Tort fantezie de fructe

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
medie
Tort fantezie de fructe

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua , 150 gr zahar,1 plic zahar vanilinat,130 gr.faina, 50 gr.cacao,razatura de la o lamaie sau portocala, plus un pic de esenta de rom..eu pun cam doua picaturi. Eu reteta asta o fac de cand am descoperit bloggul Laurei Adamache,dar cu mici improvizatii de ale mele:)
  • Crema:
  • 150 gr zahar, 3 galbenusuri, 350 ml lapte,un pachet jumate de gelatina,o lingurita coaja rasa de portocala,250ml frisca sau smantana pentru frisca, aproximativ 50 ml suc de ananas, 80 gr stafide inmuiate in rom,ananas din compot.
  • Sirop pt blat:
  • 80 gr zahar,100 ml apa sau sucul de la o portocala,1 zahar vanilinat,coaja rasa de la o portocala sau lamaie.
  • Pentru decor:
  • 250 ml frisca, kiwi,capsuni,piersici ,ciocolata neagra.

Mod de preparare

Ouale se mixeaza impreuna cam 10 minute pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilinat.Mai mixam inca 10 minute pana isi tripleaza volumul, apoi incet adaugam faina si cacaoa date prin sita dinainte.

Se baga in cuptorul incalzit in prealabil, pentru 30-35 minute la 180 grade C. Nu deschidem usa cuptorului in primele 20 minute deloc.

Preparare crema:

Se amesteca zaharul cu galbenusurile foarte bine,se adauga 350 ml lapte si se pun la fiert la foc mic, amestecand continuu,cand e aproape de dat in clocot se adauga gelatina inmuiata in prealabil in 3 linguri de apa rece.Se da la racit amestecand continuu,apoi se adauga sucul de ananas, coaja de la o portocala si frisca batuta. Adaugam si stafide inmuiate in rom si ananasul taiat cubulete.Bagam la frigider sa se intareasca un pic.

Intre timp facem siropul pentru blat se pun toate intr-o craticioara pe foc si se amesteca pana se topeste zaharul.

Asamblam tortul, blatul insiropat, crema, blat si sus ornam cu frisca, fructe si ciocolata dupa imaginatia fiecaruia.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise