autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort fin

Autor: diaconu alina (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 03 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diaconu alina (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 03 martie 2014

Ingrediente
Pentru blat: 5 oua, 125 gr zahar, 75 gr faina, 50 gr amidon alimentar, 1 praf copt stins, un praf sare, Pentru crema: 40 gr amidon alimentar, 750 ml lapte, 100 gr zahar, 4 plicuri zahar vanilat, 250 gr unt, 500 gr jeleu de coacaze sau de zmeura, 300-400 ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 2h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Blatul:



Preincalzeste cuptorul pana la temperatura de 225 grade. Separi galbenusurile de albusuri. Bati spuma galbenusurile cu 4 linguri apa fierbinte si cu zaharul. Continui sa bati pana se formeaza o pasta groasa.



Bati albusurile cu sare, spuma tare apoi le incorporezi in masa de galbenusuri. Amesteci faina cu amidonul si praful de copt. Le presari peste compozitia cu oua si omogenizezi cu o spatula.



Tapetezi o forma de tort cu hartie, torni compozitia si dai la cuptor 20 min. Atentie: se verifica cu scobitoare.



Scoti de la cuptor, dezlipesti hartia si il lasi sa se raceasca.



Crema:



Freci amidonul cu 100 ml lapte. fierbi restul de lapte cu zaharul si vanilia. Incorporezi amidonul, apoi dai din nou amestecul in clocot pana se ingroasa, dupa care se lasa sa se raceasca. Incorporezi untul si frisca batuta si omogenizezi crema obtinuta.



Tai blatul in trei. Ungi doua dintre ele atat cu jeleu cat si cu crema, iar pe ultimul blat numai cu crema si decorezi dupa bunul plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT FIN DE CIOCOLTA GLADYS fara blat

TORT FIN DE CIOCOLTA GLADYS fara blat

Se da prin razatoarea fina coaja de la o portocala,se amesteca cu 2 linguri zahar tos si se lasa

26 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort fin

Tort fin

Se face o cafea tare din 2 linguri mari de cafea si 250 ml. apa. Se freaca praful de vanilie cu

13 voturi    3 comentarii
1h 12 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat: 5 oua
  • 125 gr zahar
  • 75 gr faina
  • 50 gr amidon alimentar
  • 1 praf copt stins
  • un praf sare
  • Pentru crema: 40 gr amidon alimentar
  • 750 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr unt
  • 500 gr jeleu de coacaze sau de zmeura
  • 300-400 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Elena