Tort Fanta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort Fanta

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -5 oua
  • -2 linguri de ulei
  • -2 linguri cacao
  • -4 linguri faina
  • -7 linguri zahar
  • -bicarbonat stins cu lamaie
  • Pentu crema:
  • -1/2 kg brinza de vaci
  • -1 pachet de unt
  • -zahar praf dupa gust
  • -zahar vanilinat
  • Pentru glazura:
  • - 500 ml suc de portocale (tip Fanta)
  • - 4 linguri zahar
  • - 2 plicuri budinca de vainilie
  • - putina frisca pentru ornat

Mod de preparare

Pentru inceput se face un blat : 5 albuse batute spuma ,se adauga cele 5 galbenuse amestecate bine cu 2 linguri de ulei ,7 linguri de zahar,2 linguri de cacao si bicarbonatul stins cu suc de lamaie,la urma se adauga faina amestecind incet.Se pregateste tava de tort unsa si tapetata cu faina ,se introduc la cuptor cca. 15-20 minute la 180ºC.( Eu nu am tava de tort dar sunt foarte inventiva si am folosit un capac vechi de oala.Mi-a iesit foarte bine)

Se scoate si se lasa sa se raceasca, intre timp preparam crema:untul facut spuma ,se adauga branza de vaci treptat si zahar praf dupa gust.

Pentru a iesi frumos tortul va recomand inaite de a pune crema peste blat sa fabricati o forma din carton . Taiati o fisie de carton de 4-5 cm si de lungime cit sa se poata infasura blatul.Montati cartonul si puneti crema peste blat, nivelando bine.Peste crema se pune galazura ce se face dupa instructiunile de pe plicul de budinca doar ca se foloseste Fanta in loc de lapte. Se lasa sa se raceasca si se demonteaza cartonul. La final se orneaza cu frisca .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise