autor:

Fara foto

» » Torturi

tort economic.

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Ingrediente
Ingrediente, Ingrediente: 3 oua (galbenusurile si albusurile separate),, 3/4 ceasca zahar tos fin,, 1 ceasca faina, amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt,, 4 linguri apa fierbinte,, 1/2 ceasca gem (de capsuni sau alte fructe),, 300 ml frisca batuta,, 2 linguri zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare
Se-ncinge cuptorul la 180gr.. Se ung si se infaineaza doua forme rotunde (diametrul: 20 cm) si se bat albusurile cu zaharul pana ce se obtine o spuma groasa si lucioasa.
Se incorporeaza in spuma cele 3 galbenusuri batute, pe urma faina si la sfarsit apa.
Se intinde aluatul in cele 2 forme si se coace 20-25 de minute pana ce, atins cu degetul, se simte elastic.
Se scot ambele blaturi din forme, se lasa sa se raceasca, se unge fiecare blat cu gem si frisca, se aseaza unul peste altul si se presara suprafata cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "tort economic." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu fructe si ciocolata

Tort cu fructe si ciocolata

Desigur ca cine gateste cu aparatul foto atarnat de gat cunoaste importanta luminii naturale si experimenteaza,

10 voturi    13 comentarii
2h
Torturi
Tort cu piersici

Tort cu piersici

Blatul - mixam oulae cu zaharul, zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul. Faina o amestecam cu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Ingrediente: 3 oua (galbenusurile si albusurile separate),
  • 3/4 ceasca zahar tos fin,
  • 1 ceasca faina
  • amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt,
  • 4 linguri apa fierbinte,
  • 1/2 ceasca gem (de capsuni sau alte fructe),
  • 300 ml frisca batuta,
  • 2 linguri zahar pudra.

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tortulet cu capsuni