Blat
Se bat albusurile spuma,apoi se adauga zaharul si galbenusurile,iar la final se adauga faina in ploaie.
Se toarna 1/2 din compozitie si se coc 2 foi din ea(subtiri).Compozitia de 1/2 ramasa se amesteca cu cacao si cu 2 linguri de nuci macinate si se coace toata ca un blat.
Crema
Se fierb pe foc cele 6 galbenusuri,2 oua intregi,15 linguri zahar si 1 lingura lapte,apoi crema se da la rece.Separat se fierb 2 linguri zahar cu 2 linguri de cacao si 2 de lapte.300g unt se freaca cu crema galbena,apoi cu cea maro.
Foile si blatul se insiropeaza.Atentie sa se insiropeze pe ambele parti.Se incarca foile cu crema si se asambleaza tortul.Se orneaza dupa placul fiecaruia.
Pofta buna!!

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...
Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii