autor:

Fara foto

» » Torturi

tort economic.

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Ingrediente
Ingrediente, Ingrediente: 3 oua (galbenusurile si albusurile separate),, 3/4 ceasca zahar tos fin,, 1 ceasca faina, amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt,, 4 linguri apa fierbinte,, 1/2 ceasca gem (de capsuni sau alte fructe),, 300 ml frisca batuta,, 2 linguri zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare
Se-ncinge cuptorul la 180gr.. Se ung si se infaineaza doua forme rotunde (diametrul: 20 cm) si se bat albusurile cu zaharul pana ce se obtine o spuma groasa si lucioasa.
Se incorporeaza in spuma cele 3 galbenusuri batute, pe urma faina si la sfarsit apa.
Se intinde aluatul in cele 2 forme si se coace 20-25 de minute pana ce, atins cu degetul, se simte elastic.
Se scot ambele blaturi din forme, se lasa sa se raceasca, se unge fiecare blat cu gem si frisca, se aseaza unul peste altul si se presara suprafata cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "tort economic." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tortul Mari cu visine

Tortul Mari cu visine

Se face un blat obisnuit din ingredientele mentionate:albusurile batute spuama tare cu zaharul,la

6 voturi    2 comentarii
2h
Torturi
Tort cu visine si crema de iaurt.

Tort cu visine si crema de iaurt.

Crema de iaurt: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime,

19 voturi    8 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Ingrediente: 3 oua (galbenusurile si albusurile separate),
  • 3/4 ceasca zahar tos fin,
  • 1 ceasca faina
  • amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt,
  • 4 linguri apa fierbinte,
  • 1/2 ceasca gem (de capsuni sau alte fructe),
  • 300 ml frisca batuta,
  • 2 linguri zahar pudra.

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort divin