autor:

andraconstantinescu

» » , Aluaturi si Foietaje, Torturi

Tort Egiptean

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 martie 2016

Ingrediente
Ingrediente pentru o foaie (se fac 3 foi):, doua albusuri, un praf de sare, doua linguri zahar, o lingura cu varf si una rasa de faina, 40 g nuca macinata., Crema de vanilie:, un plic budinca de vanilie, 500 ml lapte, 6 galbenusuri, 6 linguri zahar, esenta de vanilie, 150 g unt moale., Crema de frisca si nuci caramelizate:, 300 ml frisca lichida (tinuta la frigider), 150 g nuca macinata, 7 linguri zahar., Decor:, 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider), 150 g nuca macinata., Este necesara o forma detasabila de tort cu diametrul de 26 cm.

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

Pregatirea folior:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se bat albusurile cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga faina si se incorporeaza incet cu o spatula de silicon, apoi se incorporeaza si nucile macinate. Compozitia se pune in forma detasabila de tort tapetata cu hartie de copt. Se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se desface forma detasabila si se ia foaia cu tot cu hartia de copt, lasandu-se sa se raceasca.

Se prepara si celelalte doua foi dupa aceiasi pasi.

Pregatirea cremei de vanilie:

Intr-un castron se pun praful de budinca de vanilie, 4 linguri de lapte, galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie si se amesteca. Restul de lapte se pune la fiert si cand este aproape de clocotire se adauga compozitia din castron. Se mai pune la fiert la foc mic, mestecand continuu pana cand se ingroasa. Se lasa sa se raceasca complet. Dupa aceea, crema se mixeaza cu untul moale, adaugand putin cate putin.

Pregatirea cremei de frisca si nuci caramelizate:

Zaharul se caramelizeaza, apoi nucile macinate se pun peste el si se amesteca. Nucile caramelizate se pun la racit pe o hartie de copt. Dupa ce s-au racit, se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc.

Se bate frisca si se amesteca cu nucile caramelizate maruntite.

Asamblare:

In forma detasabila de tort se pune o foaie, desprinzand-o usor de hartia de copt. Se adauga crema de vanilie, apoi crema de frisca si nuci caramelizate. Se continua cu foaie + crema de vanilie + crema de frisca si nuci caramelizate + foaie + crema de vanilie + crema de frisca si nuci caramelizate. Tortul se introduce la frigider pentru 2-3 ore pentru a se aseza bine.

Dupa trecerea acestui interval de timp, se bate frisca, se scoate tortul din frigider si cu ajutorul unu cutit se desprinde de peretii formei, apoi aceasta se poate deschide. Tortul se pune cu tot cu tava de la forma detasabila pe un platou mare. Cu ajutorul unui cutit se uniformizeaza crema de pe tort, apoi se imbraca tot intr-u strat subtire de frisca. Se "arunca" nuci macinate pe el, iar la final se orneaza cu frisca deasupra, cu ajutorul unui posh. Se baga din nou la frigider pentru 20-30 de minute, dupa care se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort egiptean (reteta preluata de pe blogul Amaliei)

Tort egiptean (reteta preluata de pe blogul Amaliei)

Am pregatit intai foile: am batut albusurile spuma, am pus zaharul si am batut pana s-a topit acesta

15 voturi    14 comentarii
2h
Torturi
Tort cu ciocolata si caramel

Tort cu ciocolata si caramel

Topim ciocolata si untul la bain marie sau microunde. Adaugam zaharul si amestecam bine. Adaugam

3 voturi    1 comentariu
50 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru o foaie (se fac 3 foi):
  • doua albusuri
  • un praf de sare
  • doua linguri zahar
  • o lingura cu varf si una rasa de faina
  • 40 g nuca macinata.
  • Crema de vanilie:
  • un plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 150 g unt moale.
  • Crema de frisca si nuci caramelizate:
  • 300 ml frisca lichida (tinuta la frigider)
  • 150 g nuca macinata
  • 7 linguri zahar.
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida (tinuta la frigider)
  • 150 g nuca macinata.
  • Este necesara o forma detasabila de tort cu diametrul de 26 cm.

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

9 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Prajitura cu mere si nuci, de post

Prajitura cu mere si nuci, de post

Dupa ce merele au fost curatate de coaja, cotor si seminte, spalate si rase, iar nucile sparte, curatate

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort meringue cu ciocolata si capsune