autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort Exotic

Autor: valentyna (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentyna (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 29 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru crema:, 500 ml lapte, 3 oua, 500 gr zahar, 3 plicuri de gelatina(30 gr), 500ml frisca lichida, Pentru blat:, 6 oua, 6 linguri faina, 6 linguri zahar, Pt. ornare:, feli de portocale, feli de kiwi

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

11 voturi

Mod de preparare

Preparare crema:
Se pune la fiert laptele inpreuna cu galbenusurile de la oua ,zaharul vanilinat,zaharul si gelatina (gelatina se dizolva in apa calduta inainte),crema se fierbe 10-15 si se amesteca continuu cand e gata se pune la racit.
Albusurile de la oua se bat spuma si frisca la fel si se amesteca cu crema fiarta si racita.
Preparare blat:
Se bat albusele spuma si dupa ce sau batut se adauga faina,zaharul si galbenusele.Se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina compozitia si se da la cuptor pana ce se coace blatu.Cand e gata se scoate din tava si se taie pe din doua sa avem doua blaturi
Ornare tort:
Intr-o oala rotunda punem o punga mai mare sa acopere toata oala si aranjam feliile de portocala si kiwi uniform apoi turnam jumatate din crema rezultata peste punem un blat apoi cealalta jumatate de crema si ultimul blat si lasam asa pana a doua zi.A doua zi intoarcem oala pe un platou si luam punga de deasupra.POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Exotic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu piersici si crema de lapte

Tort cu piersici si crema de lapte

Pentru blat batem ouale cu apa calda timp de 1 minut,adaugam zaharul si la urma faina amestecata

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort inteligent cu jeleu de fructe

Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din

1 vot    0 comentarii
50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ioana.3 , 19 octombrie 2013

    gelatina nu se fierbe,se adauga la sfarsit...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Arată foarte bine! Foarte gustos!

  • Fara foto

    Valentyna , 30 ianuarie 2010

    Gelatina se adauga la fiert inpreuna cu crema dar mai intai trebuie dizolvata in apa calduta si se incheaga tortu garantez 100Eu l-am facut si vedeti poza

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Felicitari!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      i de la mine un 10 cu felicitari,super...

    • Fara foto

      cristina , 29 ianuarie 2010

      nu cred ca gelatina se pune la fiert impreuna cu laptele si galbenusurile, pentru ca nu se incheaga crema

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Tare apetisant!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 500 gr zahar
  • 3 plicuri de gelatina(30 gr)
  • 500ml frisca lichida
  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • Pt. ornare:
  • feli de portocale
  • feli de kiwi

Raporteaza reteta

ioana.3

gelatina nu se fierbe,se adauga la sfarsit...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu bavareza de zmeura galbena si jeleu de hibiscus