autor:

I. Mircescu

» » Torturi

Tort fantezie

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 octombrie 2010

Ingrediente
1 cutie compot de piersici, Blat:, , * 5 oua, * 5 linguri apa, * 5 linguri ulei, * 10 linguri zahar, * 10 linguri faina, * 1/2 plic praf de copt, * 2 linguri cacao, , Crema cicolata:, , * 1 plic budinca de ciocolata, * 3 linguri zahar, * 400 ml lapte, * esenta rom, , Crema vanilie:, , * 1 plic crema de tort cu gust de vanilie, * 250 ml lapte, * 3 linguri zahar, , Sirop:, , * zeama de la compotul de piersici

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu apa rece si un praf de sare pana devin tari. Se adauga treptat zaharul si se bate in continuare.
Galbenusurile se freaca cu uleiul si se adauga peste albusuri.
Se adauga faina cernuta, praful de copt si cacaoa.
Se amesteca usor, de jos in sus pana se incorporeaza faina.
Se toarna intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor pentru 15-20 min pana trece testul scobitorii.
Se prepara budinca de ciocolata si crema de vanilie conform instructiunilor de pe plic si se lasa la rece.
Dupa ce blatul s-a racit se taie in 2 sau 3 straturi.
Se aseaza pe tava prima felie de tort, se insiropeaza si se intinde un strat de budinca de ciocolata.
Se aseaza peste al doilea blat si se insiropeaza.
Se pune un strat de crema de vanilie si piersicile taiate cubulete.
Cu ajutorul unui cutit cu lama lata se preseaza bucatile de piersici.
Se aseaza capacul blatului, se insiropeaza si se orneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fantezie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort fantezie cu ciocolata

tort fantezie cu ciocolata

blat : (cantitate pentru un blat , ses coc 2 blaturi identice) 1. 4 oua 2. 125 gr. zahar

15 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort fantezie de fructe

Tort fantezie de fructe

Ouale se mixeaza impreuna cam 10 minute pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul si zaharul

1 vot    0 comentarii
1h 25 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1 cutie compot de piersici
  • Blat:
  • * 5 oua
  • * 5 linguri apa
  • * 5 linguri ulei
  • * 10 linguri zahar
  • * 10 linguri faina
  • * 1/2 plic praf de copt
  • * 2 linguri cacao
  • Crema cicolata:
  • * 1 plic budinca de ciocolata
  • * 3 linguri zahar
  • * 400 ml lapte
  • * esenta rom
  • Crema vanilie:
  • * 1 plic crema de tort cu gust de vanilie
  • * 250 ml lapte
  • * 3 linguri zahar
  • Sirop:
  • * zeama de la compotul de piersici

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

6 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

34 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Inimioare dulci cu branza si sos de capsuni