autor:

adelyne

» » Torturi

Tort fantezie de fructe

Autor: adelyne (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelyne (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2011

Ingrediente
Blat:, 5 oua, 150 gr zahar,1 plic zahar vanilinat,130 gr.faina, 50 gr.cacao,razatura de la o lamaie sau portocala, plus un pic de esenta de rom..eu pun cam doua picaturi. Eu reteta asta o fac de cand am descoperit bloggul Laurei Adamache,dar cu mici improvizatii de ale mele:), Crema:, 150 gr zahar, 3 galbenusuri, 350 ml lapte, pachet jumate de gelatina,o lingurita coaja rasa de portocala,250ml frisca sau smantana pentru frisca, aproximativ 50 ml suc de ananas, 80 gr stafide inmuiate in rom,ananas din compot., Sirop pt blat:, 80 gr zahar,100 ml apa sau sucul de la o portocala,1 zahar vanilinat,coaja rasa de la o portocala sau lamaie., Pentru decor:, 250 ml frisca, kiwi,capsuni,piersici ,ciocolata neagra.

Dificultate: Medie Timp: 1h 25 min

1 vot

Mod de preparare

Ouale se mixeaza impreuna cam 10 minute pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilinat.Mai mixam inca 10 minute pana isi tripleaza volumul, apoi incet adaugam faina si cacaoa date prin sita dinainte.

Se baga in cuptorul incalzit in prealabil, pentru 30-35 minute la 180 grade C. Nu deschidem usa cuptorului in primele 20 minute deloc.

Preparare crema:

Se amesteca zaharul cu galbenusurile foarte bine,se adauga 350 ml lapte si se pun la fiert la foc mic, amestecand continuu,cand e aproape de dat in clocot se adauga gelatina inmuiata in prealabil in 3 linguri de apa rece.Se da la racit amestecand continuu,apoi se adauga sucul de ananas, coaja de la o portocala si frisca batuta. Adaugam si stafide inmuiate in rom si ananasul taiat cubulete.Bagam la frigider sa se intareasca un pic.

Intre timp facem siropul pentru blat se pun toate intr-o craticioara pe foc si se amesteca pana se topeste zaharul.

Asamblam tortul, blatul insiropat, crema, blat si sus ornam cu frisca, fructe si ciocolata dupa imaginatia fiecaruia.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fantezie de fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui

Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui

Pentru bezea mixam cele 4 albusuri cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam cate o lingura

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu crema de ciocolata decorat cu frisca

Tort cu crema de ciocolata decorat cu frisca

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 59 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 25 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 150 gr zahar,1 plic zahar vanilinat,130 gr.faina
  • 50 gr.cacao,razatura de la o lamaie sau portocala
  • plus un pic de esenta de rom..eu pun cam doua picaturi. Eu reteta asta o fac de cand am descoperit bloggul Laurei Adamache,dar cu mici improvizatii de ale mele:)
  • Crema:
  • 150 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 350 ml lapte, pachet jumate de gelatina,o lingurita coaja rasa de portocala,250ml frisca sau smantana pentru frisca
  • aproximativ 50 ml suc de ananas
  • 80 gr stafide inmuiate in rom,ananas din compot.
  • Sirop pt blat:
  • 80 gr zahar,100 ml apa sau sucul de la o portocala,1 zahar vanilinat,coaja rasa de la o portocala sau lamaie.
  • Pentru decor:
  • 250 ml frisca
  • kiwi,capsuni,piersici ,ciocolata neagra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor fara coacere Tort racoritor fara coacere

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit la bain marie, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecul obtinut se pune

2 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de clementine si cappucino Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de zahar ars