Ouale se mixeaza impreuna cam 10 minute pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilinat.Mai mixam inca 10 minute pana isi tripleaza volumul, apoi incet adaugam faina si cacaoa date prin sita dinainte.
Se baga in cuptorul incalzit in prealabil, pentru 30-35 minute la 180 grade C. Nu deschidem usa cuptorului in primele 20 minute deloc.
Preparare crema:
Se amesteca zaharul cu galbenusurile foarte bine,se adauga 350 ml lapte si se pun la fiert la foc mic, amestecand continuu,cand e aproape de dat in clocot se adauga gelatina inmuiata in prealabil in 3 linguri de apa rece.Se da la racit amestecand continuu,apoi se adauga sucul de ananas, coaja de la o portocala si frisca batuta. Adaugam si stafide inmuiate in rom si ananasul taiat cubulete.Bagam la frigider sa se intareasca un pic.
Intre timp facem siropul pentru blat se pun toate intr-o craticioara pe foc si se amesteca pana se topeste zaharul.
Asamblam tortul, blatul insiropat, crema, blat si sus ornam cu frisca, fructe si ciocolata dupa imaginatia fiecaruia.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii