autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Esterel

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 lingura drojdie uscata, , 150 g unt topit, , grasime si faina pentru forma, , 4 oua, , 225 g zahar, , 225 g faina, , 1 priza sare, , 8 linguri gem de portocale sau caise, , 250 g ciocolata amaruie taiata bucatele, , 1 lingura lichior de portocale sau caise., Pentru sirop: 100 g zahar, , 3 linguri lichior.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 200gr.. Se pun intr-un bol 4 linguri cu apa calduta, se presara drojdia, se acopera si se lasa sa stea 6 minute la cald, dupa care se amesteca cu o lingura ca sa se dizolve.
Se unge o forma de savarina (diametrul: 20 cm) si se infaineaza.
Se freaca spuma ouale cu zaharul, se adauga faina, sarea, untul si drojdia, se amesteca bine, se toarna aluatul in forma si se coace 10 minute in cuptorul incins.
Se reduce temperatura la 180gr. si se mai da 25 de minute la cuptor sa se rumeneasca, dupa care se rastoarna pe un grilaj si se lasa sa se raceasca.
Intre timp, se topeste zaharul - la foc mic - in 250 ml apa si apoi se fierbe (circa 10 minute) pana ce se ingroasa ca un sirop. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se incorporeaza lichiorul.
Se taie tortul in doua (pe lat), se imbiba ambele jumatati cu sirop (punandu-se 6 linguri deoparte), se ung cu gem si se aseaza, din nou, una peste alta.
Se topeste ciocolata pe baie de apa, se amesteca cu restul de sirop (6 linguri) si de lichior si se unge tortul cu glazura astfel preparata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Esterel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de piscoturi cu cappuccino

Tort de piscoturi cu cappuccino

Pregatim mai intai budinca dupa instructiunile de pe ambalaj dar cu catitatile de lapte si zahar

3 voturi    2 comentarii
2h
Torturi
Tort cuib de oua

Tort cuib de oua

Preîncălziţi cuptorul la 180 de grade. Într-o formă de copt rotundă (23 de cm) se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 lingura drojdie uscata
  • 150 g unt topit
  • grasime si faina pentru forma
  • 4 oua
  • 225 g zahar
  • 225 g faina
  • 1 priza sare
  • 8 linguri gem de portocale sau caise
  • 250 g ciocolata amaruie taiata bucatele
  • 1 lingura lichior de portocale sau caise.
  • Pentru sirop: 100 g zahar
  • 3 linguri lichior.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu două blaturi