autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Ecran

Autor: florentina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: florentina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 mai 2010

Ingrediente
Blat, -11 albusuri, -11 linguri faina, -5 galbenusuri, -15 linguri zahar, -2 linguri nuca macinata, -1 praf de copt, , Crema, -6 galbenusuri, -2 oua intregi, -15 linguri zahar, -1 lingura lapte, -2 linguri lapte, -2 linguri cacao, -2 linguri zahar, -300g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Blat
Se bat albusurile spuma,apoi se adauga zaharul si galbenusurile,iar la final se adauga faina in ploaie.
Se toarna 1/2 din compozitie si se coc 2 foi din ea(subtiri).Compozitia de 1/2 ramasa se amesteca cu cacao si cu 2 linguri de nuci macinate si se coace toata ca un blat.

Crema
Se fierb pe foc cele 6 galbenusuri,2 oua intregi,15 linguri zahar si 1 lingura lapte,apoi crema se da la rece.Separat se fierb 2 linguri zahar cu 2 linguri de cacao si 2 de lapte.300g unt se freaca cu crema galbena,apoi cu cea maro.
Foile si blatul se insiropeaza.Atentie sa se insiropeze pe ambele parti.Se incarca foile cu crema si se asambleaza tortul.Se orneaza dupa placul fiecaruia.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ecran" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort  « Valentine’s Day » cu crema trufe de ciocolata

Tort « Valentine’s Day » cu crema trufe de ciocolata

Blatul : se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma pana la consistenta pentru

6 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort divin

Tort divin

Ulala...ce bunatate de tort..divin..e putin spus..credeti-mă pe cuvint...dar să trecem la prajiturit... Pentru

34 voturi    21 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • -11 albusuri
  • -11 linguri faina
  • -5 galbenusuri
  • -15 linguri zahar
  • -2 linguri nuca macinata
  • -1 praf de copt
  • Crema
  • -6 galbenusuri
  • -2 oua intregi
  • -15 linguri zahar
  • -1 lingura lapte
  • -2 linguri lapte
  • -2 linguri cacao
  • -2 linguri zahar
  • -300g unt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort de mere cu crema de zahar ars