE MINUNAT IN ORICE CLIPA AS SEVI ACEST TOTR!

  • delicious flavours

    delicious flavours (Chef de cuisine) , 19 martie 2012

    Imi place mult dobosul, iar tie ti-a iesit f bine! Felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

3h

8 voturi

Ingrediente

  • Foi cu diametrul 24:
  • 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Foi cu diametrul 18:
  • 4 oua
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 350 gr unt
  • 4 oua
  • 80 gr ciocolata amaruie
  • 200 gr zahar
  • 30 gr cacao
  • Ornat:
  • 200 gr zahar
  • 1 lingura de unt
  • 3 bucati de biscuiti macinati/ nuca/ alune macinate

Raporteaza reteta

Retete
de Adela Zilahi
Bilute Fanta

Bilute Fanta

In pimul rand fierbem o budinca din suc si praful de budinca dupa instructiuni. Cand este gata budinca,

3 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la

3 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori  cu stafide

Melcisori cu stafide

Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
delicious flavours

delicious flavours (Chef de cuisine)

Imi place mult dobosul, iar tie ti-a iesit f bine! Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Masina dulce cu capsuni si ciocolata