Ingrediente
8 oua, 500 g zahar, 4 linguri faina, 1/2 l lapte, 2 plicuri gelatina, zahar vanilat (1-2 pliculete), 2-3 linguri cacao, esenta de rom, cateva stafide, fructe taiate bucati (portocale, banane, dupa preferinta)., , Frisca, ciocolata rasa, felii de fructe-optional.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
6 voturi
Mod de preparare
Cand e rece amestecul, se adauga albusurile batute spuma cu 150 g zahar, pe baie de aburi. La fel, se amesteca cu grija. Se imparte crema in doua: jumatate se amesteca cu cacao, esenta rom, stafide; cealalta cu zahar vanilat si fructe (dupa preferinta) taiate bucati.
Se toarna cele doua compozitii una peste alta intr-o forma tapetata cu folie si se da la rece. Cand se scoate din frigider se rastoarna tortul pe un platou.
Optional, puteti orna cu frisca sau ciocolata rasa; sau se poate tapeta vasul cu felii de fructe, inainte de a turna cele doua compozitii.
Alexandrina (Chef de cuisine) , 20 august 2009
Fara folie nu am incercat niciodata sa-l pregatesc; iese usor din forma, asa. Cand tortul a stat suficient la frigider, trag putin de capetele foliei, sa se desprinda compozitia de pe peretii formei (asa il si verific daca e bine inchegat). Apoi il rastorn pe platou. Multumesc mult pentru aprecieri.
husni (Chef de cuisine) , 16 august 2009
Felicitari, Alexandrina ! Ambele torturi arata f bine !Mie imi place al 2-lea;pt mine arata f.fain ! De ce se pune folie?Sa nu se lipeasca? Eu,cind il voiface(sper curind),voi lasa sa se vada fructele.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 august 2009
Amandoua arata bine,felicitari.La dulciuri nu rezist si tare imi mai place sa le motzez,sa le aranzez.
samoila tudorel (Chef de cuisine) , 02 august 2009
Cred ca in kuna martie am vazut cam 5 torturi identice cu cel cu ananas si cu al meu cam 6 bucati. Acela de sus este alta" mancare de peste". Acela este frumos.
mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009
Arata bine !Felicitari!
Alexandrina (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009
Multumesc mult!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009
Felicitari Alexandrina, amandoua sunt reusite.
Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009
Arata grozav.Felicitari!
patronik (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009
Arata super si al tau , dar si al alexandrinei.
Alexandrina (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009
Multumesc pentru interes!
flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009
Cred ca merita incercata reteta.Felicitari pt.modul de ornare.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009
Reteta e foarte interesanta. O voi incerca si eu.
Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 mai 2009
Gata. L-am mai facut odata, chiar ieri. Nu l-am decorat in niciun fel, nu am mai apucat, deci nu a fost tare "ochios". Dar s-a consumat rapid. L-am facut cu portocale.
Alexandrina (Chef de cuisine) , 05 mai 2009
Multumesc! Intr-o vreme pregateam tortul asta foarte des, nu e greu de facut. Cred ca o sa repet reteta cat de curand, mi s-a facut dor...
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 mai 2009
Cred ca e bun si arata foarte bine.
cristina i. (Chef de cuisine) , 03 mai 2009
Cred ca este delicios,il voi incerca cu prima ocazie