autor:

kok miori

» » Torturi

Tort festiv - Batman

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 decembrie 2012

Ingrediente
6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 1 praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 2  linguri de ulei, , ptr crema, 500 gr fructe de padure proaspete sau congelate, 1 smantana de frisca, 2-3 linguri de zahar, , ptr glazura, 200 gr unt moale, esenta de culoare dupa dorinta, 200 gr zahar pudra, , ptr modelat- ciocolata amaruie sau de menaj si sablon dupa dorinta-200 gr de ciocolata.

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

9 voturi

Mod de preparare

Ptr blat

o tava rotunda 24 cm-fundul tapisat cu hartie pergament si uns cu putin ulei ca si laturile.

Se separa albusurile de galbenusuri se bat albusurile bine cu zahar pana se formeaza o spuma puternica continuam sa batem cu aceiasi viteza si adaugam galbenusurile treptat, adaugam uleiul si zaharul vanilat coboram viteza mixerului si adaugam faina cand s-a incorporat turnam aluatul in tava unsa si indreptam sa fie un singur nivel si coacem la 180 de grade in jur de 30 de minute sau pana scobitoarea este uscata. Inchidem focul si lasam blatul inca 5 minute in cuptorul stins dupa care scoatem sa-l racim pe masa.

Pregatim forma de batman - sablonul il punem pe o foaie de aluminium unsa cu putin ulei.

Ciocolata se topeste la bain-marie si se adauga 1 lingura de ulei in ea ca sa fie lucioasa si cand s-a topit bine turnam peste sablon si nivelam ca tot sablonul sa fie acoperit cu ciocolata si lasam sa se raceasca.

Crema - fructele congelate sau proaspete le facem pasta si le trecem prin strecuratoare ca samburii sa nu treaca. Batem smantana cu zaharul pana devine o crema fina, adaugam treptat din pasta de fructe si amestecam usor in crema.

Glazura - se freaca bine untul cu zaharul pudra pana devine o crema fina la care adaugam esenta de colorant putin cate putin pana la culoarea dorita.

Blatul racit il taiem in doua si ungem cu crema facuta din frisca si fructe de padure sa acopere toata suprafata blatului. Punem celalalt blat peste el si ungem tot tortul cu crema facuta din unt cu esenta si aranjam cum trebuie ca tot tortul sa fie cuprins cu crema de jur imprejur. Il lasam cateva ore la frigider ca gusturile sa se patrunda - este bine de facut cu o zi inainte.

Inainte de servire se scoate forma de pe sablon si se pune pe torta. Daca va ramane ciocolata se poate orna cu ea de jur imprejur tortul.

Pare complicat dar nu este trebuie putina rabdare la formarea sablonului sau de cumparat in magazine de specialitate si de umplut cu ciocolata dupa care trebuie racit ca ciocolata sa se intareasca si puteti desprinde usor forma formata-trebuie uns sablonul si hartia de aluminiu cu foarte putin ulei ca sa se ddesprinda usor. Este un tort gustos si foarte aspectos special ptr onomastica sau alte aniversari.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort festiv - Batman" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Luca

Tort Luca

Se bat galbenusurile cu 2-3 linguri de zahar si fiola de vanilie pana-si dubleaza volumul. Separat

2 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tort racoritor cu crema de smantana, iaurt si capsuni

Tort racoritor cu crema de smantana, iaurt si capsuni

Pregatiti o forma rotunda cu inel detasabil, pentru tort, tapetand-o cu hartie de copt si incalziti

26 voturi    6 comentarii
2h
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

9 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2  linguri de ulei
  • ptr crema
  • 500 gr fructe de padure proaspete sau congelate
  • 1 smantana de frisca
  • 2-3 linguri de zahar
  • ptr glazura
  • 200 gr unt moale
  • esenta de culoare dupa dorinta
  • 200 gr zahar pudra
  • ptr modelat- ciocolata amaruie sau de menaj si sablon dupa dorinta-200 gr de ciocolata.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Diplomat