blatul:
Se separa ouale si se bat bine albusurile. Se adauga zaharul, se adauga galbenusurile, se incinge cuptorul la 180 grade. Se unge forma de tort cu ulei.
In compozitia de mai sus se adauga faina in care s-a incorporat praful de copt, punand cate o lingura pe rand si amestecand de la fundul vasului spre suprafata cu telul pana se termina faina. Se adauga compozitia in tava si se baga la cuptor
crema 1:
Ciocolata se rupe in cubulete. Se pune intr-un vas suficient de mare pentru intreaga compozitie.
Smantana se pune pe foc la incalzit (atentie nu trebuie sa fiarba)si asa calda se toarna peste ciocolata.
Se amesteca usor, in cercuri concentrice din ce in ce mai mari, pana se omogenizeaza intreaga compozitie.
Se da la rece pentru 3-4 ore (sau o noapte).
Se scoate de la frigider si se bate la mixer pana se ingroasa.
crema 2:
Iaurtul se amesteca cu zaharul. Se iau 3 linguri din sucul de la compot si se pun la fiert intr-o craticioara. Separat se dizolva gelatina in 100 gr apa rece, apoi se toarna peste lichidul fierbinte. Nu se fierbe deoarece gelatina isi pierde proprietatile prin fierbere!
Se lasa sa se raceasca putin si caldut se amesteca cu iaurtul. Se amesteca cu 500 gr frisca si cu fructele din compot taiate marunt.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii