autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT FIN CU NUCI SI CACAO

Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
250 g zahar, 6 oua, 250 g nuci macinate, 50 g cacao, 200 ml apa, 2 portocale, 250 ml frisca lichida sau frisca preparata in casa, 1 praf de sare, cate 1 lingura unt si faina pentru forma, 20 g ciocolata

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Opareste nucile cu apa fiarta si le lasi la racit. Separi albusul de galbenusuri si freci galbenusurile cu zahar pana se dizolva. Adaugi nucile si cacaua, coaja rasa de la portocale si zeama lor si omogenizezi. Bati spuma tare albusurile cu sarea si le incorporezi in compozitie, amestecand de jos in sus.
Torni compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina si o coci in cuptorul preincalzit la foc mediu, timp de o ora, fara sa deschizi usa cuptorului.
Lasi blatul sa se raceasca in forma, apoi il scoti si il asezi pe un platou, il imbraci i frisca batuta si il decorezi cu ciocolata rasa si bucatele de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT FIN CU NUCI SI CACAO" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de migdale cu portocala

Tort de migdale cu portocala

Se bat ouale bine si se adauga treptat zaharul pina devin o spuma mai deschisa se micsoreaza viteza

4 voturi    0 comentarii
50 min
Torturi
Tarte cu gem de cirese

Tarte cu gem de cirese

Amestecam zaharul cu untul rece la mana sau in robotul de bucatarioe,omogenizam,adsaugam unul cate

10 voturi    11 comentarii
50 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 6 oua
  • 250 g nuci macinate
  • 50 g cacao
  • 200 ml apa
  • 2 portocale
  • 250 ml frisca lichida sau frisca preparata in casa
  • 1 praf de sare
  • cate 1 lingura unt si faina pentru forma
  • 20 g ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de simona moraru
CHEC CU MERE

CHEC CU MERE

Merele rase si zaharul se amesteca si se lasa o ora. Apoi se amesteca cu ouale, faina si amoniacul,

5 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura rece cu Dulce de leche