autor:

Fara foto

» » Torturi

TORT FIN CU NUCI SI CACAO

Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
250 g zahar, 6 oua, 250 g nuci macinate, 50 g cacao, 200 ml apa, 2 portocale, 250 ml frisca lichida sau frisca preparata in casa, 1 praf de sare, cate 1 lingura unt si faina pentru forma, 20 g ciocolata

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Opareste nucile cu apa fiarta si le lasi la racit. Separi albusul de galbenusuri si freci galbenusurile cu zahar pana se dizolva. Adaugi nucile si cacaua, coaja rasa de la portocale si zeama lor si omogenizezi. Bati spuma tare albusurile cu sarea si le incorporezi in compozitie, amestecand de jos in sus.
Torni compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina si o coci in cuptorul preincalzit la foc mediu, timp de o ora, fara sa deschizi usa cuptorului.
Lasi blatul sa se raceasca in forma, apoi il scoti si il asezi pe un platou, il imbraci i frisca batuta si il decorezi cu ciocolata rasa si bucatele de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT FIN CU NUCI SI CACAO" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema fina si trufe de ciocolata

Tort cu crema fina si trufe de ciocolata

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare,cu esenta apoi cu zaharul,pana se intareste

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Prajitura cu brinza si jeleu de fructe.

Prajitura cu brinza si jeleu de fructe.

Intr-un bol se pune faina de biscuiti si se toarna untul topit se amesteca impreuna si cu asta se

7 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 250 g zahar
  • 6 oua
  • 250 g nuci macinate
  • 50 g cacao
  • 200 ml apa
  • 2 portocale
  • 250 ml frisca lichida sau frisca preparata in casa
  • 1 praf de sare
  • cate 1 lingura unt si faina pentru forma
  • 20 g ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de simona moraru
CHEC CU MERE

CHEC CU MERE

Merele rase si zaharul se amesteca si se lasa o ora. Apoi se amesteca cu ouale, faina si amoniacul,

5 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Sacher tort