autor:

» » Torturi

Tort Esterel

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 lingura drojdie uscata, , 150 g unt topit, , grasime si faina pentru forma, , 4 oua, , 225 g zahar, , 225 g faina, , 1 priza sare, , 8 linguri gem de portocale sau caise, , 250 g ciocolata amaruie taiata bucatele, , 1 lingura lichior de portocale sau caise., Pentru sirop: 100 g zahar, , 3 linguri lichior.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 200gr.. Se pun intr-un bol 4 linguri cu apa calduta, se presara drojdia, se acopera si se lasa sa stea 6 minute la cald, dupa care se amesteca cu o lingura ca sa se dizolve.
Se unge o forma de savarina (diametrul: 20 cm) si se infaineaza.
Se freaca spuma ouale cu zaharul, se adauga faina, sarea, untul si drojdia, se amesteca bine, se toarna aluatul in forma si se coace 10 minute in cuptorul incins.
Se reduce temperatura la 180gr. si se mai da 25 de minute la cuptor sa se rumeneasca, dupa care se rastoarna pe un grilaj si se lasa sa se raceasca.
Intre timp, se topeste zaharul - la foc mic - in 250 ml apa si apoi se fierbe (circa 10 minute) pana ce se ingroasa ca un sirop. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se incorporeaza lichiorul.
Se taie tortul in doua (pe lat), se imbiba ambele jumatati cu sirop (punandu-se 6 linguri deoparte), se ung cu gem si se aseaza, din nou, una peste alta.
Se topeste ciocolata pe baie de apa, se amesteca cu restul de sirop (6 linguri) si de lichior si se unge tortul cu glazura astfel preparata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Esterel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 lingura drojdie uscata
  • 150 g unt topit
  • grasime si faina pentru forma
  • 4 oua
  • 225 g zahar
  • 225 g faina
  • 1 priza sare
  • 8 linguri gem de portocale sau caise
  • 250 g ciocolata amaruie taiata bucatele
  • 1 lingura lichior de portocale sau caise.
  • Pentru sirop: 100 g zahar
  • 3 linguri lichior.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu Fructe de Padure