autor:

Dachman Laura

» » , , , , , Aluaturi si Foietaje, Budinci, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci, Torturi

Tort Eclair cu cappuccino si caramel

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 februarie 2010

Ingrediente
Pentru aluat Eclair, 100 ml lapte, 100 ml lichior de ciocolata, 50 ml rom, un praf de sare, 1 plic zahar vanilat Bourbon, 60 gr unt de alune de padure, 40 gr unt, 150 gr faina, cernuta, 4 oua, , Pentru pudding cu cappuccino, 1 pastaie de vanilie, 300 ml lapte, 200 ml cappuccino, 100 gr zahar brun, 6 linguri amidon alimentar, , Pentru pudding cu ciocolata, 400 ml lapte, 100 ml sherry, 100 gr zahar brun, 30 gr pudra de cacao, 6 linguri amidon alimentar, , Pentru caramel, 300 gr zahar tos, 3 linguri miere, 100 ml apa, 1 lingurita esenta de vanilie, 1 lingurita colorant alimentar rosu

Dificultate: Medie Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 220ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de copt.
Intr-o cratita, pe foc potrivit, se dau in clocot laptele, lichiorul de ciocolata, romul, sarea, zaharul si cele 2 feluri de unt.Se ia cratita de pe foc si se adauga toata faina o data.Se amesteca repede pana cand aluatul formeaza un bulgare mare si se desprinde de pe fundul vasului.Se lasa aluatul sa se raceasca.
Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare.Pe tava pregatita se formeaza din aluat 2 inimi mari.Se dau la cuptor 10 minute, se reduce temperatura cuptorului la 200ᵒC, se lasa inca 10 minute, apoi se reduce temperatura la 180ᵒC si se mai lasa inca 10 minute.
Intre timp se prepara pudding-urile.Pentru pudding-ul cu cappuccino, se pune laptele cu cappuccino intr-o cratita pe foc potrivit.Se taie pastaia de vanilie in 2, pe lungime, se rad semintele si pun in cratita cu lapte.Se lasa sa dea in clocot apoi se stinge focul si se lasa sa infuzeze 30 minute.Dupa 30 minute se scoate pastaia de vanilie si se arunca.Laptele cu cappuccino se pune din nou pe foc si se aduaga 100 gr zahar brun .Amidonul alimentar se dizolva in 100 ml apa rece apoi se toarna in cratita.Se lasa amestecul sa fiarba, amestecand, pana cand se va ingrosa precum un pudding.Se lasa pudding-ul sa se raceasca la temperatura camerei apoi se da la rece pentru a se raci complet.
Pentru pudding-ul cu ciocolata, se pune laptele cu sherry si 100 gr zahar brun intr-o cratita pe foc potrivit.Intr-un vas se amesteca pudra de cacao cu amidonul si 100 ml apa rece apoi se aduga in cratita cu lapte. Se lasa amestecul sa fiarba, amestecand, pana cand se va ingrosa precum un pudding.Se lasa pudding-ul sa se raceasca la temperatura camerei apoi se da la rece pentru a se raci complet.
Pentru caramel, se topeste zaharul cu mierea si apa si se lasa pe foc pana cand capata culoarea caramelului.Apoi se ia cratita de pe foc si se adauga vanilia si colorantul.
Pentru asamblare, se pune o inima pe farfurie se unge cu pudding de ciocolata, apoi cu pudding cu cappuccino iar apoi din nou cu cel cu ciocolata si se acopera cu cealata inima.Se toarna siropul caramel peste intreg tortul (daca s-a intarit se pune din nou pe foc pana cand devine lichid) apoi se lasa cateva minute pana cand se va intari.Tortul se decoreaza apoi dupa fantezia fiecaruia.

http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Eclair cu cappuccino si caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Prajitura crocanta cu mure

Prajitura crocanta cu mure

1. Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Aseaza o foaie de placinta pe suprafata de lucru.Unge foaia cu

0 voturi    4 comentarii
20 min
Torturi
Tort pentru Andreea

Tort pentru Andreea

Mod de preparare blat: Amestecam migdalele cu 70 g zahar pudra si cacao. Separat batem albusurile

1 vot    0 comentarii
8h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    delicios !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Mama ta cred ca a fost foarte mandra de fiica ei!Cred ca nici nu mai apuca sa mai puna mana pe ceva in bucatarie... Un tort foarte frumos!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Doamne ca mandra este mama ta,pentru toate bunatatile pe care le faci.Felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Felicitari! Ce bine arata!!! Ce bun este!!! De fapt a fost

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Felicitari din toate punctele de vedere....

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Pentru mami faci ce-i mai bun si din toata inima.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      O inimioara dulce pentru o mamica dulce. Felicitari. Pentru o mama nu este mai mare si mai de pret cadou ca si iubirea ce o demonstreaza copilul sau. O sa-mi dai dreptate cand o sa fi si tu mamica. Felicitari si tine-o tot asa.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Foarte frumos gest din parta ta sa-i faci mamei asa un tort deosebit! Felicitari!

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      fain! ce putea fi mai bun pentru mama??!!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Frumoasa inimioara si gustoasa cred.....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat Eclair
  • 100 ml lapte
  • 100 ml lichior de ciocolata
  • 50 ml rom
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 60 gr unt de alune de padure
  • 40 gr unt
  • 150 gr faina
  • cernuta
  • 4 oua
  • Pentru pudding cu cappuccino
  • 1 pastaie de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 200 ml cappuccino
  • 100 gr zahar brun
  • 6 linguri amidon alimentar
  • Pentru pudding cu ciocolata
  • 400 ml lapte
  • 100 ml sherry
  • 100 gr zahar brun
  • 30 gr pudra de cacao
  • 6 linguri amidon alimentar
  • Pentru caramel
  • 300 gr zahar tos
  • 3 linguri miere
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita colorant alimentar rosu

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

delicios !

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
TORT FANTEZIE-TABLA SE SAH