Tort festiv - Batman

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Tort festiv - Batman

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri de ulei
  • ptr crema
  • 500 gr fructe de padure proaspete sau congelate
  • 1 smantana de frisca
  • 2-3 linguri de zahar
  • ptr glazura
  • 200 gr unt moale
  • esenta de culoare dupa dorinta
  • 200 gr zahar pudra
  • ptr modelat- ciocolata amaruie sau de menaj si sablon dupa dorinta-200 gr de ciocolata.

Mod de preparare

Ptr blat

o tava rotunda 24 cm-fundul tapisat cu hartie pergament si uns cu putin ulei ca si laturile.

Se separa albusurile de galbenusuri se bat albusurile bine cu zahar pana se formeaza o spuma puternica continuam sa batem cu aceiasi viteza si adaugam galbenusurile treptat, adaugam uleiul si zaharul vanilat coboram viteza mixerului si adaugam faina cand s-a incorporat turnam aluatul in tava unsa si indreptam sa fie un singur nivel si coacem la 180 de grade in jur de 30 de minute sau pana scobitoarea este uscata. Inchidem focul si lasam blatul inca 5 minute in cuptorul stins dupa care scoatem sa-l racim pe masa.

Pregatim forma de batman - sablonul il punem pe o foaie de aluminium unsa cu putin ulei.

Ciocolata se topeste la bain-marie si se adauga 1 lingura de ulei in ea ca sa fie lucioasa si cand s-a topit bine turnam peste sablon si nivelam ca tot sablonul sa fie acoperit cu ciocolata si lasam sa se raceasca.

Crema - fructele congelate sau proaspete le facem pasta si le trecem prin strecuratoare ca samburii sa nu treaca. Batem smantana cu zaharul pana devine o crema fina, adaugam treptat din pasta de fructe si amestecam usor in crema.

Glazura - se freaca bine untul cu zaharul pudra pana devine o crema fina la care adaugam esenta de colorant putin cate putin pana la culoarea dorita.

Blatul racit il taiem in doua si ungem cu crema facuta din frisca si fructe de padure sa acopere toata suprafata blatului. Punem celalalt blat peste el si ungem tot tortul cu crema facuta din unt cu esenta si aranjam cum trebuie ca tot tortul sa fie cuprins cu crema de jur imprejur. Il lasam cateva ore la frigider ca gusturile sa se patrunda - este bine de facut cu o zi inainte.

Inainte de servire se scoate forma de pe sablon si se pune pe torta. Daca va ramane ciocolata se poate orna cu ea de jur imprejur tortul.

Pare complicat dar nu este trebuie putina rabdare la formarea sablonului sau de cumparat in magazine de specialitate si de umplut cu ciocolata dupa care trebuie racit ca ciocolata sa se intareasca si puteti desprinde usor forma formata-trebuie uns sablonul si hartia de aluminiu cu foarte putin ulei ca sa se ddesprinda usor. Este un tort gustos si foarte aspectos special ptr onomastica sau alte aniversari.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise