autor:

Fara foto

» » , Prajituri, Retete de Craciun

Tort Dobos cu ursuleti

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
* Ursuleti:, * 250 g biscuiti obisnuiti, * 350 ml lapte condensat, * 50 g unt, * 20 g cacao neagra, * 100 g nuca, , * Baza:, * 9 oua, * 225 g zahar, * 110 g faina, * 40 g amidon, * vanilie, , * Crema:, * 6 oua, * 270 g zahar, * 225 g ciocolata amaruie, * 300 g unt, , * Glazura:, * 150 g ciocolata amaruie, * 150 ml frisca lichida, * 50 g unt, , * Blanita de ciocolata:, * 100 g ciocolata amaruie, * 150 ml frisca lichida

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

11 voturi

Mod de preparare

Ursuletii i-am facut din compozitie de salam de biscuiti.

Biscuitii i-am macinat cu cacao si nuca. Am adaugat untul topit si laptele condensat. Compozitia trebuie sa fie moale, dar destul de ferma incat sa poata fi modelata.

Pentru baza tortului am facut reteta de tort Dobos a Narniei.

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si vanilia pana se albesc si devin ca o crema. Albusurile se bat spuma tare ca pentru bezea, cu un praf de sare. Se adauga la compozitia de galbenusuri si se amesteca usor, cu miscari de sus in jos, cu o lingura de lemn. Urmeaza apoi faina, amestecata cu amidonul.

Foile le-am copt intr-o tava de 25/35 cm, tapetata cu hartie de copt. Se pune cate un strat subtire de aluat, se intinde cat mai uniform si se da la cuptorul incins la 180 de grade pentru 5 minute, pana incepe sa se rumeneasca.

Crema:

Ouale se bat cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se pune vasul pe bain-marine si se fierb pana compozitia incepe sa se ingroase. Se adauga ciocolata rupta bucatele si se fierbe in continuare pana crema devine groasa si lipicioasa. Se lasa la racit, timp in care se freaca untul spuma.

In spuma de unt se adauga cate o lingura din compozitia de ciocolata racita si se omogenizeaza. Peste foile umplute cu delicioasa crema de ciocolata, am turnat o glazura de ciocolata: ciocolata se topeste impreuna cu frisca si untul, se omogenizeaza si se lasa la racit. Se toarna pe tort cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase.

Am ornat cu frisca si nuca de cocos colorata. Ursuletii i-am imbracat intr-o delicioasa blanita de ciocolata :)) Am topit ciocolata impreuna cu frisca si am lasat la racit. Dupa racirea completa, am mixat pana am obtinut o crema pufoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos cu ursuleti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri cu scortisoara

Fursecuri cu scortisoara

Se freaca untul spuma cu zaharul farin apoi se adauga : mierea, scortisoara, esenta, coaja de lamaie,

7 voturi    8 comentarii
20 min
Prajituri
Pandispan cu migdale si chantilly

Pandispan cu migdale si chantilly

Incalzim cuptorul 175-180°C,separam albusurile de galbenusuri,amestecam galbenusurile cu zaharul

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    COMY.M. (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2013

    splendid tortul

  • Fara foto

    miha278 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

    Multumesc Liliana! Nu sunt nicidecum o maestra, mai am inca multe de invatat. Cu ursuletii am avut si eu emotii, sa nu arate ca niste mutanti :)) dar pana la urma au iesit acceptabil. Inainte de a ma apuca de tort am exersat cu plastilina. :)))

  • Fara foto

    Liliana (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Superb!!! Nu cred ca am sa reusesc sa fac o asemenea minunatie dar o data-n viata macar am sa incerc.Este o nebunie de tort.Sunt incantata si de ursuletii de pe tort. Cred ca sunteti maestri ai aceste arte...gatitul.

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

11 voturi

Ingrediente

  • * Ursuleti:
  • * 250 g biscuiti obisnuiti
  • * 350 ml lapte condensat
  • * 50 g unt
  • * 20 g cacao neagra
  • * 100 g nuca
  • * Baza:
  • * 9 oua
  • * 225 g zahar
  • * 110 g faina
  • * 40 g amidon
  • * vanilie
  • * Crema:
  • * 6 oua
  • * 270 g zahar
  • * 225 g ciocolata amaruie
  • * 300 g unt
  • * Glazura:
  • * 150 g ciocolata amaruie
  • * 150 ml frisca lichida
  • * 50 g unt
  • * Blanita de ciocolata:
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 150 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

56 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

COMY.M. (Chef de cuisine)

splendid tortul

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu prune