autor:

Alexandrina

» » Torturi

Tort "fiert"

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Ingrediente
8 oua, 500 g zahar, 4 linguri faina, 1/2 l lapte, 2 plicuri gelatina, zahar vanilat (1-2 pliculete), 2-3 linguri cacao, esenta de rom, cateva stafide, fructe taiate bucati (portocale, banane, dupa preferinta)., , Frisca, ciocolata rasa, felii de fructe-optional.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu 350g zahar, se adauga 4 linguri faina si jumatate de litru lapte (treptat, amestecandu-se cu grija, sa nu se faca cocoloase). Se fierbe compozitia, amestecand continuu, pana se ingroasa. Se adauga si gelatina, dizolvata in apa rece si se ia oala de pe foc, se amesteca pentru incorporare.
Cand e rece amestecul, se adauga albusurile batute spuma cu 150 g zahar, pe baie de aburi. La fel, se amesteca cu grija. Se imparte crema in doua: jumatate se amesteca cu cacao, esenta rom, stafide; cealalta cu zahar vanilat si fructe (dupa preferinta) taiate bucati.
Se toarna cele doua compozitii una peste alta intr-o forma tapetata cu folie si se da la rece. Cand se scoate din frigider se rastoarna tortul pe un platou.
Optional, puteti orna cu frisca sau ciocolata rasa; sau se poate tapeta vasul cu felii de fructe, inainte de a turna cele doua compozitii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "fiert"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Se bat 4 oua cu 4 linguri de zahar si 4 linguri de faina. Se adauga o jumatate de pliculet de praf

29 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Un desert cu adevarat racoritor, usor si numai bun pentru a servi oaspetii, chiar si pe cei mai mofturosi

1 vot    4 comentarii
24h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stejar Gratiela , 18 iunie 2013

    yummy!

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2010

    foarte delicios tortu

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

    Minunate ambele!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 20 august 2009

      Fara folie nu am incercat niciodata sa-l pregatesc; iese usor din forma, asa. Cand tortul a stat suficient la frigider, trag putin de capetele foliei, sa se desprinda compozitia de pe peretii formei (asa il si verific daca e bine inchegat). Apoi il rastorn pe platou. Multumesc mult pentru aprecieri.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 16 august 2009

      Felicitari, Alexandrina ! Ambele torturi arata f bine !Mie imi place al 2-lea;pt mine arata f.fain ! De ce se pune folie?Sa nu se lipeasca? Eu,cind il voiface(sper curind),voi lasa sa se vada fructele.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Amandoua arata bine,felicitari.La dulciuri nu rezist si tare imi mai place sa le motzez,sa le aranzez.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 02 august 2009

      Cred ca in kuna martie am vazut cam 5 torturi identice cu cel cu ananas si cu al meu cam 6 bucati. Acela de sus este alta" mancare de peste". Acela este frumos.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Arata bine !Felicitari!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Multumesc mult!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Felicitari Alexandrina, amandoua sunt reusite.

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Arata grozav.Felicitari!

    • patronik

      patronik (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Arata super si al tau , dar si al alexandrinei.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Multumesc pentru interes!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Cred ca merita incercata reteta.Felicitari pt.modul de ornare.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      Reteta e foarte interesanta. O voi incerca si eu.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

      Gata. L-am mai facut odata, chiar ieri. Nu l-am decorat in niciun fel, nu am mai apucat, deci nu a fost tare "ochios". Dar s-a consumat rapid. L-am facut cu portocale.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

      Multumesc! Intr-o vreme pregateam tortul asta foarte des, nu e greu de facut. Cred ca o sa repet reteta cat de curand, mi s-a facut dor...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

      Cred ca e bun si arata foarte bine.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

      Cred ca este delicios,il voi incerca cu prima ocazie

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 500 g zahar
  • 4 linguri faina
  • 1/2 l lapte
  • 2 plicuri gelatina
  • zahar vanilat (1-2 pliculete)
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • cateva stafide
  • fructe taiate bucati (portocale
  • banane
  • dupa preferinta).
  • Frisca
  • ciocolata rasa
  • felii de fructe-optional.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

51 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

vio (Chef de cuisine)

foarte delicios tortu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort de biscuiti cu crema de banane si caramel