autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT ELIZA

Autor: ELIZA ENESCU (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ELIZA ENESCU (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 noiembrie 2005

Ingrediente
100g cacao, 400 g zahar pudra, 1 lingura faina, 100 ml apa, 8 oua, 350g unt, 1 esenta rom, putin coniac.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

22 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se amesteca cacao, zahar, apa si se pun la foc mic. Compozitia se amesteca bine pana cand fierbe, apoi se da cratita la o parte si se amesteca pana cand se raceste, iar atunci se adauga cele 8 galbenusuri, unul cate unul.
Blat: se opreste mai mult de jumatate din compozitie (cam trei sferturi) si se amesteca cu 4 albusuri batute spuma, apoi se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se baga in cuptorul bine incins, pentru circa 15 minute.
Crema: restul de compozitie se amesteca cu untul bine frecat si cu ultimele 4 albusuri batute si ele spuma. Se poate adauga o esenta rom si un capacel de coniac.
Tortul se poate imbraca in frisca. Nu este un tort inalt, in schimb este extrem de concentrat.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT ELIZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tartã bezea cu cremã de lamâie - Tarte de limão merengada

Tartã bezea cu cremã de lamâie - Tarte de limão merengada

1) Am folosit aluat de tarte din comert, deci l-am lãsat la descongelat, între timp am preparat

5 voturi    4 comentarii
45 min
Torturi
Bavarese cu crema de capsuni

Bavarese cu crema de capsuni

Blatul: -mixam albusurile cu zaharul fin pana devin o compozitie matasoasa si dura; -separat mixam

2 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

22 voturi

Ingrediente

  • 100g cacao
  • 400 g zahar pudra
  • 1 lingura faina
  • 100 ml apa
  • 8 oua
  • 350g unt
  • 1 esenta rom
  • putin coniac.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort ALEX