autor:

lucia

» » Torturi

Tort fara multe calorii

Autor: lucia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lucia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Ingrediente
3-4 oua(3 oua potrivite au cam 170gr.), 170gr zahar +6 linguri, 170gr margarina, 170gr faina, jumatate praf de copt, 2 plicuri gelatina, jumatate kg fructe sau un fructele dintr-un compot mare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Blat:
Separi ouale. Galbenusele le freci cu 170 gr zahar, 170gr margarina.Cantitatile trebuie sa fie egale, in functie de nr de oua care il folosesti.Eu am facut intr-o forma de tort normala.Amesteci cu albusurile batute spuma.La urma incorporezi faina cu praful de copt. Bagi in cuptorul incalzit la 220°Lasi cam 10 min, ca e subtire si se face repede.Lasi la racit in forma.
Fructele:
Le asezi peste blatul racit. Daca sunt din compot la scurgi bine de zeama. Peste fructe adaugi gelatina.La doua plicuri pui 500gr apa cu 6 linguri zahar la fiert.Gelatina o dizolvi in apa rece, apoi o adaugi in apa fiarta cu zahar .(vezi si instructiunile de pe ambalajul de gelatina).Iei gelatina de pe foc si amsteci in ea pana se racoreste un pic, dar nu de tot, ca se intareste si o mai poti turna frumos.Cand vezi ca incepe sa se ingroase un pic, o pui repede pe toata o data peste blatul cu fructe.Lasi la rece cel putin doua ore, in aceeasi forma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fara multe calorii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 1 comentariu

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

    Simplu, rapid si gustos.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • 3-4 oua(3 oua potrivite au cam 170gr.)
  • 170gr zahar +6 linguri
  • 170gr margarina
  • 170gr faina
  • jumatate praf de copt
  • 2 plicuri gelatina
  • jumatate kg fructe sau un fructele dintr-un compot mare

Raporteaza reteta

Retete
de lucia
Supa din fulgi de cereale (ovaz)

Supa din fulgi de cereale (ovaz)

Rumenesti cerealele in margarina. Le stingi cu apa. Adugi un morcov si vegeta dupa gust. Fierbi 6-7

2 voturi    4 comentarii
15 min
Supe de legume
Biscuiti cu dulceata

Biscuiti cu dulceata

Amesteci ouale,zaharul,grasimea,vanilia,faina cu mixerul.Cand adugi faina framanti cu mana sau cu

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Broccoli cu cascaval

Broccoli cu cascaval

Desfaci broccoli in buchetele. Fierbi 3-4 minute si nu mai lasi in apa fiarta ca se inmoaie prea

11 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Simplu, rapid si gustos.

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Happy cake