autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT ELIZA

Autor: ELIZA ENESCU (Bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ELIZA ENESCU (Bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 noiembrie 2005

Ingrediente
100g cacao, 400 g zahar pudra, 1 lingura faina, 100 ml apa, 8 oua, 350g unt, 1 esenta rom, putin coniac.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

22 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se amesteca cacao, zahar, apa si se pun la foc mic. Compozitia se amesteca bine pana cand fierbe, apoi se da cratita la o parte si se amesteca pana cand se raceste, iar atunci se adauga cele 8 galbenusuri, unul cate unul.
Blat: se opreste mai mult de jumatate din compozitie (cam trei sferturi) si se amesteca cu 4 albusuri batute spuma, apoi se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se baga in cuptorul bine incins, pentru circa 15 minute.
Crema: restul de compozitie se amesteca cu untul bine frecat si cu ultimele 4 albusuri batute si ele spuma. Se poate adauga o esenta rom si un capacel de coniac.
Tortul se poate imbraca in frisca. Nu este un tort inalt, in schimb este extrem de concentrat.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT ELIZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Torta de nuca cu crema

Torta de nuca cu crema

Cu mixerul sau cu telul batem albusurile bine si adaugam zaharul pana devine o spuma tare. Adaugam

4 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Torturi
Tort Vasile

Tort Vasile

Pentru onomastica tatalui meu am pregătit un tort cu nucă, cremă de unt şi cremă de ciocolată,

1 vot    2 comentarii
3h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

22 voturi

Ingrediente

  • 100g cacao
  • 400 g zahar pudra
  • 1 lingura faina
  • 100 ml apa
  • 8 oua
  • 350g unt
  • 1 esenta rom
  • putin coniac.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Lory