autor:

» » Torturi

TORT ELIZA

Autor: ELIZA ENESCU (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ELIZA ENESCU (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 noiembrie 2005

Ingrediente
100g cacao, 400 g zahar pudra, 1 lingura faina, 100 ml apa, 8 oua, 350g unt, 1 esenta rom, putin coniac.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

22 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se amesteca cacao, zahar, apa si se pun la foc mic. Compozitia se amesteca bine pana cand fierbe, apoi se da cratita la o parte si se amesteca pana cand se raceste, iar atunci se adauga cele 8 galbenusuri, unul cate unul.
Blat: se opreste mai mult de jumatate din compozitie (cam trei sferturi) si se amesteca cu 4 albusuri batute spuma, apoi se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se baga in cuptorul bine incins, pentru circa 15 minute.
Crema: restul de compozitie se amesteca cu untul bine frecat si cu ultimele 4 albusuri batute si ele spuma. Se poate adauga o esenta rom si un capacel de coniac.
Tortul se poate imbraca in frisca. Nu este un tort inalt, in schimb este extrem de concentrat.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT ELIZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

22 voturi

Ingrediente

  • 100g cacao
  • 400 g zahar pudra
  • 1 lingura faina
  • 100 ml apa
  • 8 oua
  • 350g unt
  • 1 esenta rom
  • putin coniac.

Raporteaza reteta

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort de morcovi cu nuca