autor:

Lili

» » Torturi

Tort festiv

Autor: Lili (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lili (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2011

Ingrediente
Pandispan:, 8 oua, separati albusul de galbenus, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, Acesta este pandispanul clasic, se poate varia reteta in functie de dorinta, eu pe aceasta am folosit-o., Crema:, 200 g ciocolata menaj, 100 g unt, 4 oua, separati albusul de galbenus, 100 g zahar tos sau farin, obtional, arome, dupa preferinte.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Pandispan
Se bat spuma albusurile, se adauga zaharul, dupa ce zaharul este topit, consistenta albusurilor tare, se adauga pe rand galbenusurile, amestecand aproximativ 5 minute dupa fiecare. Se spune ca se mixeaza crema de ou pana te plictisesti si inca de doua ori pe atat, apoi se adauga faina. Se coace in tava unsa si tapetata in cuptorul incins. Eu am cuptor clasic, asa ca ma orientez dupa metoda clasica, nu deschid cuptorul primele 15 minute, apoi dau focul mai mic si incerc blatul cand este auriu, daca ramane scobitoarea curata e gata. Ce am aflat de pe acest site easte ca nu se scoate blatul din cuptor cand este gata, ci se opreste focul, se deschide usa pentru ca blatul sa se adapteze temperaturii din bucatarie, apoi se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Crema.
Ciocolata se topeste la Bain Marie, se adauga untul, se amesteca pentru omogenizare, se da deoparte de pe foc, se tempereaza si apoi se adauga galbenusurile unul cate unul amestecand. Se lasa la racit. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, batand in continuare pana la topirea acestuia. Cremele se unesc, amestecand aerat. Adica de jos in sus cu o ligura, pana la omogenizare. Se da crema la rece.
Eu am pregatit si blatul, si crema de seara, iar a doua zi dimineata am montat tortul, si pentru ca m-am simtit plina de energie, doar implineam o varsta, am incercat pentru prima data si o pasta de zahar, dar nu am avut colorant, asa ca am folosit cacao, pentru ornamente. Reteta am gasit-o pe net, tot aici gasind si modul de executie al trandafirilor din pasta de zahar. Fata m-a ajutat cu frunzele...
Eu cred ca nu e foarte greu, trebuie doar rabdare si ambitie, imaginatie si perseverenta, ne vor iesi mai bine pe masura ce incercam mai des. Spor la decorat cu pasta de zahar!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort festiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort festiv - Batman

Tort festiv - Batman

Ptr blat o tava rotunda 24 cm-fundul tapisat cu hartie pergament si uns cu putin ulei ca si laturile. Se

9 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Torturi
Tort festiv de Revelion

Tort festiv de Revelion

Se incalzeste cuptorul la 220ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de copt. Intr-o

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 martie 2011

    La multi ani ! cu sanatate si fericire ! Tortul este foarte frumos si cu siguranta a fost foarte gustos...iar trandafirasii si frunzulitele sant foarte reusite ! Felicitari ! *****

  • Lili

    Lili (Chef de cuisine) , 17 martie 2011

    Multumesc mult!

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 16 martie 2011

    arata foarte bine...La Multi Ani!:)

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pandispan:
  • 8 oua
  • separati albusul de galbenus
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • Acesta este pandispanul clasic
  • se poate varia reteta in functie de dorinta
  • eu pe aceasta am folosit-o.
  • Crema:
  • 200 g ciocolata menaj
  • 100 g unt
  • 4 oua
  • separati albusul de galbenus
  • 100 g zahar tos sau farin
  • obtional
  • arome
  • dupa preferinte.

Raporteaza reteta

Retete
de Lili
Chec marmorat

Chec marmorat

Cele doua oua se freaca cu zaharul tos, pana te plictisesti si inca odata pe atat! Apoi se incorporeaza

8 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura  Alexia

Prajitura Alexia

Blat: Primul lucru pe care il facem este sa tapetam doua tavi de chec unse cu ulei. De preferat

31 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Placinta mere(rapida)

Placinta mere(rapida)

Se spala si se taie merele cubulete, se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita sa se inmoaie, pe

11 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Lia Maria (Chef de cuisine)

La multi ani ! cu sanatate si fericire ! Tortul este foarte frumos si cu siguranta a fost foarte gustos...iar trandafirasii si frunzulitele sant foarte reusite ! Felicitari ! *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Black Forest Cake - Tort Padurea Neagra