autor:

mihaela georgescu

» » Torturi

tort festiv

Autor: mihaela georgescu (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 29 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela georgescu (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 29 decembrie 2008

Ingrediente
pentru blat:, 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 1 plic praf de copt, , pentru crema 1:, 200 g frisca lichida, 200 g ciocolata cu lapte si alune, , pentru crema 2:, 400 g iaurt de fructe, 1 l frisca, 3 linguri de zahar, 1 compot de fructe de 400 gr, 20 gr gelatina, , pentru ornat:, frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

blatul:
Se separa ouale si se bat bine albusurile. Se adauga zaharul, se adauga galbenusurile, se incinge cuptorul la 180 grade. Se unge forma de tort cu ulei.

In compozitia de mai sus se adauga faina in care s-a incorporat praful de copt, punand cate o lingura pe rand si amestecand de la fundul vasului spre suprafata cu telul pana se termina faina. Se adauga compozitia in tava si se baga la cuptor

crema 1:

Ciocolata se rupe in cubulete. Se pune intr-un vas suficient de mare pentru intreaga compozitie.
Smantana se pune pe foc la incalzit (atentie nu trebuie sa fiarba)si asa calda se toarna peste ciocolata.
Se amesteca usor, in cercuri concentrice din ce in ce mai mari, pana se omogenizeaza intreaga compozitie.
Se da la rece pentru 3-4 ore (sau o noapte).
Se scoate de la frigider si se bate la mixer pana se ingroasa.

crema 2:
Iaurtul se amesteca cu zaharul. Se iau 3 linguri din sucul de la compot si se pun la fiert intr-o craticioara. Separat se dizolva gelatina in 100 gr apa rece, apoi se toarna peste lichidul fierbinte. Nu se fierbe deoarece gelatina isi pierde proprietatile prin fierbere!
Se lasa sa se raceasca putin si caldut se amesteca cu iaurtul. Se amesteca cu 500 gr frisca si cu fructele din compot taiate marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "tort festiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort festiv

Tort festiv

Pandispan Se bat spuma albusurile, se adauga zaharul, dupa ce zaharul este topit, consistenta albusurilor

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort festiv de Revelion

Tort festiv de Revelion

Se incalzeste cuptorul la 220ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de copt. Intr-o

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Cred ca e un deliciu

  • maria82

    maria82 (Chef de cuisine) , 28 august 2009

    E interesant, bravo!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • pentru crema 1:
  • 200 g frisca lichida
  • 200 g ciocolata cu lapte si alune
  • pentru crema 2:
  • 400 g iaurt de fructe
  • 1 l frisca
  • 3 linguri de zahar
  • 1 compot de fructe de 400 gr
  • 20 gr gelatina
  • pentru ornat:
  • frisca

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela georgescu
Tort cu doua creme

Tort cu doua creme

Blat: Se aprinde cuptorul, albusurile se bat, adaugand treptat zaharul si apa. Dupa ce se dizolva

1 vot    3 comentarii
3h
Torturi

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Cred ca e un deliciu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Perla neagra 1