autor:

Fara foto

» » , Prajituri, Retete de Craciun

Tort Dobos cu ursuleti

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
* Ursuleti:, * 250 g biscuiti obisnuiti, * 350 ml lapte condensat, * 50 g unt, * 20 g cacao neagra, * 100 g nuca, , * Baza:, * 9 oua, * 225 g zahar, * 110 g faina, * 40 g amidon, * vanilie, , * Crema:, * 6 oua, * 270 g zahar, * 225 g ciocolata amaruie, * 300 g unt, , * Glazura:, * 150 g ciocolata amaruie, * 150 ml frisca lichida, * 50 g unt, , * Blanita de ciocolata:, * 100 g ciocolata amaruie, * 150 ml frisca lichida

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

10 voturi

Mod de preparare

Ursuletii i-am facut din compozitie de salam de biscuiti.

Biscuitii i-am macinat cu cacao si nuca. Am adaugat untul topit si laptele condensat. Compozitia trebuie sa fie moale, dar destul de ferma incat sa poata fi modelata.

Pentru baza tortului am facut reteta de tort Dobos a Narniei.

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si vanilia pana se albesc si devin ca o crema. Albusurile se bat spuma tare ca pentru bezea, cu un praf de sare. Se adauga la compozitia de galbenusuri si se amesteca usor, cu miscari de sus in jos, cu o lingura de lemn. Urmeaza apoi faina, amestecata cu amidonul.

Foile le-am copt intr-o tava de 25/35 cm, tapetata cu hartie de copt. Se pune cate un strat subtire de aluat, se intinde cat mai uniform si se da la cuptorul incins la 180 de grade pentru 5 minute, pana incepe sa se rumeneasca.

Crema:

Ouale se bat cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se pune vasul pe bain-marine si se fierb pana compozitia incepe sa se ingroase. Se adauga ciocolata rupta bucatele si se fierbe in continuare pana crema devine groasa si lipicioasa. Se lasa la racit, timp in care se freaca untul spuma.

In spuma de unt se adauga cate o lingura din compozitia de ciocolata racita si se omogenizeaza. Peste foile umplute cu delicioasa crema de ciocolata, am turnat o glazura de ciocolata: ciocolata se topeste impreuna cu frisca si untul, se omogenizeaza si se lasa la racit. Se toarna pe tort cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase.

Am ornat cu frisca si nuca de cocos colorata. Ursuletii i-am imbracat intr-o delicioasa blanita de ciocolata :)) Am topit ciocolata impreuna cu frisca si am lasat la racit. Dupa racirea completa, am mixat pana am obtinut o crema pufoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos cu ursuleti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Clafoutis cu visine

Clafoutis cu visine

Se spala visinele,se scot samburii si se aseaza intr-un vas yena uns cu unt. Pentru prepararea aluatului,

19 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Salata de fructe

Salata de fructe

Se curata fructele,se toaca marunt,se adauga nuca de cocos,miezul de nuca macinat mai mare,stafidele,zaharul

11 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    COMY.M. (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2013

    splendid tortul

  • Fara foto

    miha278 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

    Multumesc Liliana! Nu sunt nicidecum o maestra, mai am inca multe de invatat. Cu ursuletii am avut si eu emotii, sa nu arate ca niste mutanti :)) dar pana la urma au iesit acceptabil. Inainte de a ma apuca de tort am exersat cu plastilina. :)))

  • Fara foto

    Liliana (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Superb!!! Nu cred ca am sa reusesc sa fac o asemenea minunatie dar o data-n viata macar am sa incerc.Este o nebunie de tort.Sunt incantata si de ursuletii de pe tort. Cred ca sunteti maestri ai aceste arte...gatitul.

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

10 voturi

Ingrediente

  • * Ursuleti:
  • * 250 g biscuiti obisnuiti
  • * 350 ml lapte condensat
  • * 50 g unt
  • * 20 g cacao neagra
  • * 100 g nuca
  • * Baza:
  • * 9 oua
  • * 225 g zahar
  • * 110 g faina
  • * 40 g amidon
  • * vanilie
  • * Crema:
  • * 6 oua
  • * 270 g zahar
  • * 225 g ciocolata amaruie
  • * 300 g unt
  • * Glazura:
  • * 150 g ciocolata amaruie
  • * 150 ml frisca lichida
  • * 50 g unt
  • * Blanita de ciocolata:
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 150 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

COMY.M. (Chef de cuisine)

splendid tortul

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura 'Regina Maria'