Tort Ecran

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • -11 albusuri
  • -11 linguri faina
  • -5 galbenusuri
  • -15 linguri zahar
  • -2 linguri nuca macinata
  • -1 praf de copt
  • Crema
  • -6 galbenusuri
  • -2 oua intregi
  • -15 linguri zahar
  • -1 lingura lapte
  • -2 linguri lapte
  • -2 linguri cacao
  • -2 linguri zahar
  • -300g unt

Mod de preparare

Blat

Se bat albusurile spuma,apoi se adauga zaharul si galbenusurile,iar la final se adauga faina in ploaie.

Se toarna 1/2 din compozitie si se coc 2 foi din ea(subtiri).Compozitia de 1/2 ramasa se amesteca cu cacao si cu 2 linguri de nuci macinate si se coace toata ca un blat.

Crema

Se fierb pe foc cele 6 galbenusuri,2 oua intregi,15 linguri zahar si 1 lingura lapte,apoi crema se da la rece.Separat se fierb 2 linguri zahar cu 2 linguri de cacao si 2 de lapte.300g unt se freaca cu crema galbena,apoi cu cea maro.

Foile si blatul se insiropeaza.Atentie sa se insiropeze pe ambele parti.Se incarca foile cu crema si se asambleaza tortul.Se orneaza dupa placul fiecaruia.

Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise