Opareste nucile cu apa fiarta si le lasi la racit. Separi albusul de galbenusuri si freci galbenusurile cu zahar pana se dizolva. Adaugi nucile si cacaua, coaja rasa de la portocale si zeama lor si omogenizezi. Bati spuma tare albusurile cu sarea si le incorporezi in compozitie, amestecand de jos in sus.
Torni compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina si o coci in cuptorul preincalzit la foc mediu, timp de o ora, fara sa deschizi usa cuptorului.
Lasi blatul sa se raceasca in forma, apoi il scoti si il asezi pe un platou, il imbraci i frisca batuta si il decorezi cu ciocolata rasa si bucatele de ciocolata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii