Tort fara multe calorii

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Tort fara multe calorii

Ingrediente

  • 3-4 oua(3 oua potrivite au cam 170gr.)
  • 170gr zahar +6 linguri
  • 170gr margarina
  • 170gr faina
  • jumatate praf de copt
  • 2 plicuri gelatina
  • jumatate kg fructe sau un fructele dintr-un compot mare

Mod de preparare

Blat:

Separi ouale. Galbenusele le freci cu 170 gr zahar, 170gr margarina.Cantitatile trebuie sa fie egale, in functie de nr de oua care il folosesti.Eu am facut intr-o forma de tort normala.Amesteci cu albusurile batute spuma.La urma incorporezi faina cu praful de copt. Bagi in cuptorul incalzit la 220°Lasi cam 10 min, ca e subtire si se face repede.Lasi la racit in forma.

Fructele:

Le asezi peste blatul racit. Daca sunt din compot la scurgi bine de zeama. Peste fructe adaugi gelatina.La doua plicuri pui 500gr apa cu 6 linguri zahar la fiert.Gelatina o dizolvi in apa rece, apoi o adaugi in apa fiarta cu zahar .(vezi si instructiunile de pe ambalajul de gelatina).Iei gelatina de pe foc si amsteci in ea pana se racoreste un pic, dar nu de tot, ca se intareste si o mai poti turna frumos.Cand vezi ca incepe sa se ingroase un pic, o pui repede pe toata o data peste blatul cu fructe.Lasi la rece cel putin doua ore, in aceeasi forma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise