autor:

NADIA MARIA

» » Torturi

Tort Fanta

Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru blat:, -5 oua, -2 linguri de ulei, -2 linguri cacao, -4 linguri faina, -7 linguri zahar, -bicarbonat stins cu lamaie, , Pentu crema:, -1/2 kg brinza de vaci, -1 pachet de unt, -zahar praf dupa gust, -zahar vanilinat, , Pentru glazura:, - 500 ml suc de portocale (tip Fanta), - 4 linguri zahar, - 2 plicuri budinca de vainilie, - putina frisca pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput se face un blat : 5 albuse batute spuma ,se adauga cele 5 galbenuse amestecate bine cu 2 linguri de ulei ,7 linguri de zahar,2 linguri de cacao si bicarbonatul stins cu suc de lamaie,la urma se adauga faina amestecind incet.Se pregateste tava de tort unsa si tapetata cu faina ,se introduc la cuptor cca. 15-20 minute la 180ºC.( Eu nu am tava de tort dar sunt foarte inventiva si am folosit un capac vechi de oala.Mi-a iesit foarte bine)
Se scoate si se lasa sa se raceasca, intre timp preparam crema:untul facut spuma ,se adauga branza de vaci treptat si zahar praf dupa gust.
Pentru a iesi frumos tortul va recomand inaite de a pune crema peste blat sa fabricati o forma din carton . Taiati o fisie de carton de 4-5 cm si de lungime cit sa se poata infasura blatul.Montati cartonul si puneti crema peste blat, nivelando bine.Peste crema se pune galazura ce se face dupa instructiunile de pe plicul de budinca doar ca se foloseste Fanta in loc de lapte. Se lasa sa se raceasca si se demonteaza cartonul. La final se orneaza cu frisca .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Fanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Fanta

Tort Fanta

Pentru blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, zaharul vanilat si sarea, adaugam

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort Saint Honore

Tort Saint Honore

Mai intai vom pregati aluatul nisipos. Il lasam la odihna si vom pregati aluatul pentru eclere. Intr-un

15 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Luminita Sandulescu , 28 decembrie 2013

    hmm, super racoritor ..........

  • Mathe_Karoly

    Mathe_Karoly (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2013

    felicitari

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

    Arata super !

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Multumesc Carmen. Budinca se prepara exact ca si cum ai face-o cu lapte, atata ca se pune "Fanta" in loc de lapte, si se intareste exact ca si orice budinca.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Foarte interesant,budinca facuta cu fanta ca sa iasa aceasta culoare frumoasa,o idee excelenta.Sigur am sa incerc.O singura intrebare as avea,atunci cand pui budinca la fiert cu fanta,se leaga?Tare imi place cum arata pe deasupra tortului.Ai votul meu.FELICITARI.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Foarte frumos tort! Şi ai fost ingenioasă cu capacul. Până acum vreo doi ani nici eu nu aveam o formă specială pentru blat şi foloseam o cratită întinsă de 3l.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      vai da bine ti-a mai iesit draga.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Am preparat si eu sub forma de prajitura cu fanta, E delicioasa si foarte aspectoasa!

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      foarte frumos e tortul tau! felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      FOARTE APETISANT

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -5 oua
  • -2 linguri de ulei
  • -2 linguri cacao
  • -4 linguri faina
  • -7 linguri zahar
  • -bicarbonat stins cu lamaie
  • Pentu crema:
  • -1/2 kg brinza de vaci
  • -1 pachet de unt
  • -zahar praf dupa gust
  • -zahar vanilinat
  • Pentru glazura:
  • - 500 ml suc de portocale (tip Fanta)
  • - 4 linguri zahar
  • - 2 plicuri budinca de vainilie
  • - putina frisca pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de NADIA MARIA
cotlet umplut

cotlet umplut

Cotletul se despica longitudinal pe mijloc(fara a ajunge sa-l taiati de tot),pe urma ambele jumatati

5 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Cu foaia de foietaj se foreaza tava (dreptunghiulara sau rotunda)baza si peretii. Se acopera bine

5 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Laptele se amesteca cu 75 g zahar si se pune la incalzit. Cind este cald se amesteca cu 3 linguri

9 voturi    7 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Mathe_Karoly (Chef de cuisine)

felicitari

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort de cafea (insiropat cu visinata)