Tort festiv

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort festiv

Ingrediente

  • Pandispan:
  • 8 oua, separati albusul de galbenus
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • Acesta este pandispanul clasic, se poate varia reteta in functie de dorinta, eu pe aceasta am folosit-o.
  • Crema:
  • 200 g ciocolata menaj
  • 100 g unt
  • 4 oua, separati albusul de galbenus
  • 100 g zahar tos sau farin
  • obtional, arome, dupa preferinte.

Mod de preparare

Pandispan

Se bat spuma albusurile, se adauga zaharul, dupa ce zaharul este topit, consistenta albusurilor tare, se adauga pe rand galbenusurile, amestecand aproximativ 5 minute dupa fiecare. Se spune ca se mixeaza crema de ou pana te plictisesti si inca de doua ori pe atat, apoi se adauga faina. Se coace in tava unsa si tapetata in cuptorul incins. Eu am cuptor clasic, asa ca ma orientez dupa metoda clasica, nu deschid cuptorul primele 15 minute, apoi dau focul mai mic si incerc blatul cand este auriu, daca ramane scobitoarea curata e gata. Ce am aflat de pe acest site easte ca nu se scoate blatul din cuptor cand este gata, ci se opreste focul, se deschide usa pentru ca blatul sa se adapteze temperaturii din bucatarie, apoi se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Crema.

Ciocolata se topeste la Bain Marie, se adauga untul, se amesteca pentru omogenizare, se da deoparte de pe foc, se tempereaza si apoi se adauga galbenusurile unul cate unul amestecand. Se lasa la racit. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, batand in continuare pana la topirea acestuia. Cremele se unesc, amestecand aerat. Adica de jos in sus cu o ligura, pana la omogenizare. Se da crema la rece.

Eu am pregatit si blatul, si crema de seara, iar a doua zi dimineata am montat tortul, si pentru ca m-am simtit plina de energie, doar implineam o varsta, am incercat pentru prima data si o pasta de zahar, dar nu am avut colorant, asa ca am folosit cacao, pentru ornamente. Reteta am gasit-o pe net, tot aici gasind si modul de executie al trandafirilor din pasta de zahar. Fata m-a ajutat cu frunzele...

Eu cred ca nu e foarte greu, trebuie doar rabdare si ambitie, imaginatie si perseverenta, ne vor iesi mai bine pe masura ce incercam mai des. Spor la decorat cu pasta de zahar!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor