Se-ncinge cuptorul la 200gr.. Se pun intr-un bol 4 linguri cu apa calduta, se presara drojdia, se acopera si se lasa sa stea 6 minute la cald, dupa care se amesteca cu o lingura ca sa se dizolve.
Se unge o forma de savarina (diametrul: 20 cm) si se infaineaza.
Se freaca spuma ouale cu zaharul, se adauga faina, sarea, untul si drojdia, se amesteca bine, se toarna aluatul in forma si se coace 10 minute in cuptorul incins.
Se reduce temperatura la 180gr. si se mai da 25 de minute la cuptor sa se rumeneasca, dupa care se rastoarna pe un grilaj si se lasa sa se raceasca.
Intre timp, se topeste zaharul - la foc mic - in 250 ml apa si apoi se fierbe (circa 10 minute) pana ce se ingroasa ca un sirop. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se incorporeaza lichiorul.
Se taie tortul in doua (pe lat), se imbiba ambele jumatati cu sirop (punandu-se 6 linguri deoparte), se ung cu gem si se aseaza, din nou, una peste alta.
Se topeste ciocolata pe baie de apa, se amesteca cu restul de sirop (6 linguri) si de lichior si se unge tortul cu glazura astfel preparata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii