autor:

kok miori

» » Torturi

Tort festiv - Batman

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 decembrie 2012

Ingrediente
6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 1 praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 2  linguri de ulei, , ptr crema, 500 gr fructe de padure proaspete sau congelate, 1 smantana de frisca, 2-3 linguri de zahar, , ptr glazura, 200 gr unt moale, esenta de culoare dupa dorinta, 200 gr zahar pudra, , ptr modelat- ciocolata amaruie sau de menaj si sablon dupa dorinta-200 gr de ciocolata.

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

9 voturi

Mod de preparare

Ptr blat
o tava rotunda 24 cm-fundul tapisat cu hartie pergament si uns cu putin ulei ca si laturile.
Se separa albusurile de galbenusuri se bat albusurile bine cu zahar pana se formeaza o spuma puternica continuam sa batem cu aceiasi viteza si adaugam galbenusurile treptat, adaugam uleiul si zaharul vanilat coboram viteza mixerului si adaugam faina cand s-a incorporat turnam aluatul in tava unsa si indreptam sa fie un singur nivel si coacem la 180 de grade in jur de 30 de minute sau pana scobitoarea este uscata. Inchidem focul si lasam blatul inca 5 minute in cuptorul stins dupa care scoatem sa-l racim pe masa.
Pregatim forma de batman - sablonul il punem pe o foaie de aluminium unsa cu putin ulei.
Ciocolata se topeste la bain-marie si se adauga 1 lingura de ulei in ea ca sa fie lucioasa si cand s-a topit bine turnam peste sablon si nivelam ca tot sablonul sa fie acoperit cu ciocolata si lasam sa se raceasca.
Crema - fructele congelate sau proaspete le facem pasta si le trecem prin strecuratoare ca samburii sa nu treaca. Batem smantana cu zaharul pana devine o crema fina, adaugam treptat din pasta de fructe si amestecam usor in crema.
Glazura - se freaca bine untul cu zaharul pudra pana devine o crema fina la care adaugam esenta de colorant putin cate putin pana la culoarea dorita.
Blatul racit il taiem in doua si ungem cu crema facuta din frisca si fructe de padure sa acopere toata suprafata blatului. Punem celalalt blat peste el si ungem tot tortul cu crema facuta din unt cu esenta si aranjam cum trebuie ca tot tortul sa fie cuprins cu crema de jur imprejur. Il lasam cateva ore la frigider ca gusturile sa se patrunda - este bine de facut cu o zi inainte.
Inainte de servire se scoate forma de pe sablon si se pune pe torta. Daca va ramane ciocolata se poate orna cu ea de jur imprejur tortul.
Pare complicat dar nu este trebuie putina rabdare la formarea sablonului sau de cumparat in magazine de specialitate si de umplut cu ciocolata dupa care trebuie racit ca ciocolata sa se intareasca si puteti desprinde usor forma formata-trebuie uns sablonul si hartia de aluminiu cu foarte putin ulei ca sa se ddesprinda usor. Este un tort gustos si foarte aspectos special ptr onomastica sau alte aniversari.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort festiv - Batman" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

9 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2  linguri de ulei
  • ptr crema
  • 500 gr fructe de padure proaspete sau congelate
  • 1 smantana de frisca
  • 2-3 linguri de zahar
  • ptr glazura
  • 200 gr unt moale
  • esenta de culoare dupa dorinta
  • 200 gr zahar pudra
  • ptr modelat- ciocolata amaruie sau de menaj si sablon dupa dorinta-200 gr de ciocolata.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Retete

din Torturi

Tort cu blat pufos de nuca si crema de ness Tort cu blat pufos de nuca si crema de ness

Pentru blat: Mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, pe urma adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam pana cand

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu nuci braziliene, crema de ciocolata si mousse de cafea Tort cu nuci braziliene, crema de ciocolata si mousse de cafea

Blaturile: Bați spumă, cu mixerul, albușurile, cu sarea și îndulcitorul. Adaugi pe rând gălbenușurile, praful de

0 voturi    0 comentarii
2h 55 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat