autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT ELIZA

Autor: ELIZA ENESCU (Bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ELIZA ENESCU (Bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 noiembrie 2005

Ingrediente
100g cacao, 400 g zahar pudra, 1 lingura faina, 100 ml apa, 8 oua, 350g unt, 1 esenta rom, putin coniac.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

22 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se amesteca cacao, zahar, apa si se pun la foc mic. Compozitia se amesteca bine pana cand fierbe, apoi se da cratita la o parte si se amesteca pana cand se raceste, iar atunci se adauga cele 8 galbenusuri, unul cate unul.
Blat: se opreste mai mult de jumatate din compozitie (cam trei sferturi) si se amesteca cu 4 albusuri batute spuma, apoi se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se baga in cuptorul bine incins, pentru circa 15 minute.
Crema: restul de compozitie se amesteca cu untul bine frecat si cu ultimele 4 albusuri batute si ele spuma. Se poate adauga o esenta rom si un capacel de coniac.
Tortul se poate imbraca in frisca. Nu este un tort inalt, in schimb este extrem de concentrat.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT ELIZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de cacao

Tort cu crema de cacao

1. Aluatul: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Treptat se adauga zaharul si se mixeaza

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Torturi
Tort cremos cu fructe

Tort cremos cu fructe

Se curăţă ananasul şi se taie cuburi. Gelatina se dizolvă în 100 ml apă. Se separă gălbenuşurile

0 voturi    3 comentarii
20 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

22 voturi

Ingrediente

  • 100g cacao
  • 400 g zahar pudra
  • 1 lingura faina
  • 100 ml apa
  • 8 oua
  • 350g unt
  • 1 esenta rom
  • putin coniac.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania